• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Košarka (Euroleague, NBA, ABA liga itd...REPREZENTACIJA i takmičenja)

Grupna faza OI:

Grupa A: Australija, Grčka, Kanada, Španija

Grupa B: Francuska, Nemačka, Japan, Brazil

Grupa C: Srbija, Južni Sudan, Portoriko, SAD

Ni Italija, ni Litvanija, već Portoriko... Dobro je, izbegli smo Italijane, a i Litvance... Realno je da makar sa drugog mesta prođemo grupnu fazu, a posle šta nam Bog da, ne zna se ko je jači dal SAD ili Francuska, Španija, Grčka, Kanada, Australija (brutalna grupa A), da ne zaboravimo i ko nas je rasturio u finalu - Nemačku.

Format Igara biće drugačiji nego ranije, a nakon preliminarne faze biće obavljen još jedan žreb, na kojem će se naći osam reprezentacija koje su prošle grupu.

Biće svrstane u četiri šešira, od po dva tima, prema uspehu.

Dve najbolje biće u šeširu D i oni će moći da igraju protiv timova iz šešira G, u kojem će biti dve ekipe koje su kao dve najbolje trećeplasirane ekipe prošle dalje.

Treća i četvrta selekcija prema rangu biće u šeširu E, dok će peta i šesta biti u šeširu F.

Selekcije iz iste grupe ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu, baš kao što ne mogu ni timovi iz šešira D da igraju u polufinalu.

Timovi koji su eliminisani u četvrtfinalu neće igrati razigravanje od petog do osmog mesta, već će biti pozicionirani u skladu sa FIBA pravilima.

Last edited:
Idu svi tamo da vide ko moze sa izgubi od amera sa najmanjom razlikom

Najbolji strelci reprezentacije:
1. Miloš Teodosić 1.057 (94)
2. Dejan Bodiroga 1.023 (85)
3. Bogdan Bogdanović 1.002 (68)
4. Nenad Krstić 933 (77)
5. Nemanja Bjelica 692 (84)
6. Predrag Danilović 640 (43)
7. Miroslav Raduljica 627 (58)
8. Dejan Tomašević 502 (71)
9. Predrag Stojaković 474 (29)
10. Željko Rebrača 469 (51)

1000010769.jpg

Last edited:
4. Nenad Krstić 933 (77)

View attachment 14780
Ja brate ne razumem po kojoj logici su Nemci i Francuzi ispred nas, ali ajd.
Francuzi tek, diže se ona motka od dva i kusur previše.
Kanada peto mesto, ju naopako.

4. Nenad Krstić 933 (77)

Bogdanovic doktor, po meni najbolji nas igrac ove generacije. Jeste Jokic MVP i sve to, ali skroz je to neka druga kosarka i sistem u kom on igra, a i njegov pristup sportu generalno mi je odvratan (podrzava kladionice, SNS i ne trudi se da bude primer mladima, kroz igru za reprezentaciju i promovisanje zdravih sportskih vrednosti).

Tako da, bas mi je drago sto ce Bogdanovic postati nas najbolji strelac svih vremena. Secam se iz ranijih godina i diskusija da ga ti bas ne gotivis, ali covek je uvek odigrao maksimalno koliko je mogao, ostavljao srce na terenu, i vodio tim kada su drugi otkazivali. Kao sto rekoh, po meni, najbolji igrac ove generacije.

Ja brate ne razumem po kojoj logici su Nemci i Francuzi ispred nas, ali ajd.
Francuzi tek, diže se ona motka od dva i kusur previše.
Kanada peto mesto, ju naopako.
Nemci koji su nas razbili u finalu i Francuzi koji imaju Vembanjamu koji menja košarku, Gobera itd, realno jedino Francuzi mogu na crtu Amerima.
Tako da, bas mi je drago sto ce Bogdanovic postati nas najbolji strelac svih vremena. Secam se iz ranijih godina i diskusija da ga ti bas ne gotivis, ali covek je uvek odigrao maksimalno koliko je mogao, ostavljao srce na terenu, i vodio tim kada su drugi otkazivali. Kao sto rekoh, po meni, najbolji igrac ove generacije
Otkud ti to, ja Bogija obožavam, em partizanovac, em naš najbolji igrač u reprezentaciji, ikad.
Ako sam ja nekad imao neke zamerke na njega, to može biti samo ova epizoda u raspaloj Atlanti, odakle ne beži već godinama, a trebao bi.
Izgubio je tamo i samopouzdanje i šut, jer ga saigrači ne vide. Niko mu ne daje da igra svoju igru, šteta za takvu igračinu.

Nemci koji su nas razbili u finalu i Francuzi koji imaju Vembanjamu koji menja košarku, Gobera itd, realno jedino Francuzi mogu na crtu Amerima.

Otkud ti to, ja Bogija obožavam, em partizanovac, em naš najbolji igrač u reprezentaciji, ikad.
Ako sam ja nekad imao neke zamerke na njega, to može biti samo ova epizoda u raspaloj Atlanti, odakle ne beži već godinama, a trebao bi.
Izgubio je tamo i samopouzdanje i šut, jer ga saigrači ne vide. Niko mu ne daje da igra svoju igru, šteta za takvu igračinu.
Pomešao sam onda, ima neko ovde sa foruma ko ga ne gotivi :) Ne znam zašto sam mislio da si ti.
My bad 😞

Utepasmo Fracusku u prijateljskoj 79:67 i to jos na njihovom terenu :D

Nisam gledao prvo poluvreme, ali u drugom je bilo i +17 za nas...

Nikola Jokić je zbog pet faulova isključen, a meč je završio sa 20 poena i 12 skokova, dok je 15 ubacio Bogdan Bogdanović, 9 poena je ubacio Avramović, a 8 Marinković.

U redovima Francuske, 14 poena uz 10 skokova i 3 asistencije je imao Viktor Vembanjama, 12 i 2 skoka je upisao Jabusele, dok je 9 poena i 3 asistencije imao Frenk Nilikina, a Matijas Lesor 8 poena, 3 skoka i 1 asistenciju.

Dobro ovo deluje za sad da kucnem u drvo, vrlo dobro, veoma smo duboki, samo da ne bude neke povrede pu pu.
Borba za medalju je realnost, a kako stojimo protiv Amera, videcemo vrlo uskoro u prijateljskoj utakmici.

Nasa prednost u odnosu na Francusku je sto oni jos uvek nisu dobro uigrani sa Vembanjamom, naravno bice bolji na SP.
Ono sto rade, ludacki skacu svi, znaci koliko skokova su nam pokupili i to ofanzivnih, to je zabrinjavajuce, imali smo dosta izgubljenih lopti, ali imali su i oni...

Micic je relativno nesiguran na lopti i vecina izgubljenih lopti su bile njegove...

Jokic i Bogdanovic standardno izdominirali... Francuzi igraju divljacku kosarku, ne cudi me sto je Jokara dobio 5 licnih.

Dakle skok i izgubljene lopte su stvari na kojima trebamo da radimo.

Kakav bre Vembenjama menja košarku, Ameri godinama traze zamenu za Lebrona (mora crn da bude naravno), Embida su gurali ali ga narod ne voli.
Treba im superstar da bi NBA bio znacajan, onaj decko će igrati do prve povrede i ćao.
Nemci nas jesu dobili ali nisu razbili, ali eto svako gleda kako želi.
Francuzi jako loš tim,upitan je i taj već čuveni Gober koji se nije video u okršaju.

Dobili ameri Australiju, prilicno lagano.
Mi sutra igramo protiv Australije u 18h, a prekosutra protiv amera, isto u 18h.
To je sve u Abu Dabiju, a posle toga imamo duel protiv Japana u Beogradu i prica se o zadnjoj proveri protiv Grcke isto ovde, pred odlazak na OI.

Back
Top Bottom