• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

GB GBA Koji ekran sa pozadinskim osvetljenjem za GBA, GB, GBC da kupim i gde?

Chozo

Well-known member
BANNED
Reaction score
51
Cao drustvo, nesto sam slabije aktivan u psolednje vreme ali eto, malo se zanimam modovima hardverskim.
Skoro sam ubacio prednje osvetljenje u GBA (ags) i u GBC.
Osvetljenje sam uzeo iz GBA SP-a

Ne preporucujem za AGS, iscleda ocajno i tamno, boli glava, bukvalno!
Za GBC izgleda bolje samo da nema linijica gde se svetlost prelama...ok je nista posebno, moze da se igra ali vise bih voleo neki IPS ekran iskreno, ili LCD obican
sa pozadinskim osvetljenjem, sto me idovodi do teme.

Da li neko od vas ima iskustva ili zna, pre svega, gde mogu da nadjem zamenske ekrane (dajte mi link umesto "ima tamo i tamo") za te 3 konzole koje sam gore naveo?

bitno mi je jako da je ekran, odnosno povrsina gde se prikazuje slika, identicna kao originalna konzola, da su pixel perfect/1:1 pixeli i da nema lag dok se igra, duhova, da je slika ruzna itd. Znaci dobra i kvalitetna slika bez laga sa originalnom velicinom slike i pixela.

Da li neko od vas ima iskustva ili zan, moze da mi preporuci odakle i gde da uzmem to?

ips v2 mod prošle godine je bila najbolja opcija. bukvalno ima da se kupi kit ceo (display + case) na aliexpressu. ja sam uspešno odradio.

računaj da dobiješ sve, samo ćeš matičnu ploču da prebaciš iz starog u novi kit.

računaj da dobiješ sve, samo ćeš matičnu ploču da prebaciš iz starog u novi kit.
mislio sam na velicinu ekrana da li je identicna kao original? posto znam da neki modovi imaju veci ekran.
I da li je ekran pixel perfect?

isto kazes da je prosle godine bio najbolja verzija...koja je sada?

sam displej je veći, zbog toga se dobija sve novo da ne bi morao da sečeš case i da se cimaš, ali estate ekrana je isti kao kod originala, "cela slika" staje u standardni okvir case-a.

to sam napisao jer ne znam da li su u međuvremenu updateovali nešto, moj je bio v2, v1 nije baš najbolje radio pa je pala revizija. v2 radi super sve, ali nisam pratio da li je izlazio neki update...

e vidis mene zanima ista velicina ekrana da je, samo da im apozadinsko osvetljenje. mogao bih 101 da nadjem ali to je malo teze i zkuplje.
Ja imam 101 ags ali ne bih da ga cackam za taj mod. pa sam zato smislio ako imaju neki custom ekranu da ubacim u postojece kuciste. veci ekrani mi nisu estetski lepi bas zbog te malo vece povrsine, a osim toga zelim da ostavim originalni izgled konzole sto vise moguce.

e vidis mene zanima ista velicina ekrana da je, samo da im apozadinsko osvetljenje.
ne razumem, ista je veličina ekrana, kao što sam napisao gore. znači deo displeja koji daje sliku je identične veličine kao original.

ne razumem, ista je veličina ekrana, kao što sam napisao gore. znači deo displeja koji daje sliku je identične veličine kao original.
Ne, ti si razumeo, ja ocigledno nisam lol. Da bas to sam mislio!
Znaci samo se iznutra trimuje. pa to nije problem, to je zapravo najmanji problem.

A pixel-perfect je, jel da?

ne moraš čak ni da trimuješ, case koji dolazi u kitu je već pripremljen.

iskreno nisam zagledao specifikacije, ali ovako na oko nisam primetio nikakav problem.

evo kako izgleda

pa iz tog snimka rekao bih da je frame ipak veci nego originalni. Evo sad bas poredim s mojim originalnim GBA...
Ja bih u moje originalno kuciste da ubacim. cela ideja je samo da zamenim ekran nista drugo da ne menjam i da sve izgleda isto osim sto ce da svetli.
iznutra trimovanje je najmanji problem.

inace lepo ti izgleda gejm bojic

Last edited:
Back
Top Bottom