• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Poznati KP uvoznik nabavlja 48" C1 za manje od 1000e.

Fino pada cena, ali prvo vijam HDMI 2.1 GPU koji kosta manje od tog TV-a. T_T

prvo bio uzeo oled a posle brinuo za gpu...ili za bilo koju drugu komponentu u kompu.

Stavi to u potpis, da ne ponavljas isti post svakih 10 dana. (y)
I refuse! Moj bol mora biti javan i cesto promovisan.

prvo bio uzeo oled a posle brinuo za gpu...ili za bilo koju drugu komponentu u kompu.
Meni bi bilo geota da drzim nov TV u 60hz modu, kad je 120hz mode just one HDMI 2.1 cable away. Imam prevelike PCMR standarde. :D

Salim se, ali ostacu na X900E dok ne stigne smislena sansa za znacajan upgrade GPU-a.

Znaci spremite se za makar jos godinu dana mog cmizdrenja. :P

Šta će ti sav taj (fiktivni) hardver kad ti treba sedam dana da 'svučeš' jednu igru s interneta?

Šta će ti sav taj (fiktivni) hardver kad ti treba sedam dana da 'svučeš' jednu igru s interneta?
Igara ima na pretek.

pa imaš valjda nextgen konzolu neku...
Imam, ali PC je PC.

Bukvalno bi prvo uzeo oled i da imam integrusu, ne bi se naigrao ali bi se nagledao filmova i na njoj.
Ako se smorim uzecu OLED, za sada se i dalje prvo nadam grafickoj. Zadovoljan sam sa slikom od Bravie. [ignorance is bliss]

Evo da bacim KP cene i ovde:

LG OLED48C11LB 980€

LG OLED55C11LA 1180€

LG OLED65A13LA 1450€
LG OLED65B13LA 1750€
LG OLED65C11LB 1850€
LG OLED65C12LA 1870€
LG OLED65G13LA 2250€

65" A1 je odlican izbor za one koji hoce veliku OLED dijagonalu za filmove i 60fps-only gaming, po toj ceni su do nedavno nudili 48C1 i 55C1. Stariji je processing chip, ali OLED je OLED.

Stigao konačno C1 pa imam par pitanja za iskusnije:

1) Je l' normalno da mi AMD driver ne prepoznaje TV kao Freesync kompatibilan uređaj? Imam RX570 i naravno nema HDMi 2.1
2) Ima li ikakve koristi od LG naloga?
3) Je l' se zezao neko sa instalacijom media servera i streamovanjem fajlova na TV preko mreže?

Utisci su, 1080Ti me sprecava da dobijem 10bit 4:4:4 4K. Jednog lepog dana ce se to promeniti. Ne radi ni VRR preko HDMI-a, podrzavaju to samo na novijim grafickama.

4K 120 4:2:0 je odlican za video igre, desktop not so much.

Perfect blacks us wowza, dobro podesen filmmaker mode je bas uzivanje za gledati. Videcu da se sutra bacim na Dinu, da lepo pojacam surround ko covek.

Mapiranje inputa i aplikacija na longpress 1-9 dugmadi je super ideja, mada steta sto ne moze i Picture Mode da se binduje [da se lakse prebacim iz Game > Filmmaker dok sam u desktopu].

Kako drzite desktop inace? Ja sam podesio da je HDR always on u Win10, game mode i lag boost ON, ali sam smanjio OLED light na 40. Da li je mozda bolje da ga drzim u SDR modu?

edit - Another Life S02E01 17min mark. OMG. OLED IS life.

Last edited:
otkud oled odjednom? do pre 2 dana si pricao kako hoces gpu itd

3) Je l' se zezao neko sa instalacijom media servera i streamovanjem fajlova na TV preko mreže?

Ako misliš na recimo Plex, onda imam neka zapažanja.

U suštini za SDR radi odlično, dok za HDR radi transcoding zbog titlova. Zanimljivo, ovo zavisi od Plex klijenta, tako da recimo klijent na PS5 ne radi transcoding titlova, dok onaj koji dolazi uz TV radi. Zbog toga nije moguće dobiti pravi HDR content preko Plexa (makar na TV klijentu). Što si tiče povezivanja, ja koristim wireless ruter koji sam dobio uz SBB Eon (onaj što ima 5Ghz) i on je dobar samo za do kvalitet 1080p Remuxa, za sve preko, nekad radi ok, nekad bufferuje. Tako da 2160p Remuxe gledam na druge načine, ne preko Plexa.

Takođe, podesio sam čist media server i puštao sam direktno tako fajlove. Ovde naravno radi i HDR i SDR odlično, s tim što filmovi nemaju titl a ne postoji način da se učita titl iz media server foldera (external subtitle). Ili makar ja nisam provalio (standardne fore sa istim imenom prevoda kao i fajl nisu bile uspešne, a da radim neki remuxing ili kako se već zove, mrzelo me). Takođe postoji, makar kod mene, problem sa reprodukcijom 4k Remux kvaliteta, u vrlo retkim slučajevima radi odlično, ali obično buferuje na svakih 20 30sec.

Fala za info, za sada sam rešio Freesync a ostalo ću da čačkam sutra odmoran. :)

Back
Top Bottom