• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Košarka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Ja mislim da sigurno prolazimo grupu, a posle tamo u cetvrtfinalu, standardno, nek nam je bog u pomoci...

4172503864beaa16b2a65595800807_w640.jpg

U Srbiji imamo situaciju da košarka postaje sredstvo za ciljeve, a da nije cilj. Kada je košarka bila cilj, onda smo imali rezultate. Ako se to ne promeni, bogami, smejaće nam se oni levo, prema Italiji. Podržite ove igrače, jer oni imaju srce i znanje i talenat".

😅 :ROFLMAO:

Last edited:
Zanimljivo je to kako svi fudbaleri mogu uvek da se odazovu, ma kolike god bili zvezde, a pritom su i mnogo vise placeni od kosarkasa (osim Jokica naravno), i tako je i u ostalim sportovima, jedino uvek, ali uvek, sa kosarkom i samo sa kosarkom imamo tih problema da najbolji igraci redovno nece ili ne mogu da igraju...

Deru nasi, +45 u osmini finala, sad idemo u cetvrtfinale, kao sto znamo, to je najbitnija utakmica na svakom turniru, a ujedno i nasa najveca boljka, doduse seniorima, videcemo juniore, ako prodju, imaju velike sanse za medalju, obzirom da smo u grupi vec i Slovence savladali.
Bogami imamo obecavajucu generaciju, ponovo, a i u fudbalu takodje.

Parovi 1/4 finala

Francuska - Slovenija
Turska - Španija
Izrael - Srbija
Nemačka - Grčka

Te juniorske selekcije ne znam koliko imaju smisla kao merilo uspeha generacije. Koliko puta u fudbalu, košarci smo imali wunderkidove i zlatne generacije u skorije vreme, da bi nakon prelaska u seniorske vode i ozbiljnije takmičenje svi manje više razočarali?

Svakako je dobro da se pobeđuje i osvaja, ali glavna stvar kod tih igrača i generacija je kada prelaze u seniorske vode i kako će se adaptirati na sve to. Mišljenja sam da imamo odlične trenere za te mlađe kategorije, ali za taj dodatni korak, kada stvari postanu ultra ozbiljne, tu nam fali stručnosti kako bismo "unovčili" sav taj talenat koji su pokazali na pređašnjim takmičenjima.

Da, slazem se, mada i dalje mislim da je dobro da imamo jak juniorski pogon, koji osvaja medalje i gde ce od toliko wunder kid-ova, bar neki ostvariti svoj potencijal, nego da nas nema nigde u toj juniorskoj kategoriji, ali da, slazem se sa tim sto si napisao.

Juniori nastavljaju sa gazenjem, pao je i Izrael ubedljivo, tako da smo u polufinalu!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je da gazi rivale i plasirala se u polufinale Evrobasketa u Nišu.
Izabranici Nenada Stefanovića su odigrali sjajan četvrtfinalni meč protiv Izraela u punoj dvorani "Čair" i slavili trijumf rezultatom 83:65.
Za dva dana će "orlići" igrati za plasman u finale protiv selekcije Nemačke, koja je ranije tokom dana savladala Grčku rezultatom 78:70.
U drugom polufinalu sastaće se Francuska i Španija.
Srbiju je predvodio Bogoljub Marković sa 18 poena i 10 skokova. Pavle Mišić je dodao 14, dok je Nikola Topić ubacio 13 poena uz pet asistencija.

Idemo! Srebro obezbedjeno!

U finalu idemo protiv vrlo nezgodnih (naravno) Spanaca, koji su redom pocistili sve, bice uzasno tesko, a oni su i aktuelni prvaci...

Gotovo je, prvaci smo evrope! 🎇 🙌 🎉

Srbija je šampion Evrope – Španija razbijena u Nišu!​

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Evrobasketu u Nišu, pošto je u finalu savladala Španiju rezultatom 81:71.

Odlicna generacija,odigrali su bas dobar turnir.Mali Topic je nba potencijal a Bosnjakovic ima samo 16 godina i igra u Realu.
Ali problem je sto im sada dolaze godine kada treba da pocnu sa seniorskom kosarkom a u nasim klubovima su stranci glavni pa se bojim da nam i ova generacija propadne.

Back
Top Bottom