Poceo sam da igram, za sad vrlo pozitivni utisci.
Grafika je prelepa, nije wow faktor kao sto je bio original, izmedju ostalog i zbog fizike koje ovde nema, ali ima svojih momenata, svakako je rajski lepa grafika, veselog tona... Svidja mi se i sto igra ima pozitivan, neozbiljan vibe i sto ima humora, kao sto je bilo i u kecu.
Kontrole su prilicno dobre, ima vise komandi, ali sve je pod prstima i reaguje odmah...
Na pocetku mi je picilo oko 140 fps sve na max, ali cim dodjoh u prvu regiju gde je grad, pade fps na 40 - 60 u full hd rezoluciji (zadnja slika, pao usage grafike sa 100 na 40, to je razlog), tako da ovoj igri treba jos patcheva, stavio sam vec bio neki.
Napucavanje deluje zabavno za sad i generalno je gameplay odlican, prica i likovi su sasvim ok.
Igra je dosta intuitivna i udobna za igranje, to mi je jako bitno.
Od stvari koje ne valjaju:
Glavni lik je drugaciji, nije to onaj Cutter Slade iz originala, ovde je ocigledno stariji, mada verovatno to ima veze sa pricom, ali poceo sam polako da se vezujem za njega, ima neki svoj smek, siguran sam da cu se navici vremenom... podsetilo me na situaciju iz Max Payne 2 gde se isto desilo
Kretnje je cudno i janky, podseca na Dzedaja... tu nece biti pomoci, naviknes se vremenom, mada svakako se uglavnom koristi jet pack koji je vr'...
Igra ima stuttera, iako je odradila par minuta shader compilation, ima sttutera i pop up textura, ali nije toliko strasno, ne smeta mi za sad jer nije cesto... valjda naredni patchevi ako ih bude dodatno ispeglaju stvar, bilo bi dobro, jer igra za sad deluje super i nadam se da ce se dobro prodati...
Original je izasao pre 24 godine i od tad oni pokusavaju da izbace nastavak, trebali su da je izbace jos za ps2, ali taj projekat je propao, jer su ostali bez fundinga... drago mi je da su konacno uspeli da izbace igru.