Chodex
I'm a ghost!
- Reaction score
- 3,187
Razbise nas Nemci, sve je lose krenulo od samog starta, prvo ta povreda Dobrica koji nam je izuzetno bitan igrac i tu se odmah poremetila koncepcija.
Zatim, Milutinov je bio los, kao i protiv Italije sto je bio los, budu te neke utakmice gde on nije nikakav faktor.
Jednostavno covek je spor i bezi od kosa, mora to brze, agresivnije i ka kosu... mislim cak i da su minuti Petruseva bili mnogo bolji.
Avramovic nazalost ovaj put nije bio faktor, Sruder mu je totalno procitao igru, uglavnom nije ni prenosio loptu (Sruder) da se ne bi zamajavao i trosio tu na Avramovica, a uspeo je prljavim ("pametnim") potezima da iznudi faulove i da ga izbaci iz igre...
Za Vagnera nismo imali nikakva resenja, setao nam je u reketu...
Sudije, naravno sudije, jako lose, neverovatno da makar za finale nisu skrpili neke makar ok sudije, prvo oni problemi sa kvalifikacijama, pa onda ovaj problem sa sudijama, koji se vec godinama ne resevaju i dodje ti da vise ni ne igras FIBA takmicenja... i te lose odluke sudija koje su uvek bile na nasu stetu su unele nervozu u nas tim i totalno nas poremetile i tad su Nemci napravili 10 razlike.
Bila je greska sto smo forsirali Milutinova na centru nekoliko napada, jer se videlo da on tu ne moze da prodje i tad su oni napravili tu razliku.
Takodje greska u igri, gde smo dodavali Stefanu Jovicu da sutira za tri nekoliko napada, a znamo da on nije neki suter, promasio je te otvorene trojke, ali to ti je hendikep sa kojim mi igramo, on ja nas jedini plej koji ume da organizuje napad, ali zato nema sut, to je nasa slabost sa kojom smo morali da zivimo i sad je dosla na naplatu.
Guduric, o Guduricu necu vise nista da pricam, to je igrac koji nikad nece ispaviti sve svoje probleme u igri, a ima ih dosta.
U skoku smo bili losi, ali to je bilo ocekivano protiv Nemaca.
Mnogo gresaka i upropastenih napada... Nemci vrlo pametnom i kolektivnom igrom nas kaznjavali... veoma jaka odbrana Nemaca, nismo mogli da je probijemo.
Bez obzira na sve, ja sam prezadovoljan ovim srebrom, to niko nije ocekivao... ali kad se uzmu u obzir sva otkazivanja i sve silne povrede i ocajne sudije, dobro smo i prosli... takodje imali smo nevidjenu srecu da imamo prelaku grupu, mnogo laksu od svih ostalih, kad je jedna Spanija ispala u grupnoj fazi i ko sve jos, i imali smo srece i da se ukrstamo sa laksim protivnicima, prvo izmorena Litvanija, a zatim i izmorena Kanada, svi su oni imali teske utakmice u grupnoj fazi, istrosili se mnogo vise od nas, tako da je i to bio faktor za nas uspeh.
Nije bio los Milutinov, nego i Nemacka ima strucni stab bas kao sto ima svaka reprezentacija. Odlicno su nas skautovali i neutralisali Milutinava , odnosno nasu unutrasnju igru sa njim. Imaju size dole u vidu 4 visoka i snazna igraca. Mozda je trebalo da probamo petorku sa oba velika, odnosno sa Nikolom i Filipom jer nam je skok dosta visio. Milutinov, kao najbolji centar Evrope je bio naae veliko oruzje u reketu i njegovim "iskljucenjem" smo bili u velikom problemu. Ne bih da budem general posle bitke ali da se nije povredio Ognjen, verujem da bismo dobili ovu utakmicu. Ostaje zal za propusetnom sansom generacije, ali svaka cast momcima na borbi jer su dali sve od sebe.