Evo posle mesec dana sredio sam Xstation.
Moj prvi pokušaj je bio neuspešan , ispalo je na kraju da sama konzola nije bila ispravna. Pa sam morao da nabavim novu konzolu.
Znači ko hoće sa ovim da se zeza . Pre nego što krenete u bilo kakvu akciju , morate da pogledate da li ploča odgovara xststionu i da li je sam ps1 potpuno ispravan , ako bootuje igru sa diska i radi to je to.
Sam proces instaliranja xstastion-a je poprilično komplikovan za novajlije. Pored toga što mora da se zalemi pločica na PS1 matičnu ploču , moraju da se digne 8 pinova sa jednog čipa. U mom slučaju sa PU-18 pločom.
Pošto ima mnogo različitih ps1 verzija tj matičnih ploča, xstation ima različite verzije tih QTB ploča koje se leme. Procesu baš različiti. Srećom upustva online su veoma jasna šta i kako treba da se odradi.
Kad se naizad sve završi , ovo jednostavno radi , sve što sam bacio na sd karticu učitava bez problema , ntsc , pal itd. Moram da napomenem da mora da se koristi RGB scart da bi imali boje u NTSC igrama. RGB scart zaobilazi dekoder i pušta pure sliku. Ako bi ste koristili obične av kablove na PAL konzoli i pustili NTSC , slika bi bila crno bela. PAL bi normalno radio kako treba.
Ovo je xStation clone sa alija. Koji je ono 1:1 sa orginalom. Zaista nema potrebe bacati preko 50e za ovo. Software update radi najnormalnije i izrada same xStation i qtb ploče je identična. Plus sam dobio 3D printed cover odlične izrade da ne bude rupa de je laser. Lako se sa njom ubacuje i izbacuje micro SD kartica.