• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Kupovina tehnicke robe/prodavnice/internet prodavnice/iskustva/reklamacije/zastita potrosaca

Jos je najzanimljivije sto (on koji gleda u svaki evro) nije narucio sa Alija, po bar upola nizoj ceni. 🐱

Bukvalno su najgori. Nema gorih.
Citao sam sad nesto po komentarima da je DHL Serbia najgori, a za ostale zemlje uopste nema te zafrkancije...

Ne kapiram ni kako me carine, kad sam ispod 50e bio sa sve isporukom...
Jos je najzanimljivije sto (on koji gleda u svaki evro) nije narucio sa Alija, po bar upola nizoj ceni. 🐱
Nema na Aliju originala za moje slusalice, samo kopije, koje nisu toliko udobne, tvrdje su i menjaju zvuk.
Zeleo sam samo original, a to sam jedino nekako iskupao u jednoj radnji u Bratislavi i bukvalno postoji samo na jos jednom mestu, gde je jos skuplja isporuka i nigde vise, cak ni na Sennheiser sajtu, to se vec odavno vise ne proizvodi...

Za te pare koliko me sada ukupno izlazi, mogao sam da kupim ove nove slusalice na akciji - https://www.player.rs/hi-fi/hi-fi-slusalice/over-ear-slusalice/sennheiser-hd-559

Jesu malko losije od mojih trenutnih, ali bar su nove i ne bih se zajebavao i odmah sam mogao da uzmem u radnji... dusa me boli...

Vise u zivotu necu kupiti jastucice za slusalice, vec odmah nove slusalice, uvek je bilo neke zajebancije, nije vredno... i vise nikad u zivotu preko DHL Serbia...

Jbg, razlika izmedju kopija i originala svakako nije vredna 7-8 puta vise novca (koliko ce te izaci sa postarinom).

Meni za Logitech odlicni jastucici sa Alija. Svake godine uzimam nove za tipa 500din, jer se preko leta usvinje od znoja.

Jbg, razlika izmedju kopija i originala svakako nije vredna 7-8 puta vise novca (koliko ce te izaci sa postarinom).
Pa nisam ja znao da ce me i carinariti za ovo, inace ne bih narucio... do 44e koliko je bilo sa posiljkom, bilo mi je pomoz boze...
Ovi originalni jastucici su meksi, ne osetis ih na glavi ceo dan, lakse mi i za naocare koje nosim, ne menjaju zvuk itd... mozda dam sledeci put sansu i tim kopijama sa Alija, ali kontam da je i vreme za nove, verovatno neke bezicne...

Roba koja je ispod 50e ne može i ne sme da se carini, jel tako?
Ako me budu jurili 3.200 zbog carinjenja, zbog njihove greške, ja im to neću platiti...

Ako je vrednost robe ispod 50 EUR, onda ne podleže carini, niti bi (trebalo) da ti naplate troškove špedicije.

Inače, ako ti pristaneš potpisivanjem te papirologije da im platiš, pa te oni terete da im platiš troškove špedicije, a ti nećeš, mogu da predmet predaju izvršiteljima. Tako da pazi šta radiš.

Jastučići su 24e i isporuka je 20e, ukupno 44e, znači čak i sa isporukom koja se ne računa za to, je ispod 50e.

Ali one papire jesam potpisao jbg, niti znam šta sam potpisao, niti mi se isplati da odbijem pošiljku...

Videću šta će biti u ponedeljak...
Baš će biti govnarski sa njihove strane ako mi naplate 3.200 zbog carinjenja, a nije ni trebalo da bude carinjeno, to je onda njihova grešaka.

Ako mi naplate samo pdv 20% ili tako nešto za špediciju ili tako nešto, ajde to bože pomozi, iako realno ne bi trebalo bi to, jer za šta plaćam čak 20e pošiljku...

Last edited:
Mešate FedEx i DHL. DHL dostavlja robu bez ikakvog problema, dok FedEx jebe na sve strane.

Dve odvojene firme. FedEx naplati špediciju nebitno da li je ispod ili iznad 50eura

Koliko se ja secam ima dve vrste DHL.
Jedan je mislim DHL Express je valjda kao FedEX, a ima i DHL koji je kao obicna posta oni rade iz Nemacke valjda obicne pakete.

Ako je vrednost robe ispod 50 EUR, onda ne podleže carini, niti bi (trebalo) da ti naplate troškove špedicije.

Inače, ako ti pristaneš potpisivanjem te papirologije da im platiš, pa te oni terete da im platiš troškove špedicije, a ti nećeš, mogu da predmet predaju izvršiteljima. Tako da pazi šta radiš.

Ja sam bas hteo da napisem komentar o tome.

Hmm, znam da u Americi i Velikoj Britaniji to naplacuju prinudno (prodaju dug privatnim uterivacima dugova, errm, "collections" agencijama). Da li se to i kod nas naplacuje prinudno ako neko ne plati? Ne samo za troskove spedicije nego i za samu carinu?

Nasao sam ovo: https://nbs.rs/en/ciljevi-i-funkcije/prinudna-naplata/

The National Bank of Serbia is obliged and authorized to perform enforced collection of claims by debiting any of the debtor’s accounts (dinar or foreign currency accounts), without the holder’s consent, based on enforceable orders (from tax, customs, court or other authorities).

Da li se to i kod nas naplacuje prinudno ako neko ne plati? Ne samo za troskove spedicije nego i za samu carinu?
Znam da u Flying Cargo dokumentaciji izričito stoji da popunjavanjem dokumentacije pristaješ da platiš troškove špedicije i carinjenja. I to pre nego da uopšte saznaš koliki su troškovi. A čini mi se da sam negde kod njih pročitao i to za izvršitelje. Danas sa tim nema zezanja, jer dugove uteruju na "dobar dan". I troškovi sa 5.000din odu na 15.000din.

Stvarno ne znam detalje, jer baš izbegavam saradnju i sa DHL i sa FedEx. Neko nedavno reče da je valjda špedicija kod FedEx Flying Cargo sada 5.500din... 🤯 Sumanuto.

Znam da u Flying Cargo dokumentaciji izričito stoji da popunjavanjem dokumentacije pristaješ da platiš troškove špedicije i carinjenja. I to pre nego da uopšte saznaš koliki su troškovi. A čini mi se da sam negde kod njih pročitao i to za izvršitelje. Danas sa tim nema zezanja, jer dugove uteruju na "dobar dan". I troškovi sa 5.000din odu na 15.000din.

Stvarno ne znam detalje, jer baš izbegavam saradnju i sa DHL i sa FedEx. Neko nedavno reče da je valjda špedicija kod FedEx Flying Cargo sada 5.500din... 🤯 Sumanuto.
49para.webp

Mešate FedEx i DHL. DHL dostavlja robu bez ikakvog problema, dok FedEx jebe na sve strane.

Dve odvojene firme. FedEx naplati špediciju nebitno da li je ispod ili iznad 50eura
nope, i jedni i drugi rade ovo.

s tim da postoji u mailu koji dobiješ od njih napomena da je potrebno da im pošalješ račun na kome piše iznos ako je manji od 50e u kom slučaju nema dodatnog troška osim pdv-a.

svakako izbegavati oba dostavljača u širokom luku, jednostavno je lakše.

OSIM ako ne postoji direktan deal sa poštom, kao npr u slučajevima kao što je thomann.de i druge prodavnice. ovde nema skrivenih troškova.

1766496710010.webp

nope, i jedni i drugi rade ovo.

s tim da postoji u mailu koji dobiješ od njih napomena da je potrebno da im pošalješ račun na kome piše iznos ako je manji od 50e u kom slučaju nema dodatnog troška osim pdv-a.

svakako izbegavati oba dostavljača u širokom luku, jednostavno je lakše.

OSIM ako ne postoji direktan deal sa poštom, kao npr u slučajevima kao što je thomann.de i druge prodavnice. ovde nema skrivenih troškova.

View attachment 19680

Vidim sa liste da je DHL Express drugačiji, tj da ne ide preko Pošte. Kontam da je onda to bilo, jer su mi tako dolazili paketi bez carine i pdva a skuplji od 200 eura.

Sumnjam da su pokrivali troškove slanja sami kinezi lol

Back
Top Bottom