• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS3 Playstation 3 legacy topic

Mislim da kada ljudi hvale PS3 više hvale svoje iskustvo sa nekim od igara iz tog gena a bilo je makar po mom mišljenju vrhunskih igara. Pogotovo third party koje ajde za potrebe ovog treda nema smisla da navodim ali ja ih jesam uračunao u PS3 good time jbg.

Uglavnom se slažem sa svim manama koje je imala konzola i problemima koje su je zadesile tako da kada je hvalim nije kontra. Naravno nategnuto je svakako trpati je u vrh najboljih sistema ikada to nikada ne bi radio.

PS4 jeste ispao na kraju ELEGANTNIJE iskustvo makar ko je na vreme prešao na PRO

Last edited:
Elegantniji je i meni iskustvo PS4 daleko ali kada sam ga kupovao nula uzbuđenja u odnosu na kupovinu PS3.
Koliko je PS3 bio lud toliko je PS4 bio previše racionalan i konzervativan u bukvalno svemu.

Čak je i PS5 interesantnija konzola od PS4 iako je možda izašao u vreme kada je još više potrebno ići na sigurno.

PS3 je jedina sonijava konzola koju nisam kupio ubrzo po pojavljivanju. U toj generaciji glavna konzola mi je bio xbox360. Pred kraj zivotnog veka sam kupio PS3 slim odigrao najbolje ekskluzive i prebacio ga na tv u spavacu sobu i sada pikam Jrpg igre koje sam propustio u tom periodu.

Dobra je konzola ali je proglasiti sa najbolju ikada po meni ne pije vodu. Po meni PS2 neprikosnoven u svakom smislu pa jos par legendarnih konzola. PS3 bi mi bio na nekom 5-6 mestu.

Cuj PS3 crna ovca... U doba VHS kaseta. SONY je 2000god izbacio DVD player koji pored filmove pokretao je i tamo neke 3D video igre.. To se nije smatralo kao eksperimentisanje. DVD Rom 2000god! - Novelty!!! Shock!!! dok vamo BluRay player bio riskantan potez a?
Sony ostvario svoje ciljeve sa PS3 konzolom kako vi hteli gledati na tome.
Sony developed the Blu-ray format and along with other member companies of the Blu-ray Disc Association, earn royalties from players, drives, and discs sold.
The BDA earns a royalty of over $9 for each Blu-ray player or drive sold; and a royalty of $ 0.0725 per disc last time I checked.
Trenutno Sony zaraduje sa prodajom Xbox Series X konzola i BluRay igara pa vi sad vidite dali je PS3 uspeo u necemu ili ne...

Inace jeste bio skup, jeste bio problema oko developmenta softvera, jeste bilo YLOD, jeste Sony bio zelen sa PSN infrastrukturom ali je prevazisao sve to i uspeo da se odrzi na trzistu. Generacija koja imala najzdravija konkurencija u kojom su igraci najvise profitirali.

Ako uzmete taj vremenski interval ili takozvana Kutaragijeva era 1994-2006 videcete kako su PS1/PS2/PS3 imali slican proces razvoja, SIE bio domestic oriented. Sonijeva elektronska Audio/Video divizija jos je vladala i nije bilo konkurencije od Korejcima LG/Samsung pa se furao taj neki koncept establiranja novih tehnologija.
Ali sve se menja... pa tako i njihova dominacija. Globalizacija uradila svoje, zapadnjacki uticaj je usao na veliku vratu pa se desio i taj odredjeni shift u rukovodenjem. Pomalo se obezlicio taj Kutaragijev zamisao ali sta ces.... bilo kako bilo PS3 ce ostati zapamcen kao tehnoloski vrhunac a ujedno i kraj jedne ere.

Pa nije to ništa novo, $oni je učestvovao u razvoju svakog disk formata počevši još od audio cd-a. Nije postojao neki veliki plan napravljen oko bluraya jer nije isključivo njihov nego su išli po inerciji nova konzola novi format kao i u prethodnim generacijama. Tih 9 dolara naknade za svaki bluray plejer se deli na 20 kompanija iz radne grupe, tako da je zarada u centima u pitanju.

Problem u toj generaciji je što im je ušla voda u uši, mislili su da će tržište da proguta šta god im oni serviraju i da mogu da traže koliko hoće para za konzolu, umesto toga im je ps3 za samo 3 godine doneo gubitak od skoro 5 milijardi dolara 🙃

Sony ostvario svoje ciljeve sa PS3 konzolom kako vi hteli gledati na tome.
Sa dve trećine tržišnog udela, pali na jednu.

Problem u toj generaciji je što im je ušla voda u uši, mislili su da će tržište da proguta šta god im oni serviraju i da mogu da traže koliko hoće para za konzolu,
Pa pazi, tržište dobrim delom jeste progutalo. PS3 se i pored kašnjenja, sumanute cene, i lošijih verzija igara, i dalje odlično prodavao i konstantno imao bolju krivu prodaje od X360 koji se smatra velikim uspehom. Naravno, izgubili su veliki deo tržišta, ali narod je opet progutao.

Treba burazeru da sredim neki Super Slim. Zanima me gde je najbolje da skidam pkg igre sa apdejtovima i DLC-ovima?

Zanima me gde je najbolje da skidam pkg igre sa apdejtovima i DLC-ovima?
Poželjno je da prvo preko OFW-a pristupiš PSN-u i uradiš aktivaciju konzole. Onda kad uradiš HEN 'hack', instaliraj pkgi-ps3 aplikaciju, nps-db.pkg (ovo je vezano za pirateriju pa potraži na Reddit-u), u aplikaciji uradiš 'refresh' i moći ćeš direktno igre i DLC-ove krasti sa Sony servera. Ono što je izašlo samo na BR diskovima je široko dostupno na netu.

Cool fora, to cu drugom prilikom da probam. Vec sam sve odradio, samo jos ovih dana da ubacim nesto od igara.

red nalaze da se zahvalim xboxu sto se istopio i primorao me na hrabar ps3 korak
na moju srecu nisam morao dugo cekati pirateriju

svaki dan je bio uzbudljiv uz ps3, nonstop su izlazile igre pa onda strepis dal ce raditi il nece, pa neki nov hack, pa neki novi homebrew/emu projekat
(tbh taj hackovani deo price mnogo podize celokupni utisak)
sto se mene tice ja sam se bas kvalitetno izigrao na ps3

posto je izlisno da govorim o vec popularnim/legendarnim ps3 igrama prebacicu fokus na manje popularne igre
igre manjih studija, party, quiz, wierd japanske ludnice, vita klasici....ps3 library je bio prepun kvalitetnih skrivenih dragulja
igre uz koje sam imao vecu zabavu nego uz vecinu AAA igara

daleko je Sony od savrsenstva ali taj vajb su jako uspesno preneli iz ps2/psp ere...mozda sa manjim brojem igara ali opet sa velikim izborom kvalitetnih igara
ps4 (samim tim i ps5) nikada nije uspeo da popuni tu rupu izmedju igranja 2 AAA igre
kada mi se igraju te "manje bitne" igre uglavnom zavrsim na nekom remasteru iz ps2/ps3 ere....ili se jednostavno nerviram sto takvih igara vise nema

istopio sam se ja i uz ps2, jako slican paket kao ps3
a nisam gadljiv ni na ps4/ps5 (pored milion zamerki), imam utisak da se ne gase, nonstop se nesto cepa

ali...igre, homebrew, piraterija, emulatori i taj sony fail/win vajb, tj ceo ps3 experience....da to je to...ps3 mi je omiljena konzola...valjda;)

Last edited:
Dal postoji način da kopiram bd disk igru na hdd? Ranije sam mogao na 4.84 rebugu ali na 4.87 han slimu ne dozvoljava tu opciju u multimanu kaže not aloved? Čitao sam da od 4.86 ne podržava to a hteo bih da odigram tj iskopiram resistance3 koji imam orginalno na disku za ps3(ne troši mi se laser od super slima a i nekako mi je bičniji od fata dok se igra sa diska)

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka

@gruja33 Imas hen na slimu? sta ti pise na multimanu? mmCM ili Multiman?
Pokusavas da kopiras /ISO na internal/external HDD?

Last edited:
Onda kad uradiš HEN 'hack', instaliraj pkgi-ps3 aplikaciju, nps-db.pkg

I ovo sam odradio juce. Ubedljivo najjaca i najbrza metoda za skidanje-ubacivanje igara, hvala. :)

Jedino sto sam primetio da mi download nikada ne ide punom brzinom vec na nekih 30-70%, iako sam konzolu stavio na pola metra od rutera.

Jedina Sony konzola koju nisam imao, u periodu kad je izašla sam bio ful PC gamer, nisam ni znao kad je PS3 izašao, kada sam počeo da se vraćam console gamingu, nije me privlačila i PS4 se najavljivao, čak sam imao i Xbox 360 ali ne i PS3.
Kasnije mi je bio naleteo PS3 i malo ga probao, ali ništa realno nisam igrao na njemu, sve što me je od Sony igara interesovalo (Uncharted Trilogy i Last Of Us) sam odigrao na PS4, dok većinu multipaltform igara iz tog perioda na PC-u i neke na Xbox 360.

Back
Top Bottom