• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina vs gusarenje - pitanje morala danasnjice

Kako je kupovina za Steam sale ili GoG sale piraterija? Ne odredjem ja sto oni stave Streets of rage 4 npr za 10e,meni ta cena bude ok,kupim igru i svi zadovoljni.

O pirateriji može da mi priča samo neko ko plaća igre po punoj ceni 60, 70e, a ne par dolara.
Takođe da i on sam ne koristi uopšte pirateriju, ne samo za igre, već ni za filmove, muziku, ni za šta, a pričam opet jer nisi zapamtio.
Brt Gamepass,Netflix,HBO sve su to striming servisi gde platis i strimijes.
Ti znaci priznajes samo patike po punoj ceni a ne iste te koje je neko "kupio" u nemackoj ili inostranstvu povoljnije.
Matematika i Logika nikako ne idu sa tvojom izjavom.
Cak si i sam rekao da si uzeo par originala na "akciji" sto je po tebi isti kurac kao da si ih torentovao to je tvoja logika.

Nije, ali varanje adrese jeste vid prevare, kao i piraterija.
Nije uopšte i to su dokazali na sudu u Evropi, zato sto je varanje Adrese jedna vrsta zaštite privatnosti.

Ma idi, sad je i to ispravno, dal lažnu adresu u SUP-u, vidi kako ćeš se provesti.

Nema ko šta meni da priča za pirateriju, niste ni vi daleko, završena priča.

Nije zavrsena prica, sve dok ne skontas:
Da bi koristio te odredjene servise-usluge, neophodno je da medju ponudjenim drzavama stavis i adresu. Izabrati Srbiju je nemoguce, jer je ni nema medju ponudjenim drzavama, pa ne mozes ni navesti svoju pravu adresu stanovanja.

Učenik ćivota >>> Apotekar

Najjače mi je kako 2C daje za sebi veće pravo od samog izdavača igre da odredi šta je pravedna cena.🤣 Mozda bi mogao Simke neku lekcijicu iz ekonomije da ti pošalje.

Ma idi, sad je i to ispravno, dal lažnu adresu u SUP-u, vidi kako ćeš se provesti.

Nema ko šta meni da priča za pirateriju, niste ni vi daleko, završena priča.
Nisi duzan nikome adresu da dajes, to je tvoja lična stvar VPN ti omogućava skrivanje lokacije tj privatnist.
Nije ti to sup niti je bilo koja kompanija ovlašćena da te proverava čak ni banka nema to pravo.
Edokyat

Zašto nisu konzole banovane zbog toga,zato sto nemaju pravnu osnovu da te teraju da kupujes na njihovom store-u.
Kao što su naterali apple da "mora" da dozvoli alternativne prodavnice.
Pričam za EU ne za Ameriku itd.

Fragmentovani storeovi su takvi vecinom zbog drzavnih regulativa inace bi proizvodjacima bilo neuporedivo lakse/bolje da imaju jedan cjenovnik.

dnevnjak-boze-sacuvaj.gif

Dzabe vama pricati, ja da se ponavljam necu, ae pozdrav, nastavite sami.

Back
Top Bottom