• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Koji TV kupiti?

Evo uzeo sam kinesku Chromecast kopiju pa da podelim utiske, možda nekome bude korisno.

Uređaj je solidno brljavio sa 7-8 godina starim win 10 laptopom ali je uspeo da se poveže s tim što je tu prenos bio prilično loš iako je u načelu radio. Sa telefona Galaxy S8+ je znatno bolje i video dobro radi sa povremenim manjim artefaktima. Sve u svemu skroz upotrebljivo za neku office upotrebu, čak i lag nije strašan.

Na uređaj se inače kači preko Wi-Fi direct konekcije što je kapiram standard za Miracast. Max rezolucija koju podržava je 1080p iako na kutiji piše 4K. :D

Sve u svemu OK za 1450 din., videću da probam sa nekim novijim laptopom koji ima ozbiljniji Wi-Fi modul da li će možda tada biti cast videa bez greške.

Sony je zapoceo dodavanje VRR-a na svoje televizore, prvo stize na X900H. Chipset je izgleda dosta star, VRR ce pogorsati izgled slike [oslabljen FALD].

A Linus je najzad napravio snimak o svome PC iskustvu sa 48" OLED-om kojeg je koristio na poslu [najavljivao je ovo par nedelja]. Drzao je 80% light i uvek cetiri prozora uvek u istom snap modu, i naravno dobio je image retention [ne burn-in] koji je bio uklonjen sa pixel refresherom.

Još kad bi napravili da 480p/576p sadržaj preko HDMI-ja uredno radi na X900H.

ko ce dati 4000e za ovako nesto pored oleda...cak ni brightness nije veci.

koliko vidim na eponudi i dalje ima da se uzme za oko 160k

Ipak ispala, prodao se TV u toku tog jednog dana kad sam zvao da se raspitam i zvao da poručim. :D

Sad čekam da mi jave je l' ima šanse da se nabavi.

Back
Top Bottom