Paid kozmetika je meni zadnja bitna stvar, jer to nikad ne kupujem niti mi je bitno da izgledam drukcije.
D2 je makar imao SP content, kampanje, dungeone i raidove, koji su se mogli igrati bez ogranicenja i gubitka opreme. Marathon je druga prica posto je igrac uvek u tenziji da ce izgubiti svoj loot. Ako nista drugo postoji dosta opcija da se igra sa sponsored kit-ovima i da se preko factions upgrade-a otkljuca mogucnost kupovine opreme. Tako da u igri je bitnije da sakupljas resurse i resavas faction misije, nego da po svaku cenu trazis sto bolju opremu. Opremu ces izgubiti kad-tad, a upgradeovi i resursi ostaju [do season reseta].
Evo malo da postujem high-end play, Shroud igra sa Azectross-om trenutno live. Upao sam u stream tokom 2. meca veceri, u prvom su poginuli. Shroud kaze izgubio je opremu i loot od ~30k kredita. U mom stadijumu igranja ne mogu ni da zamislim tu opremu.
Danas sam imao PURE CINEMA run na Outpost-u. Ja i 2 engleza ostali zakljucani u zgradi na prvom spratu, protivnicki tim u prizemlju, a napolje pada fire rain. Uspeli da ih porazimo tako sto sam sa Triage-om tokom dizanja saborca uklonio abbility-e sa protivnickog destroyer-a, resili posle dve misije, i extractovali se kroz fire rain i veliki wave jakih bot-ova.
Plus kao Solo igrac us sponsored kit resavao jednostavan quest bez puno loot-ovanja, i primetio da neko puca na obliznjem extraction point-u. Kada sam dosao tamo, extraction je bio prime-ovan, ali protivnickih igraca nigde nema. Tako da sam prisao i aktivirao 10sec extraction countdown, i u zadnje 2 sekunde se pojavio protivnik i krenuo da me rostilja, ali bilo je kasno. Posto sam mu uzeo extraction na samom kraju timer-a meca, jedina opcija koja mu je ostala da ide na poslednji extraction point. Ako je na mapi bilo jos timova zivih, tamo ce biti clusterfuck od extrakcije.
Bungie je muzator veci od Nintenda, u D2 su cedili drenovinu iz jadnih fanova, zbog toga se plasim da uzmem maraton...
Ako igra pozivi [a izgleda da hoce], ne moras upadati odmah sada. Sacekaj neki sledeci seasonal reset [svaka 3 meseca], a u medjuvremenu ce igra mozda i pojeftiniti na cdkey-u i sl sajtovima.
A u shop-u je samo kozmetika, isto vazi i za trenutni season pass [gomila skinova za oruzja, stickeri i sl, a na kraju pass-a full skin za Thief-a].