• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za viÅ”e informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Odavno je potreban 'reboot' pojedinih protokola, uključujući HDMI i USB (ovo pogotovo).

Nemoj da se zaleces, Samsung treba da predje na QD OLED, plavi oled backlight i onda QD layer za crvenu i zelenu boju. To ima potencijal da bude jos svetlije, i tu je potencijal da nema burn-in.

Videcemo sta ce biti na CES-u.

heh forum radi

osPaW3h.gif

Pre CES-a Samsung najavljuje samo svoj miniled QD upgrade. Videcemo da li ce na samoj prezentaciji iznenaditi sa OLED-om.

sad videh u benchmark klipa da pominju panasonic 55HZ980E, prvi put cujem za tv, nema ga nesto ni po youtubetu, a ima da se uzme u gigatronu za 100000, nema hdmi 2.1 ali opet prilicno jeftino za 55" oled.

sad videh u benchmark klipa da pominju panasonic 55HZ980E, prvi put cujem za tv, nema ga nesto ni po youtubetu, a ima da se uzme u gigatronu za 100000, nema hdmi 2.1 ali opet prilicno jeftino za 55" oled.
Ja imam tv panasonic iz 2009 za mene slika i boje su ludilo i u 2022

LG OLED noviteti za 2022. modele [C2/G2]

• C2 ide nize na 42" 4K
  • G2 ide vislje na 97" 8K
  • C2 dobija Evo panel za veci peak brightness [calibrated ~900nits na kratko] [42 i 48 nece imati Evo panel zbog guscih pixela]
  • G2 dobija pozadinski hladnjak za jos bolji brightness
  • Svi HDMI 2.1 portovi su sada 48gbits

Sa druge strane iako jos nije oficiljeno najavljen, Samsung QD OLED definitivno stize. Procurela je vest da je 65" Samsung QD OLED dobio "Best of Innovation 2022" CES nagradu. Navodno ce u prvoj rundi praviti samo 55" i 65" modele.

CES 2022 Innovation Award – announcement text
Samsung’s 65ā€ QD-Display TV is the world’s first true RGB self-emitting Quantum Dot OLED display—revolutionizing TV by combining the contrast levels of RGB OLED with the color and brightness of quantum dots for ultimate visuals.

The QD-Display TV combines a groundbreaking new QD-OLED display with Samsung’s gorgeous Infinity One Design and immersive Object Tracking Sound technology. It’s built with our 2022 Neo Quantum Processor for superior image quality, while boasting a 144Hz refresh rate and four HDMI 2.1 inputs—both wins for gamers.

With impeccable visuals, sound, and speed, the QD-Display TV represents the next frontier in home entertainment.

Last edited:
sta znaci ako oled ima 50hz panel? mozda neko ima iskustva sa nekim starijim oledom, jel igre rade u 60fps itd...?

50fps max, sve iznad toga ce dovesti do krzavog gameplay-a ako je igra lockovana na 60. I 30fps ce izgledati lose [a i 24fps filmovi].

Koji to oled model ima max 50hz panel?

panasonic hz980, pominjao sam ga malo ranije, (relativno) jeftino ima da se uzme.
koliko vidim to mu je mana u odnosu na hz1000 koji je tu negde u rangu sa cx.

IMO to je samo za gledanje TV programa [u regijama gde je TV signal u 50hz modu].

Back
Top Bottom