• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Marathon

Pričam sada sa ortacima, poooojma nemam kako je Bungie uspeo da proda priču da će ovo biti jako popularan Extraction Shooter, ono mainsteram wth the mass appeal. Svaka im čast na tome lol :D

Ne mislim da će im se finansijski isplatiti, niti da će biti kako je PlayStation zamislio, makar Å”to se brojki tiče. I svaka čast Bungieu na tome lol :D

Ih 10$ za skin je nista, ima skinova i za 30-40$ :D Al u f2p naslovima :D
Bungie je muzator veci od Nintenda, u D2 su cedili drenovinu iz jadnih fanova, zbog toga se plasim da uzmem maraton...

Ih 10$ za skin je nista, ima skinova i za 30-40$ :D Al u f2p naslovima :D
Bungie je muzator veci od Nintenda, u D2 su cedili drenovinu iz jadnih fanova, zbog toga se plasim da uzmem maraton...

Ispao sam iz D2 maÅ”inerije dosta odavno, i sada ne mogu da se vratim i da hoću jer su sve iskomplikovali. Niti iskreno planiram, jer baÅ” treba vremena za to. Ali znam da su haos napravili sa paid stvarima i materijalima

Paid kozmetika je meni zadnja bitna stvar, jer to nikad ne kupujem niti mi je bitno da izgledam drukcije.

D2 je makar imao SP content, kampanje, dungeone i raidove, koji su se mogli igrati bez ogranicenja i gubitka opreme. Marathon je druga prica posto je igrac uvek u tenziji da ce izgubiti svoj loot. Ako nista drugo postoji dosta opcija da se igra sa sponsored kit-ovima i da se preko factions upgrade-a otkljuca mogucnost kupovine opreme. Tako da u igri je bitnije da sakupljas resurse i resavas faction misije, nego da po svaku cenu trazis sto bolju opremu. Opremu ces izgubiti kad-tad, a upgradeovi i resursi ostaju [do season reseta].

Evo malo da postujem high-end play, Shroud igra sa Azectross-om trenutno live. Upao sam u stream tokom 2. meca veceri, u prvom su poginuli. Shroud kaze izgubio je opremu i loot od ~30k kredita. U mom stadijumu igranja ne mogu ni da zamislim tu opremu. :D

Danas sam imao PURE CINEMA run na Outpost-u. Ja i 2 engleza ostali zakljucani u zgradi na prvom spratu, protivnicki tim u prizemlju, a napolje pada fire rain. Uspeli da ih porazimo tako sto sam sa Triage-om tokom dizanja saborca uklonio abbility-e sa protivnickog destroyer-a, resili posle dve misije, i extractovali se kroz fire rain i veliki wave jakih bot-ova.

Plus kao Solo igrac us sponsored kit resavao jednostavan quest bez puno loot-ovanja, i primetio da neko puca na obliznjem extraction point-u. Kada sam dosao tamo, extraction je bio prime-ovan, ali protivnickih igraca nigde nema. Tako da sam prisao i aktivirao 10sec extraction countdown, i u zadnje 2 sekunde se pojavio protivnik i krenuo da me rostilja, ali bilo je kasno. Posto sam mu uzeo extraction na samom kraju timer-a meca, jedina opcija koja mu je ostala da ide na poslednji extraction point. Ako je na mapi bilo jos timova zivih, tamo ce biti clusterfuck od extrakcije. :D

Ako igra pozivi [a izgleda da hoce], ne moras upadati odmah sada. Sacekaj neki sledeci seasonal reset [svaka 3 meseca], a u medjuvremenu ce igra mozda i pojeftiniti na cdkey-u i sl sajtovima.

A u shop-u je samo kozmetika, isto vazi i za trenutni season pass [gomila skinova za oruzja, stickeri i sl, a na kraju pass-a full skin za Thief-a].

Last edited:
Paid kozmetika je meni zadnja bitna stvar, jer to nikad ne kupujem niti mi je bitno da izgledam drukcije.

Ni ja ne idem u kockarnice, ali to nije znaci da treba pustiti olose da zaradjuju na devijantima i unistavaju zivote.

Ni ja ne idem u kockarnice, ali to nije znaci da treba pustiti olose da zaradjuju na devijantima i unistavaju zivote.

Budimo realni, niko kockarima ne uniÅ”tava život nego oni sami. Svako ima izbor. Tako i za ovo, ne opravdavam Å”ta rade jer je debilno, ali ako ti se ne sviđa, ne podržavaÅ” niÅ”ta sem kupovine igre.

Da ima recimo neko oružje koje ne možeŔ da izgubiŔ u runovima, to bi bilo jako debilno i nemoralno, ali, za sada, toga nema.

Helldivers 2 preko warbondova daje nova oruzja [za koje su ljudi veoma happy da daju pare, ili da preko grinda otkljucaju reward pass], ovde toga na nema. Samo nebitna kozmetika.

Izasla je 4. mapa u petak vece, opsti haos je u njoj. :D Bice dostupna za igranje samo vikendom, kao i Ranked mod.

Ubacise u nju bas puno agresivnih botova [koji se moraju odstraniti radi sakupljanja security kartica], high-tier key-ovi sa durgih mapa se ovde u dugackoj proceduri moraju potrositi za ulaz u vault-ova gde postoji drop chance za DNA clearance [1 vault per run!]. A kada se odradi svih 6, onda ti igraci mogu u buducim run-ovima da prodju skener koji ih pusta do finalnog boss-a.

Ubedljivo najbolji loot koji igra nudi je razbacan po celoj mapi, a putovanje medju vaultovima zahteva posetu centralnom delu mape gde je PvP haos. U ovu mapu se ide da se oprema izgubi, tako da realno i dobro je sto nije dostupna svakog dana. Tokom radnih dana masa moze da se opusti uz redovne run-ove i resavanje factions misija. Ludo je misliti da su ostale mape "opustene" [they are NOT], ali tako se osecaju pored ludog Cryo Archive-a.

Sve u svemu, Bungie je izgurao svoje. Nisu isli "na sigurno" i pored talasa negativnih misljenja javnosti u zadnje 2 godine izbacili su veoma ozbiljan shooter. Akcija u igri je neverovatna, kretanje i atmosfera odlicni, a glavni upgrade loop oko resavanja questova za Frakcije je IMO i bitniji za igrace nego nalazak dobre opreme.

9/10

Last edited:
Budimo realni, niko kockarima ne uniÅ”tava život nego oni sami. Svako ima izbor. Tako i za ovo, ne opravdavam Å”ta rade jer je debilno, ali ako ti se ne sviđa, ne podržavaÅ” niÅ”ta sem kupovine igre.

Da ima recimo neko oružje koje ne možeŔ da izgubiŔ u runovima, to bi bilo jako debilno i nemoralno, ali, za sada, toga nema.
Slažem se načelno ali je u Srbiji to toliko agresivno i neregulisano da se vrbuju i oni koji možda nisu toliko sami po sebi predodređeni da se tako uniÅ”te.

Plus Ŕto jedan takav može da uniŔti joŔ ne mali broj života ljudi oko sebe koji u životu nisu uŔli u kockarnicu a ne postoji nikakav sistem da to spreči.

Ceka se f2p :D Ajmo Sony :D
Pre će ugasiti igru nego to da se desi.

Evo i moje recenzije, posle nekih 100tinak sati u igri, na svim mapama, svim modovima, solo i squad iskustva. Kao Ŕto neki video reče, uzmite igrajte ovo dok ga Sony ne ugasi, neverovatna je igra.

Back
Top Bottom