Ashitaka
Well-known member
Imas neki tutorijal sta i kako?Probaj prvo sa drugim hdd-om, naravno obavezno aktiviraj QA Flag prije vraćanja na OFW. Bez toga nije baš trivijalan proces koliko se sjećam.
Imas neki tutorijal sta i kako?Probaj prvo sa drugim hdd-om, naravno obavezno aktiviraj QA Flag prije vraćanja na OFW. Bez toga nije baš trivijalan proces koliko se sjećam.
Imam još neprodatog stocka, znači mogu da se obogatimProšle ili pretprošle godine je neko prodavao jednu na limundu![]()
Pa vidis da i dan danas sve pokupuje na forumu.Је ли непристојно питање колику си лову стекао са овим? Чисто радозналост, није обавезно да одг.
Bio sam na pozitivnoj nuli. U to vreme sam bio idealista, nisam hteo da kvarim "svoju reputaciju na forumu" prodavajući ih sa velikom marginom zarade. Delovi su bili oko 1200 po komadu, sa sam ih prodavao između 2000 i 2500 zavisno od nekoliko faktora. Realno, s obrizom da sam bio prvi na tržištu komotno sam mogao tada da ih prodajem za 60+ EUR, pa kasnije obaram cenu kada se pojavi konkurencija.Је ли непристојно питање колику си лову стекао са овим? Чисто радозналост, није обавезно да одг.
LegendBio sam na pozitivnoj nuli. U to vreme sam bio idealista, nisam hteo da kvarim "svoju reputaciju na forumu" prodavajući ih sa velikom marginom zarade. Delovi su bili oko 1200 po komadu, sa sam ih prodavao između 2000 i 2500 zavisno od nekoliko faktora. Realno, s obrizom da sam bio prvi na tržištu komotno sam mogao tada da ih prodajem za 60+ EUR, pa kasnije obaram cenu kada se pojavi konkurencija.
Elem, imao sam para za 2 komada, toliko napravio pa od zarade kupio delove za 4 i tako... Dosta je sporo išlo. Driver me je cimao "da se obogatimo",.ali kao što rekoh "reputacija" na emuglx mi je bila važnija. Na kraju sam se uortačio sa Peđom sa foruma (mashina) koji je imao igraonicu u Vranju, pa mi je poslao PS3 na zajam i sećam se 16k din da uložim u delove. Od onda smo delili zaradu na pola. Nije je bilo puno zbog relativno niske cene, a dok smo se mi zahuktali tu su već bili i drugi klinci koji su prodavali po sličnoj ceni. No, tržište je bilo žedno i prodavali smo sve što sam napravio, a uz optimizovane procese i custom PCB koji mi je Peđa obezbedio pravio sam ih po nekoliko na sat. Limundo je išao punom parom.
Sve je naglo stalo kada se pojavio CFW. U nekim poslednjim trzajima smo nabavili original Jailbreak za 100e jer je tada on mogao da downgradeuje konzole na verziju koja podržava CFW. Ubrzo je i to postalo obsolete jer se moglo downgradeovati preko običnog dongla.
Preko noći smo ostali sa desetinama neprodatih mikrokontrolera, kutija, delova. Ali iskustvo je bilo fenomenalno, i dan danas koristim lemilicu kojom sam se častio dok je sve trajalo.
Driver lopina eno ga u americi davi se u big meku od pomfrita a kleo se u made in japan sushi i granturismo...Driver me je cimao "da se obogatimo
Ni moj nije bio bog zna šta. Jeste, i Cyrix ih je pravio, skroz sam zaboravio! Nema šta tu da uliva poverenje, to je svega 5-6 komponenti, nismo mi tu ništa mudrovali samo sastavljali po uputstvu. Najteži deo mi je bilo pravljenje USB kablića, pravio sam ga od telefonskog i uvek je bilo nekih problema.prodavao je jos neko istovremeno...Cyrix i think
samo je Ljubomirov ulivao vise poverenja, dok je ovaj drugi bio tipa pcb u flomasteru taj neki rad
good times![]()
Који је то лешинар и преварант, колико је само људи насанкао са конзолама, крао интернет па други морали да плаћају и то и судске трошкове, ваћарио људе на xclamp, био токсични циник на старом форуму све док је варао људе, итд. Класичан примјер "сналажљивог" кокошара и макијавелисте у покушају.Driver me je cimao "da se obogatimo"
isto ljubomirLjubo, koji ti je bio nik na Galaksiji?