• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Path Of Exile 2

Igra free a kvalitet over 9000. Ljudi bukvalno zele da im daju pare, kada bi se neki drugi ugledali na njih khmm, pa da kvalitet ide prvo pa lova posle :D

Btw EA jeste 30$, al bukvalno dobijes u ingame store-u valutu u toj vrednosti da kupis sta hoces. Plus ovo ce biti ja mislim jedna od prvih igara gde sve kupljeno iz keca prebace u dvojku, znaci to NIGDE nema lol
I pored svega toga ce sigurno fino zaraditi, zasluzeno skroz naravno.

Igra free a kvalitet over 9000. Ljudi bukvalno zele da im daju pare, kada bi se neki drugi ugledali na njih khmm, pa da kvalitet ide prvo pa lova posle :D

Btw EA jeste 30$, al bukvalno dobijes u ingame store-u valutu u toj vrednosti da kupis sta hoces. Plus ovo ce biti ja mislim jedna od prvih igara gde sve kupljeno iz keca prebace u dvojku, znaci to NIGDE nema lol
I pored svega toga ce sigurno fino zaraditi, zasluzeno skroz naravno.
Ja sam igrao keca ne puno doduse, ovo sto sam video do sada mi se bas dopada. Uzeo sam EA verziju od 30 dolara and now we wait.

Čekaj ova igra je free? 😲
Da kad izadje full verzija iduce godine (verovatno septembar-oktobar).
Sada je EA koji sadrzi 6 klasa, 3 akta i end game content, a full verzija igre ce imati 12 clasa i 6 aktova.

da se zapljunem da sam podržao devove i ja, pa da vidimo šta će ea da nam podari...

Presao sam prvi act i za sada sam i vise nego zadovoljan. Produkcija, combat, art dizajn su AAA nivou zaista sam prijatno iznenadjen.
Sto se tice same igre dosta je sporija u odnosu na prvi deo i ostale ARPG igre sto uopste i nije lose za promenu. Boss fajtovi su fenomalni i najvise podsecaju na neke souls lite boss encountere i traju prilicno dugo za jednu ARPG igru sto je kod mene veliki plus.

Sto se perfomansi tice sve radi bez problema igra ne pati od nikakvog stutter sranja i tako tih gluposti. HDR je odlican.

Igra je bas early access fali gomila spellova/gemova/itema i naravno drugi deo same igre zadnja 3 akta ali nimalo ne smeta da se uziva u istoj posto je jelte endgame content dostupan. Za sada samo pozitivni utisci bez nekih vecih mana.

EDIT. Posto vidim da je IGN US dao PoE 2 manju ocenu nego novom Dragon Ageu kome je dao 9, samo bi rekao da mi se svi pripadnici IGN USA redakcije napuse kurca. Hvala unapred.

20241207113943_1.webp
20241207072841_1.webp
20241207094113_1.webp

Last edited:
Bas odlicno deluje igra, gledao sam dosta snimaka, definitivno me svrbi da je uzmem, al ono kada znas da ce biti free posle, strpecu se nekako :D

Btw wasd movement je odlican, smejali ste mi se kada sam trazio to u D4 :P Bukvalno svi tako igraju, klikcanje misem jedino samo kada trcis kroz praznu mapu.

Bas odlicno deluje igra, gledao sam dosta snimaka, definitivno me svrbi da je uzmem, al ono kada znas da ce biti free posle, strpecu se nekako :D

Btw wasd movement je odlican, smejali ste mi se kada sam trazio to u D4 :P Bukvalno svi tako igraju, klikcanje misem jedino samo kada trcis kroz praznu mapu.
Za range likove je odlican, melee ne mogu nikako na wasd. A sto se tice tice D4 tamo je jednostavno losa implementacija i to je to tamo ne mogu nikako wasd schemu.

Ajde ovde kratke utiske da bacim. Sinoć sam počeo da igram dvojku i zaprepastio se (pozitivno!) koliko je igra drugačija naspram prvog dela. Da li treba da napomenem da sam do jutra igrao, i isprva bio jaoj ko će danas da radi, ali sam se setio lepo da sam prijavio Sv. Nikolu kao slavu, pa sam odspavao snom pravednika i uživao u gejmingu. Chefs kiss.

Odabrao sam Sorceress jer volim pucketanje mađijama na daljinu i to što je dobar kombo sa aurama koje štete kripovima kada dođu blizu vas. E sada, sve što znate iz prvog dela, slobodno pustite niz vodu. Devovi su bili dovoljno pametni da razrade sistem izgradnje lika i da bude još jasniji nego u prvom delu i mnogo je lakše i preglednije, ali su opcije šta vaš lik može da postane sa podklasama, havarija. Bukvalno može da vas uhvati OCD, ako ga imate. Ali to je dobra stvar.

I ono što je najbitnije, ovo nije klasičan hek en sleš na koji ste navikli od Blizzarda, već ide korak dalje. Na dvoje "kraljica" (i am bringing it back!) koje sam sreo u lutanju u prvoj regiji, iznenadio sam se gde morate da budete fokusirani na poteze istih i da veliku ulogu igra i sam zvuk. Znači nije samo brain fakin rot koji imate kod ovih klasičnih klikći me do zore, a od zore me tuci momenata. Već morate da budete uključeni u igru. I da ubacili su rolovanje, i po nekom komandnom refleksu koji imam iz Souls igara, morao sam dobro da naučim kada i kako da ga koristim. Tako da ako imate Fromitis i dalje, naučićete da drugačije rolate kada vam se naprmpači kraljica sa nekim suludim napadom ili kada kripovi krenu sa gengbengovanjem sa svih strana.

Igrao sam preko 4 sata, nijednom mi nije pucala konekcija ili da se desio nekakav bag da slomi igru, što je za EA igru pohvalno. I jedva čekam da vidim šta će da urade do kraja. Videh da ima opcija da se kupi veći kovčeg, na taj način se podržavaju devovi, i neke stvari koje su tu više estetski. Ko voli neka izvoli.

Nažalost pošto imam škrbulju od kompa, izgleda grozno, ali nekako u totalnom mraku mogu da pređem preko toga, pa ću nadam se nekog dana kada uzmem novi komp, moći da je igram kako treba i valja.

Kao neko ko nema puno vremena više za igranje, i ako faktor igrivosti i zanimljivosti nije dovoljno razrađen ubrzo mogu da prestanem da ih igram, a ovde mi se javlja da to neće biti slučaj. Nova droga je otključana.

Evo danas sam malo još nastavio da se drogiram. Kraljice sve zanimljivije i zanimljivije, jako je bitno pratiti ritam njihov. Imao sam dobro nabadanje sa Rust kingom, naletećete na njega kada dobijete glavni kvest. Baš neočekivano ponašanja sa raznim potezima i fazama. Pride priziva masovno kripove pa još više zabiberi čorbicu. Dobro je što sam se malo izveštio i uspeo da ga ubijem bez da me ubije.

Ono što je bitno, igra vam ne daje da se opuštate, svaki momenat onoga što se dešava na ekranu je bitan. Napravite li pogrešan izbor da bacite pogrešnu magiju, a savataju vas sa svih strana, ćao čarli.

Malo sam napravio greške pri građenju bilda za magije, npr, umesto da se fokusiram na munje, budžio sam i led i onaj nekro što im slabi armor, i onda sam nekako uspeo da zbudžim preko krhotina za treći nivo munja, a moram i drugi da bih mogao da ubacim u slotove. Pa eto i upozorenje da ne žurite sa time, nego da lagano proverite i pogledate šta će vam više leći.

Dobro će ovo da vozi na ovu nadolazeću zimu.

Pojavili su se kodovi bez store kredita (koji je koristan za stash tabove), al ako niste pri novcima a igra vam se :D Ja cekam f2p.

17eur

Za ljude koji planiraju na kontroleru da igraju samo da kazem da Dualsense radi nativno i da ima heptick feedback (preko kabla ofc).
Sto se tice gameplaya i UIa odlicno je reseno moze da se rebinduje po zelji kako kome odgovara, jedino mi sporo nekako ide stash menagment al mozda je to do mene jer sam navikao na m/k. Uglavnom odlicno implementiran controller scheme.

Igram već neko vreme, oko 30 sati i za sada sam zadovoljan. Voleo bih jedan zoom out nivo, pomoglo bi u preglednosti, pogotovo kod boss borbi. Takođe iritira dodge forsiranje. Jednostavno ne volim tu mehaniku u ovakvim igrama. Ume da smara kada je, ako ne jedini, onda najbitniji skill check da li umesh pritisnuti dodge dugme na vreme. Takođe mislim da dodge trivijalizuje neke borbe. Jednog sam grlio kao da sam melee lik i samo sam radio dodge kroz njega, nije me ni dotakao. Imao sam samo jedno izbacivanje na desktop, i u glavnom gradu u ACT 3 teksture flickeruju ako su na high.

Za sada nemam drugih zamerki. Koliko sam primetio devovi nisu gluvi na primedbe, to je lepo. Sve ostalo u igri mi se dopada. Veoma lepo izgleda iako sam smanjio detalje jer igra nije najbolje optimizovana. Neretko se dešavalo da na otvorenim prostranstvima nemam problema, ali onda uđem u neku malu prostoriju i igra kvalitetno zariba. Ima kvalitetan broj dobrih neprijatelja sa različitim napadima i igra veoma često ume da bude izazovna.

Kapiram da ću i u ovoj igri, kao i u Diablo 4, da ignorišem endgame grind, jer ne želim da propuštam druge igre, ali sve do toga ću s uživanjem da odigram.

Back
Top Bottom