Citao sam sad nesto po komentarima da je DHL Serbia najgori, a za ostale zemlje uopste nema te zafrkancije...Bukvalno su najgori. Nema gorih.
Nema na Aliju originala za moje slusalice, samo kopije, koje nisu toliko udobne, tvrdje su i menjaju zvuk.Jos je najzanimljivije sto (on koji gleda u svaki evro) nije narucio sa Alija, po bar upola nizoj ceni.![]()
Pa nisam ja znao da ce me i carinariti za ovo, inace ne bih narucio... do 44e koliko je bilo sa posiljkom, bilo mi je pomoz boze...Jbg, razlika izmedju kopija i originala svakako nije vredna 7-8 puta vise novca (koliko ce te izaci sa postarinom).
Možda si postao nečiji žirant za stambeni kredit.Ali one papire jesam potpisao jbg, niti znam šta sam potpisao, niti mi se isplati da odbijem pošiljku...
Ako je vrednost robe ispod 50 EUR, onda ne podleže carini, niti bi (trebalo) da ti naplate troškove špedicije.
Inače, ako ti pristaneš potpisivanjem te papirologije da im platiš, pa te oni terete da im platiš troškove špedicije, a ti nećeš, mogu da predmet predaju izvršiteljima. Tako da pazi šta radiš.
The National Bank of Serbia is obliged and authorized to perform enforced collection of claims by debiting any of the debtor’s accounts (dinar or foreign currency accounts), without the holder’s consent, based on enforceable orders (from tax, customs, court or other authorities).
Znam da u Flying Cargo dokumentaciji izričito stoji da popunjavanjem dokumentacije pristaješ da platiš troškove špedicije i carinjenja. I to pre nego da uopšte saznaš koliki su troškovi. A čini mi se da sam negde kod njih pročitao i to za izvršitelje. Danas sa tim nema zezanja, jer dugove uteruju na "dobar dan". I troškovi sa 5.000din odu na 15.000din.Da li se to i kod nas naplacuje prinudno ako neko ne plati? Ne samo za troskove spedicije nego i za samu carinu?
Sumanuto.Znam da u Flying Cargo dokumentaciji izričito stoji da popunjavanjem dokumentacije pristaješ da platiš troškove špedicije i carinjenja. I to pre nego da uopšte saznaš koliki su troškovi. A čini mi se da sam negde kod njih pročitao i to za izvršitelje. Danas sa tim nema zezanja, jer dugove uteruju na "dobar dan". I troškovi sa 5.000din odu na 15.000din.
Stvarno ne znam detalje, jer baš izbegavam saradnju i sa DHL i sa FedEx. Neko nedavno reče da je valjda špedicija kod FedEx Flying Cargo sada 5.500din...Sumanuto.

nope, i jedni i drugi rade ovo.Mešate FedEx i DHL. DHL dostavlja robu bez ikakvog problema, dok FedEx jebe na sve strane.
Dve odvojene firme. FedEx naplati špediciju nebitno da li je ispod ili iznad 50eura

nope, i jedni i drugi rade ovo.
s tim da postoji u mailu koji dobiješ od njih napomena da je potrebno da im pošalješ račun na kome piše iznos ako je manji od 50e u kom slučaju nema dodatnog troška osim pdv-a.
svakako izbegavati oba dostavljača u širokom luku, jednostavno je lakše.
OSIM ako ne postoji direktan deal sa poštom, kao npr u slučajevima kao što je thomann.de i druge prodavnice. ovde nema skrivenih troškova.
View attachment 19680