• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

N64 Najbolji jeftiniji N64 (SNES/NES) setup za LCD TV

vetar

Well-known member
Reaction score
2,133
U suštini gledam kako da izvučem što više mogu od slike kada je u pitanju US NTSC N64 (koristilo bi se i za SNES isto, možda i za NES) na LCD TVu (nemam mesta za CRT/PVM), a da pri tom ne bude mnogo skupo, i da ne mora ništa da se lemi ili slično.

Do sada sam našao par kombinacija, ali bi mi značilo ako ima neko da da neki savet, alternativu, bolju kombinaciju, lično iskustvo..

-RetroTINK 2X-Mini + S Video N64 Kabl
Ovo deluje kao najbolja varijanta ali bi uz razne dažbine i S Video kabl lagano prošlo cenu od 80e

-RAD2X Cable
Seluje kao malo slabija varijanta nego prva opcija (možda grešim) pošto nema S-Video , sa shipingom izađe oko 65e, verovatno bi zakačio PDV ili šta već, tako da sve ukupno oko 80e

-S-Video & AV to HDMI converter + S-Video & AV cable
Deluje kao najlošija opcija od 3 (pošto je običan konvertor+S Video) ali opet bolja nego fabrički kompozitni kabl, ispalo bi negde oko 30e + shiping

Ja bih izabrao RAD2X zbog RGB podrške za SNES, a mislim da bi se lako mogao modifikovati i za ostale konzole (trebao bi ti jedan ženski AV konektor sa neke pokvarene konzole npr).

Dugo sam merkao taj retrotink mini ali sam na kraju se ipak odlucio za pvm ali da dodatan prostor ume da bude problem. Nzm, ekoliko sam gledao po netu retrotink deluje da radi dobar posao, a i uvek imas mogucnost da neke druge konzole prikacis mimo te tri. S video kabl mozes i za pocetak sa alija ima ga za 3 €. a posle neki kvalitetniji. Bas sam danas narucio taj kabl pa kad stigne mogu ti reci utiske.

Da, obe varijante deluje dobro, mada sam i ja trenutno bliži RetroTinkMini, ali sad gledam sa shipingom on je preko 80e..

Last edited:
Ja bi progutao knedlu, uzeo retrotink, pomirio se sa silovanjem pošte i uživao u scaleru koji možeš kasnije koristiti na gomili konzola.

Uklapa se u naslov ali ne bas i u opis iz prvog posta.

Evo gbs control (snes) vs switch. I to je sve grubo bez nekog podesavanja softverskog.

dc1b349b9a57d429720b7c1238604746.jpg

1d74fcb430854c19b113ee733522656f.jpg

08f00857212cdb91bdad780a66266b76.jpg

6067f486324088eabc7f37dc23a0294f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Back
Top Bottom