• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina vs gusarenje - pitanje morala danasnjice

A ove se gamepassovima od jednog dolara i sto razmenjuju igre besplatno... moguce, vrlo moguce.

A ove se gamepassovima od jednog dolara i sto razmenjuju igre besplatno... moguce, vrlo moguce.
Argentina odavno ne radi van Argentine i njihovih platnih kartica, sada je Turska najpovoljnija, a ni ona nije kao što je nekada bila. GPU je oko 715din mesečno kada se pretaba iz Turskih lira, tako da te fore za dolar ne znam gde si čuo, ali ne košta toliko. Koliko ga ti plaćaš?

Ništa tu nije besplatno niti džaba, samo je (malo) povoljnije od US store-a koji takođe nema ikakve veze sa nama i našim regionom.

Npr. Star Wars Outlaws je oko 6800din (standard edition).

Sve mi uredno plaćamo, za razliku od nekih što vole drugima da sole pamet, a centa nisu dali da podrže developere itd.

Nakupovali su se ljudi ovde igara od par dolara preko Batistute i sličnih prevara.
Ja sam kupio par originala, bez varanja, jeste bila dobra akcija doduše.

Opet vrtiš istu priču, poistovećuješ torentovanje sa kupovinom preko jeftinijih radnji. To je kao kad je onaj nintendo lik pričao kako nije fer da igre budu na popustu posle par meseci zato što ih je on platio na izlasku 60 evra.

Nisam siguran, ali to je taj rezon. Kao što soni pisijašima naplaćuje igre stare 4 godine punu cenu, to mi je isto piglu. MIslim jesu te igre i danas do jaja, ali opet.

Opet vrtiš istu priču, poistovećuješ torentovanje sa kupovinom preko jeftinijih radnji. To je kao kad je onaj nintendo lik pričao kako nije fer da igre budu na popustu posle par meseci zato što ih je on platio na izlasku 60 evra.
O pirateriji može da mi priča samo neko ko plaća igre po punoj ceni 60, 70e, a ne par dolara.
Takođe da i on sam ne koristi uopšte pirateriju, ne samo za igre, već ni za filmove, muziku, ni za šta, a pričam opet jer nisi zapamtio.

Pa eto ja plaćam, i ja ti pričam. Mešaš babe i žabe.
A ovo sa xboxom nije ilegalno, inače bi oni zabranili.
Naravno i ja sam skidao piratske igre kada nisam imao pare da ih platim, ali nisam srao drugima kako je to isto kao kada kupiš jeftiniji kod preko cdkeys.

Nije ilegalno lagati za adresu? 😅

Pitam se da li ih briga kada uzimaju naše novce koje inače ne bi videli da nema ovih zajebancija, pogotovo na PS5 gde su svi Britanci ili Ameri, sa nekim hrvatom tu i tamo, eto Rale npr.

Upravo to,mi kada ne bi menjali te online adrese vise ne bi ni mogli da koristimo konzole uopste i to vec zadnjih 15+ godina.Ako sam ja po plati slicniji nekom iz Turske nego nekom iz Kalifornije to me ne cini piratom.

Krejzi ne pravi se glup. Ljudu i da hoće ne mogu da kupuju digitalno igre preko našeg store-a na PS5 ili Xbox-u jer store za naš region ne postoji.
Onda ne koristiš povoljnost koja ti nije namenjena, mašiš poentu.
Pitam se da li ih briga kada uzimaju naše novce koje inače ne bi videli da nema ovih zajebancija, pogotovo na PS5 gde su svi Britanci ili Ameri, sa nekim hrvatom tu i tamo, eto Rale npr.
Jake pare uzimaju na tim par dolara igrama...

Poenta je, da nije za busanje u grudi to što si igru od 60 dolara platio par dolara i tu nešto zamerate pirateriji, kad je to skoro pa ista stvar.

Neukusno je nekom na forumu zamerati na pirateriji, zadržite svoje mišljenje za sebe.

Ne kapiraš ništa, poenta je da je varanje koristiti nešto što ti nije namenjeno.

Back
Top Bottom