• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Omiljena platforma

Vasa omiljena platforma je:

• Total voters
    26

2CR4ZY

Forumski Apotekar
Reaction score
8,895
Poucen raznim diskusijama, gde su Nintendo fanovi bili bas glasni, pomislih dal je ovo ceo forum Nintendo fanovi, pa mi pade na pamet ideja da odradimo poll i da se prebrojimo da vidimo koja platforma je najdominantnija na forumu.

Mislim ono zavisi od generacije do generacije. Bio mi nekad Super Nintendo , trenutno je PS5. Sledece nemam pojma videcemo sta nude.

Edit:
Iskreno nema potrebe za ovim platform ratovima. Sve imaju svoje prednosti i mane. Sve imaju svoje igre. Sad tu jedino dolazi licni izbor kome se sta svidja.

Last edited:
Imam sve ps konzole i sve nintendo konzole(osim n64 i virtual boy-a) kao i xbox360. Za mene su sve konzole vredne paznje, i imaju dusu. Sto sa pc nije slucaj kad ga prevazidjes u glavnom ide u kantu ili u najboljem slucaju tavan ili podrum. Tako da sto se mene tice stikliram sve konzole 😃🤘

Iskreno nema potrebe za ovim platform ratovima. Sve imaju svoje prednosti i mane. Sve imaju svoje igre. Sad tu jedino dolazi licni izbor kome se sta svidja.
Nikakav rat, samo me zanimalo da moras da izaberes samo jednu stvar, sta bi izabrao sad.

Šta je retro, šta je pocket?

Retro su sve stare konzole, recimo sto se tice Nintenda, starije od Wii bih stavio kao retro... ili kako god ste vec odredili na forumu u retro sekciji...
a pocket su steam deck iako ne staje u dzep, sve dzepne, prenosive konzole, mobilni i tome slicno?

Ja mogu samo da stikliram sve. Ne mogu da izdvojim ni jednu platformu sve sam svojevremeno igrao sa velikim uzivanjem. Uvek mi je bezveze bilo prepucavanje PC vs konzole ili Sony vs MS. Ako mi je igra dobra nebitno mi je na kojoj cu platformi igrati i da li cu koristiti kontroler ili misa.

Iskreno mi je zao ljudi koji su zadrti i preferiraju igranje na samo jednoj platformi. Toliko su vrhunskih igara propustili u svom zivotu. Pogotovo ranjie kada je bilo mnogo vise ekskluziva nego sada.

glasao za Sony (iako smatram da je trebalo da piše Playstation) jer se trenutno igram najviše na trojci i petici, ali najčešće tako osciliram, PC - Playstation, zavisi od igara, šta mi se gde više igra

Omiljena platforma PC Master Race u mom slucaju sve je lakse,brze i bolje na pc nego na konzolama plus mogu i emulatore da igram bar od nekih konzola.mogao bih dosta da pisem o prednosima pca zasto mi je omiljena platforma ali bi ispalo da hvalim pc i hejtujem konzole ali to ne bi bio slucaj

Omiljena MS konzola.Xbox 360..bas sam se posteno naigrao u ono vreme na chipovanoj 360 cak sam i online igrao dok nisu poceli a banuju

Omiljena Sony konzola: nek bude ps4/pro mnogo dobrih igara sam odigrao i uzivao u njima.Ps3 sam isto imao i dosta anime igara probao igrao i presao naravno ali iz nekog razloga nikada nisam zavoleo ps3 ko 4 ili 360..Ps5 ima dobar hardwer ali ja jos nisam odigrao ps5 only igru ali ps4 igra na njoj rade bas extra

Omiljena Nitendo konzola.Switch jer sam jedino nju i imao :D dobra je konzolica u smislu sta nudi od igara ima svasta casual da se odigra ali je hardver krs.lepo sam uzivao u igrama koje sam presao na njemu ali iz tehnickih razloga nisam viseo mogao da se bakcem sa (imao sam hakovanog sw)prebacivanjem igara i zato sam ga prodao.

Sto se retro tice imao sam nekoliko konzola kad sam bio klinac i tinejdzer i naravno bila je super zabava u to vreme.

Nemam omiljenu platformu, igram ih bukvalno sve. Malo sam bio zapostavio PC dok se nije pojavio SD, ali evo mene u pola 2 noću igram Dredge u krevetu. Switch mi odgovara jer je jako portable i zbog Nintendo igara naravno. Xbox je realno dobar samo za gamepass i jeftine fizičke kopije igara, i jak multigeneracijski BC. Kad malo bolje razmislim super je. Ps5 je daleko ispoliranije i stabilnije iskustvo od xboxa, OS nije glupav, Dual Sense je odličan, a tu je i psvr2. Retro konzole nikad jače. Bukvalno uživancija.

Po nekim vremenskim razdobljima:

PC (doba Pentiuma), kasnije PS2, danas Nintendo Switch

Voleo sam ta "specificno PC iskustva" poput Fallout 1, Civilizacija, Championship Manager; PS2 je imao zabavne i kvalitetne akcione, sportske, "istocne RPG" igre, i prosto ultra-kvalitetnu biblioteku (Devil May Cry, Resident Evil 4) kombinovanu sa sarmantnim igrama (Okami, Ico itd) i dobro popeglanom "family friendly" zabavom (Rachet & Clank)

Switch je iritantno slabasan hardver ali ekskluzive su meni brutalne; dosta subjektivno je to da nisam imao WiiU pa mi par igara (poput DK: Tropical Freeze) potpada u "Switch igre"; cini mi se i bez toga da mi je bez konkurencije trenutno, ima jak identitet, igre mi se dopadaju.
  • Sigurno ne bi bilo ovako kada bih bio ogranicen na posedovanje jedne platforme; izabrao bih PC (u slucaju nedostatka novca, mozda Xbox?); Switch ipak dosta limitira korisnika

Ako bih morao da glasam za jednu jedinu platformu:
  • PC (Pentium era) - ta mi je licno najvise znacila
  • PS2 - za ovo mislim da je najkvalitetnija platforma

Sportski pozdrav!

glasao za Sony (iako smatram da je trebalo da piše Playstation) jer se trenutno igram najviše na trojci i petici, ali najčešće tako osciliram, PC - Playstation, zavisi od igara, šta mi se gde više igra
A kada ste Vi to koleZa nabavili Petardu? Nisam video dokaz u Recent Get temi :D

Nemam sad neku preferencu, rotiram između PS4, PC i Switcha, znači sve osim Xboxa koji me uopte ne interesuje. Trenutno najviše PC jer je naravno bolji od konzole stare 10 godina, a nije mi se kupovao PS5 jer mi trenutna ponuda AAA igara baš i ne odgovara, ne samo eksluzive, nego uopšte. Uzeću naredne godine PS5 Pro pa će verovatno da bude izjednačeno.

Za mene nemoguce da odgovorim na ovo pitanje. Poslednjih par meseci sam presao Dead Space(xsx),Resident evil 2/4 (ps5),Metroid i Sonic Origins (switch),Grid,Tomb Raider ,Horizon,Shantee i Painkiller Black(PC) Aladdin,Sor 1-3 (MD) a drndam RG35xx na svakoj pauzi.
Gledam da imam sto vise opcija a igram sta mi se igra u datom momentu.
Volim gaming i sve sisteme osim Fortnajta i tih MP igara koje nisu za mene :)

Back
Top Bottom