• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Outcast - A New Beginning

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
8,735
Iznenadjenja se nastavljaju, nastavak legende :love:
Fenomenalno izgleda

A true hero starts his journey any place he chooses and eventually makes a difference everywhere he goes. It is not enough just to climb every tower as you might do on earth. One must uncover how everything on Adelpha is part of a whole. The Ulukaï understood this and changed our world – and it changed him. Outcast - A New Beginning is coming to PC, PlayStation 5, and Xbox Series X|S.

scope je ogroman, onaj spust sa tornja, najs. nadam se da će gameplay biti dobar...

Cutter Slade se vraca, najavise ovo bas davno. Fino napreduju.

Jel prave Francuzi opet?
Da francuzi, ali novi tim Bigben Interactive koji su se sada preimenovali u Nacon. Izdavac su sa oko 10 studija, jedan od njih je bio i Deadalic Interactive kojeg su kupili dok su se mucili da naprave Gollum-a.

Poceo sam da igram, za sad vrlo pozitivni utisci.
Grafika je prelepa, nije wow faktor kao sto je bio original, izmedju ostalog i zbog fizike koje ovde nema, ali ima svojih momenata, svakako je rajski lepa grafika, veselog tona... Svidja mi se i sto igra ima pozitivan, neozbiljan vibe i sto ima humora, kao sto je bilo i u kecu.

Kontrole su prilicno dobre, ima vise komandi, ali sve je pod prstima i reaguje odmah...
Na pocetku mi je picilo oko 140 fps sve na max, ali cim dodjoh u prvu regiju gde je grad, pade fps na 40 - 60 u full hd rezoluciji (zadnja slika, pao usage grafike sa 100 na 40, to je razlog), tako da ovoj igri treba jos patcheva, stavio sam vec bio neki.

Napucavanje deluje zabavno za sad i generalno je gameplay odlican, prica i likovi su sasvim ok.
Igra je dosta intuitivna i udobna za igranje, to mi je jako bitno.

Od stvari koje ne valjaju:

Glavni lik je drugaciji, nije to onaj Cutter Slade iz originala, ovde je ocigledno stariji, mada verovatno to ima veze sa pricom, ali poceo sam polako da se vezujem za njega, ima neki svoj smek, siguran sam da cu se navici vremenom... podsetilo me na situaciju iz Max Payne 2 gde se isto desilo :D

Kretnje je cudno i janky, podseca na Dzedaja... tu nece biti pomoci, naviknes se vremenom, mada svakako se uglavnom koristi jet pack koji je vr'...
Igra ima stuttera, iako je odradila par minuta shader compilation, ima sttutera i pop up textura, ali nije toliko strasno, ne smeta mi za sad jer nije cesto... valjda naredni patchevi ako ih bude dodatno ispeglaju stvar, bilo bi dobro, jer igra za sad deluje super i nadam se da ce se dobro prodati...

Original je izasao pre 24 godine i od tad oni pokusavaju da izbace nastavak, trebali su da je izbace jos za ps2, ali taj projekat je propao, jer su ostali bez fundinga... drago mi je da su konacno uspeli da izbace igru.

Last edited:
Izguglao sam, doda se -DX12 parametar u target kod shortcut-a igre i fps u gradu magicno skoci sa 40 na 80 fps-a, happy times :)

i naravno GPU Usage skocio na mnogo prihvatljivijih 70% ( i cpu usage je bo'me skocio)
Igra je cpu bound, tako da dx12 dosta pomaze, samo mi nije jasno sto ga nisu stavili po defaultu.

Bas je dobra igra, zarazio sam se, cak mi je za sad i igra godine, jedino je najveci problem ono sto su i rekli u opisima... npc-evi obozavaju da te unloaduju sa svojim zivotnim pricama, em ih ima dosta, em nikad da prestanu da pricaju, a koriste dosta neke nepoznate reci, tako da ti delovi bas budu smaracki, steta, jer je main prica sasvim dobra, steta sto su je tako razvukli... ali secam se, i original je imao taj problem... bolje da su se drzali akcije i istrazivanja, a razgovori da budu drasticno kraci, samo ono sto je bitno, ovako odu previse na neko filozofiranje... no igra je toliko dobra, da cak i to trpim, jer sve ostalo je zaista odlicno.

Povlacim svoje tvrdnje o GOTY, ima previse predugackih dijaloga, a ni ostali elementi nisu narocito zanimljivi... generalno igra deluje prilicno nedovrseno, ima dosta velikih stuttera, a animacije glavnog lika su na amaterskom nivou, gore i od Dzedaja... samo gledam kad ce da se zaglavi, dosta dosta kruto je to izvedeno...
Odustah od igre.

Pa ti posle preorderuj igre. Uvek sačekaj da prođe neko vreme, da vidiš utiske itd.

Last edited:
To je ono sto se zove - prvi utisci... to ne znaci da ce biti i finalni utisci.
Mada uglavnom, vecinu igra koje probam, vrh su mi prvih sat vremena, a onda teska smarachina...
Samo najveci hitovi i ako mi neka bas ubode ukus, su izuzetak.

Back
Top Bottom