• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Košarka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Nadam se da će Bogdanović uzeti MVP turnira. Godinama je uvek uz reprezentaciju i jedini vuče napred. Ima dobar mentalitet i napokon je to zaslužio. Svaka čast ostalim igračima, ali uvek kada je teško je on rešavao. Kapa dole Bogdanu. Kapitenski, nema šta.

Jao kada bi nemci uspeli da iznenade amere. Bojim se da ukoliko ameri prodju, odigrace u finalu najbolju utakmicu na turniru a to je 30 razlike

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Ja bih vise voleo amere. Mada koga god da pobedimo, bice sa dekadentnog zapada, tako da je ok.

Utepasmo Kanadu, ne mogu da verujem! i to bas onako kvalitetno i sigurno smo ih rasturili, drzali oko 10 poena razlike celu tekmu...
Ko bi to ocekivao, da posle onog poraza od Italije, mi ovako izdominiramo ostatak turnira?
Izgleda da smo se konacno uigrali, ne moze nam niko nista, osim Italijana :D

Italijani su onaj jedan protivnik kojeg svi deru, jedino nama nikako ne lezi, oni ko da imaju igru samo protiv nas, ko da su krojili svoju igru, samo nama da mogu da izadju na megdan :D

ali nebitna je Italija sad, nek oni nas slobodno pobedljuju, a mi na kraju ovako da prodjemo :)

Defanzivna klinika Avramovica, Bogi na svom nivou, Dobric alal vera koliko je napredovao, zaista smo ekipa i sad te to tera da razmislis, da je Jokic tu, dal bi zaista bili ovako dobri i uigrani, to je pitanje... dal bi napravili ovakav uspeh sa Jokicem, gde svi momci daju 100%, da li bi i Jokic, to je pitanje koje stoji...
Milutinov standardno dabl dabl, voleo bih da je hrabriji, agresivniji i brzi, da vise ide ka kosu, a ne da bezi od njega, cak i kad ga manji igrac cuva, da smanji pump fake-ove i odmah ide na kucanje.
Nikola Jovic, bas me raduje njegova ponovo dobra partija, mislim da ima dobre sanse da uzme nagradu za najboljeg mladog igraca!
Guduric standardno davi loptu, siguran sam da mu je neko pricao u vezi toga, ali dzaba, no osim tih par situacija, bio je dobar, pogodio je neke vrlo bitne trojke.

Srebro obezbedjeno, sad verovatno na Amere, ako smo mogli Kanadu, mozemo i Ameriku, ako nista drugo, bar imamo uigran tim, za razliku od njih, igramo po FIBA pravilima koja nama vise odgovaraju, a i sudije nas vole, jeste budu odluke i na nasu stetu, ali imamo bar fer sudjenje generalno u najmanju ruku, jer uglavnom sto sviraju nama, sviraju i njima, a i vidi se po twitovima da nas FIBA voli, ja mislim da oni i potajno zele da mi osvojimo, jer im je draze da uzme zlato evropski tim, gde im je jelte i srediste, nego tamo neki preko bare...

Sad da vidimo ko ce nam biti protivnik u finalu, Nemacka ili Amerika, sto se mene tice, nek se izmore sto vise, neka igraju produzetke, voleo bih Nemacka na kraju da pobedi.

Last edited:
U dramaticnoj zavrsnici, Nemacka je pobedila Ameriku, tako da ce nam oni biti protivnik.
Bice tesko protiv Nemaca, krasi ih sve sto nas krasi, dakle odlicna timska igra, imaju kvalitetne igrace, fenomenalno su pripremljeni, uostalom znamo po fudbalu koliko ozbiljno oni shvataju ova takmicenja.

Sto se tice Amera, valjda su i oni sad shvatili, da moraju da posalju bolje igrace, ako zele zlato i nemam sumnje da ce vec na OI poslati mnogo jaci sastav, od ovih rukija, mozemo ih slobodno tako nazvati.

Nemačka je protiv Letonije odigrala očajno i opet pobedili, a pritom je Letonija imala šut za pobedu.
Sada USA se primakla na nekoliko poena i sreća Nemci pogodili su trojku kad je najbitnije, a Amerima "ušla voda u uši" pa uradili neke gluposti na samom kraju.

Bez nekog preterivanja, ali stvarno mislim da je Nemačka zrela da je neko oduči od košarke. A ako to moramo da budemo mi u finalu, još bolje :D

Sruder vise ne solira onoliko koliko je ranije, zato su opasniji i bolji tim nego sto su bili, to je bez sumnje, samo da ih maximalno ozbiljno shvatimo i dobro se pripremimo, odigramo bez straha.

Budemo li u finalu ponovili igru, fokus i energiju u napadu i odbrani iz prethodna dva meca ili slicno tom nivou, ja nemam dilemu da cemo osvojiti ovo.

Za finale, kao i protiv Kanade - bolji smo, na nama je da to i pokazemo. Srecno momcima i nadam se da ce nas obradovati tim zlatom.

Ispade da smo fenomenalno natempirali formu, taman onda kad treba, pa svaku narednu utakmicu sve bolje igramo i na tome moramo cestitati Pesicu.

Drago mi je sto cemo sigurno uzeti medalju, za Borisu Simanica, da makar neku malu utehu ima, mada voleo bih kad bi mogao da dobije transplataciju.

Moram da pohvalim maskotu turnira, bas je zanimljivo odradjena, odusevila me animacija.

Opet se pokazalo, kad odemo bez pritiska i velikog ocekivanja, uvek bolje i prodjemo... dal nas taj pritisak unistava ili se opustimo kad smo u najjacem sastavu, ali sad je pravo pitanje, koga uopste zvati za sledeci put, dal ove momke koju su se dokazali i ostvarili uspeh, ili prvu petorku koja nam fali, to je dobro pitanje... ja samo znam da mi sad imamo igru, a sa onom petorkom koja fali, to je izgledalo kao mucenje.

Ispade da smo fenomenalno natempirali formu, taman onda kad treba, pa svaku narednu utakmicu sve bolje igramo i na tome moramo cestitati Pesicu.

Drago mi je sto cemo sigurno uzeti medalju, za Borisu Simanica, da makar neku malu utehu ima, mada voleo bih kad bi mogao da dobije transplataciju.

Moram da pohvalim maskotu turnira, bas je zanimljivo odradjena, odusevila me animacija.

Opet se pokazalo, kad odemo bez pritiska i velikog ocekivanja, uvek bolje i prodjemo... dal nas taj pritisak unistava ili se opustimo kad smo u najjacem sastavu, ali sad je pravo pitanje, koga uopste zvati za sledeci put, dal ove momke koju su se dokazali i ostvarili uspeh, ili prvu petorku koja nam fali, to je dobro pitanje... ja samo znam da mi sad imamo igru, a sa onom petorkom koja fali, to je izgledalo kao mucenje.
Pa i nije bilo bas mucenje. Na evropskom mleli su u grupi i svi su hvalili kako igramo prelepu kosarku dok nije naisla Italija... Isto kao i ovde samo sto je tamo sistem takmicenja drugaciji i onda smo ispali. Da je ovde isti sistem rezultat bi bio isti kao na euro...

Pokazalo se to da kad nema Micića igramo normalnu košarku. Čim njega nema, igra liči na nešto. Najprecenjeniji naš igrač u poslednjih 20 godina sigurno.

Što se tiče tempiranja forme, ja stvarno ne znam šta da kažem. Ako bismo zaboravili poslednja dva meča, onda bi se reklo da nismo uopšte napredovali i da su svi problemi i dalje tu - Pešić i njegovo "prošlo vreme", Danilović na čelu saveza, loša odbrana u odbrani šuta za 3, apsolutno bezidejni napadi... Sve to se i dokazalo bilo protiv Italijana.

I onda se dogode 2 ovakva meča i onda odjednom poslednje 3 godine ili koliko već se zaboravljaju... Danilović će biti genije i neće se nikad skloniti iz fotelje, a treneri poput Pešića, za koga su mnogli rekli da je težak, zadrt i sujetan čovek, biće smatrani kao dobro rešenje zato što je doneo rezultat.
I šta je sad tu pametno više reći? Da li je ovo zasluga tima koji su se udružili oko Boriše i njegove povrede, da li je znanje trenera, da li to što nema Micića, da li je razlog što nismo bili favoriti i otišli bez najboljeg igrača sveta pa nije bilo pritiska, ili kombinacija svega navedenog?

Bilo kako bilo, credit where credit is due, svaka čast Pešiću za pripremu prethodnih mečeva, poslednja dva meča tačnije. Da li je to Pešić ili neko iz stručnog štaba ne znam, ali super je urađen posao. Da li je ovo dovoljno da ispravi i pokrije sve loše šta su radili do sad? I da li je uopšte naša igra napredovala ili igramo u transu zbog Boriše ili nečeg trećeg? E pa to ne znam, vreme će pokazati.

Back
Top Bottom