• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

NES NES - generalna diskusija

nzm gde da okacim al aj posto je Super Mario bros. evo ovde. Kakvi su bolesnici ovi speedrun-eri...

Danas mi je u NES kolekciju stigla interesantna famiclone masina sa imenom Lava-FC RSC. (Jbg Kinezi 🤣)
U pitanju je rekreirana famicom konzola sa novom plocom i komponentama sem PPU i CPU koji su izvadjeni iz original konzola, dok je fpga zaduzen za video signal tako da konzola nativno podrzava kompozitni,s-video i rgb signal.
1000014985.webp
Sam shell konzole je jako kvalitetno uradjen rekao bih kvalitetnije i od originala i konzola je manja jedno 25% od famicoma. Za svideo i rgb koristi din-10 konektor komaptibilan sa saturnom, kao i obicne konektore za kompozitni.
1000014990.webp
1000014989.webp
Konzola takodje podrzava 4 palete boja koje se mogu menjati ili pritiskom na "eject" dugme na konzoli kao i preko kontrolera sa select+up kombom.
Moguc je i reset konzole kontorlerom.

Sve u svemu prezadovoljan sam kupovinom, odlicna konzola gde se na prvi pogled vidi da je ulozen trud prilikom dizajniranja iste. Nazalost posle promo perioda na aliexpressu (krajem 2024 kada sam porucio) kada su davali konzolu po relativno pristupacnoj ceni (za takav tip proizvoda) kako bi se culo za konzolu, cene su krenule na gore. Kao razlog navode i da su potrosili i zalihe PPU i CPU i da su prinudjeni da poskuplju. Sta je istina ko ce znati.

Da li se u doba Mister konzole od 149$ isplati kupiti ovako nesto, pa i ne bas.
Ali opet ja sam nes fanatik tako da meni vredi. 🤣 Svakako odavno nisam u fazi gde mi treba novi hardver, ali me to ne sprecava da hordujem. Doduse ako se nekim cudom ne pojavi na KP twin famicom za sicu to bi bilo to. :D
1000014984.webp

Last edited:
Back
Top Bottom