• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 PS2 XONE Kingdom Hearts

cipak

Let's see...
Co-founder
Reaction score
2,102
1615039586391.png

PS4 Metascore 84 User Score 8.0 Xbox One Metascore 80 User Score 8.2

Prve dve igre iz triologije sam odigrao kada su bile aktuelne i posle toga nisam imao dodira sa ovim serijalom. Posto sam dosta toga zaboravio nisam bas najbolje pohvatao pricu koja me nije odusevila. Za moj ukus previse patetike i price o ljudskim srcima. Ipak je bila dovoljno zanimljiva da me vuce da zavrsim igru u veoma kratkom periodu. Za prelazak mi je trebalo oko 40 sati. Nisam istrazio sav side content pa ako neko zeli da odradi sve moze provesti u ovoj igri dosta vise vremena. Muzika odlicna glasovna gluma od solidne do ocajne zavisi od karaktera.

Grafika je odlicna takodje i produkcija na svakom koraku se vidi da je ovo pravi AAA JRpg naslov. Mada dizajn nekih svetova nije na nivou drugih sto pomalo kvari opsti utisak. Borba je unapredjeni sistem iz predhodnih igara sa dosta novih specijalnih poteza. Izgleda prelepo sa dosta efekata mada ume da bude nepregledna i kamera bi trebala da bude dosta bolja. Posto se veoma cesto desava da ne vidite neprijatelja na ekranu. Tu dolazimo do najvece mane ove igre prelaka je za moj ukus i na najvecem nivou tezine nisam poginuo u borbama do pred sam kraj. Tu se malo popravlja situacija ali ne drasticno.

Igra ima dosta mini igara ciji kvalitet takodje varira. Nisam se bas preterano posvetio njima ali ima par zabavnih. Takodje ima dosta clasic mini igara koje su na foru game&watch-a. Bilo mi je par zanimljivih kojima sam posvetio nesto vremena. Deo sa Gummi Shipom je takodje dosta unapredjen pa sam dosta vremena proveo u svemirskim bitkama i u sklapanju novih brodova.

Sve u svemu dobar Jrpg koji je cini mi se namenjen za nesto mladju publiku. Ne volim da ocenjujem igre ali kada bih morao moja ucena bi bila za nijansu niza od ovih sa Metacritica.

Kingdom Hearts PS2 release 28.3.2002 kasnije portovan na PS3, PS4, XboxOne i PC. Metascore 85 User Score 8.8
Prva igra u serijalu u to vreme mi je bila super. Bilo mi je zanimljivo igrati sa Jrpg igru sa Dizni likovima.

Kingdom Hearts II PS2 release 22.12.2005 Kasnije portovan na PS3,PS4, XboxOne i PC. Metascore 87 User Score 9.0
Meni bolja igra od prve. Prvenstveno zbog ubacivanja karaktera iz Final Fantasy univerzuma. Videti Arona (FFX) i Paju Patka u istoj sceni mi je bilo vrh.

Postoji jos spinofova, sequela i remastera na raznim platformama evo nekih od njih.
Kingdom Hearts Chain of Memories GBA release 11.11.2004
Kingdom Hearts Coded NDS release 18.11.2008
Kingdom Hearts 358/2 Days NDS release 30.5.2009
Kingdom Hearts Birth by Sleep PSP release 9.1.2010
Kingdom Hearts Melody of Memory Multiplat release 11.11.2020
Razni remix-i i jos mnogo toga...

Last edited:
posto si presao jos nekoliko KH igara, predlazem da ih dodas u ovu temu pa da bude KH tema, ne samo za trojku.

Jedan od serijala koji mi nikada nije bio zanimljiv. Davao sam sansu nekoliko puta, oprobavao da izdrzim nakon uvodnih delova, ali nema sanse, nista mi nije bilo zanimljivo. Mozda dizajn, ali nedovoljno da se nastavi dalje. Pomislio sam da ce nesto da se promeni sa izlaskom trojke, ali me ni utisci na netu nisu mnogo ohrabrili tako da sam totalno preskocio najaktuelniji deo

Evo dopunio sam malo temu pa moze da posluzi za ceo KH univerzum. Imace osim ove tri glavne igre nisam igrao nista drugo. Ako ima jos nesto da vredi pisite rado bih probao.

uffff igram ja sve te Kingdom Heartse
odigrao sam prvih 6 u cugu ko prava muskarcina...sada igram 2.8, to su jos 2 igre + film, pa posle KH3

ne znam ni sta da vam kazem lol
ja sam bas casual jprg playa, ono poneki Final Fantasy i Ni No Kuni su moji limiti

verovatno cu se obracati u jednini ponegde...posto sumiram opsti utisak Kingdom Hearts fransize
u sustini Kingdom Hearts je dobar.....ali jako zamorno je doci do tog divnog dela fantazije

kao prvo...sve dizni = smece, boredom filer koji se "nasilno" povezuje sa glavnom KH pricom
najveci problem sa time je sto to zauzima 90% (maltene) svake KH igre
kao dodatak na frustraciju svaka KH igra bez imalo stida reciklira content iz prethodnih delova sa blagim varijacijama

ono sto se meni svidja u KH dolazi na kasicicu i to pred sam kraj igara....znaci mora se izdrzi 30ak sati zbog 15 minuta srece lol
prica je zanimljiva, i van kontrole kako je serijal postajao sve popularniji, ali je rastegnuta kroz serijal igara

mozda ovo zvuci kao preporuka za dobru igru...ali ja ovo ne bih smeo da preporucim nekom (neupucenom:)) ko zeli da se malo igra jrpg
moja KH borba je odmah pocela, znao sam da nema 2 sanse za ovu igru tako da sam momacki cekao taj klik!...i cekao i cekao....i tu na 2/3 prve igre kliknulo!
druga KH igra mi je pojasnila da se ne lozim i da ce gameplay/story delivery biti isti

moj omiljeni KH je KH 358/2 Days i nije iz glavnog serijala (ako tako nesto uopste moze da se kaze), 2nd best KH Chain of Memories (takodje nije mega canon)
sada igram KH DDD koj je ubedljivo najgori, bez trunke stida su resetovali pricu...samo se nadam da nece biti teskih bossova da mogu da prozujim do kraja sto pre

ponekad igra ume da bude jako teska, ima par boss fights koji su stvarno teski, pogotovo ako niste (skroz) razumeli sistem borbe (koji se menja u svakoj igri ofc)

ali eto mene je to sve zaintrigiralo i prija mi i dalje to besomucno milkovanje:)

Last edited:
Ja cu reci par stvari za ovu igru.Odlicne igre i gameplay,preteski bosovi i losa i nerazmuljiva glavna prica.Ali to su japanci oni vole price da su over the top sto bih ja rekao.

Back
Top Bottom