• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PS4 XONE PC Killer Klowns from Outer Space: The Game

Yuka Sakazaki

Princess of Princess Champion
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
10,109
"What are you gonna do... knock my block off?"

rewferf.jpg

Developers: IllFonic, Teravision Games
Izdavač: IllFonic
Žanr: Asimetrična horror survival multiplayer igra
Datum izlaska: 4. Jun 2024.​

Killer Klowns from Outer Space: The Game​

Zahvaljujući Wahadu, imao sam priliku da igram ovu igru par nedelja i konačno napišem utiske. Kao i uvek, ne očekujte mnogo objektivnosti, pogotovo jer sam kao klinac gotivio film po kojem je rađena igra, pa me je lako kupiti jeftinim forama.

Killer Klowns from Outer Space: The Game je još jedna asimetrična multiplejer igra sa horor elementima. U ovoj igri imate tim od 7 ljudi protiv tima od 3 klovna. Cilj klovnova je da pobiju sve ljude ili da izazovu Klownpocalypse, koja ubija sve ljude. Cilj ljudima je da pobegnu pre isteka vremena ili pre no što budu uhvaćeni/ubiveni.

Nisam igrao druge slične igre, pa nemam s čime da poredim ovu igru. Koliko sam primetio u sličnim igrama, kada igrate kao čovek, ne možete da ubijete protivnika, već morate da se krijete, šunjate, bežite, itd. Slična situacija je i u ovoj igri, ali vam igra stavlja na raspolaganje more različitih alata za ubijanje klovnova - sekire, noževi, sačmare, pištolji, bezjbol palice, itd. Ako se nađete u jedan na jedan situaciji sa Klovnom, imate fine šanse da pobedite, ako znate šta radite i ako imate malo sreće. Kao čovek, pronalazićete i hamburgere koji vam vraćaju health, energetska pića koja vraćaju staminu i, ono najbitnije, predmete koji će vam pomoći da pobegnete.

Na svakoj mapi će biti nekoliko izlaza, ali morate malo da se iscimate pre no što ih iskoristite. Ako želite da pobegnete brodom, morate naći kantu benzina i svećice. Ako biste da pobegnete preko starog mosta, morate prvo uništiti barikadu, zatim pronaći ključ za kapiju koja blokira most, a onda morate pažljivo preći preko, jer se most lako ruši. Situaciju vam dodatno otežavaju skill check-ovi koji izleću dok radite nešto na izlazu - ako pogrešite, Klovnovima se odaje mesto gde ste pogrešili.

Kao klovn imate zadatak da skupljate čaure od šećerne vune, a zatim odnesete te čaure u generator lakeja. Kada donesete 4 čaure u jedan generator lakeja, Klownpolcalypse timer se smanjuje. Pored razbacanih čaura po mapi, možete i ljude umotati u čaure i odneti do generatora i čekati da polako umru od gušenja. Ako čovek ima oštar predmet, može da se izbavi iz čaure, ali mu mogu pomoći i drugi igrači dok je živ. Klovnovi imaju dve vrste oružja, jedna je nekakva puška/pištolj kojima umotavate ljude u čaure, a drugo je uglavnom melee oružje kojima batinate ljude. Kada srušite čoveka na zemlju, možete mu odraditi Klownality (većina su kul i direkt iz filma, ali ume da dosadi ponavljanje).
U igri postoji i prost leveling sistem kojem je jedina svrha da vam postepeno otključava klovnove kao i "klase" za ljude. Takođe ćete otključavati kozmetičku opremu levelovanjem, ali i odrađivanjem raznih izazova tipa "izbij 5 čaura klovnu iz ruke".

Igru nije lako skapirati na prvu loptu, potrebno je odigrati par partija kako bi se složile kockice. Sećam se da sam se nervirao u početku kao čovek jer sam dobijao batine, ali sada srljam na klovnove i šamaram ih ako imam okej opremu. Igra takođe ima bagova, ali ništa što me izbacuje iz takta. Developeri su obećali da će more problema biti ispeglano kada igra izađe, a meni ostaje da im verujem.

Da li mi je igra zabavna? Jeste. Ne samo jer gotivim film i klovnove iz filma, već i jer su mečevi kratki, a zabavni. Čak i ako umrete kao čovek, možete igrati mini igre koje vam dozvoljavaju da dajete iteme igračima koje posmatrate. Takođe drugi igrači mogu iskoristiti mašinu koja diže sve ljude iz mrtvih, ali samo jednom po meču.
Muzika mi je kul, pogotovo kad krene akcija, a i zvukovi su skroz na mestu, nemam zamerki. Grafički nije ništa spektakularno, ali nije da sam primetio nešto ultra ružno što mi odvlači pažnju. Igra lepo radi na mojoj staroj mašini, odvrnuo sam sve na high i nemam problema.

Mislim da je najveći problem igre cena. Trideset i devet evrića nije malo za igru koja nema single player i obrađuje ne preterano popularan film. Mislim da će balans biti problem kada se igrači uhodaju, ali se nadam da će tim koji radi na igri rešavati to u hodu patch-ovanjem.

Nemam screenshot-ove jer sam naloženo igrao bez da se cimam oko toga, ali Wahad je izbacio dva videa, pa ih overite.

Za mene je ova igra 8/10, ali vama lako može biti smeće/10.

Ovo je vec deseta igra ovog tipa koja pokusava da prezivi pored DBD-a, sve ostale su umrle, nisam siguran da ce ova preziveti, al ono zabavljajte se par meseci dok ima ljudi :D

Ovo je vec deseta igra ovog tipa koja pokusava da prezivi pored DBD-a, sve ostale su umrle, nisam siguran da ce ova preziveti, al ono zabavljajte se par meseci dok ima ljudi :D
Pa da, to i mene brine najviše. Nisam igrao DBD, ne znam kakva je. Čudno mi da u nju nisu ubacili klovnove kao likove, ali okej, imamo ih u ovoj igri. :D

Da su popularniji bili bi :D Ja ne znam da ima ijedne iole popularne fransize da nije u DBD :D Tako da siri hajp oko evil klovnova pa ce biti :)

Zvao sam vas vise puta da igramo DBD-a dobio sam tisinu iako je bila free na Epic-u :D

Ne, nema veze sa tim, nego sa tim što ta braća koja su napravila KKFOS nisu hteli da daju prava svakome. Zbog toga se i čekalo ovoliko na igru.

A bas su docekali kome ce da daju :D Timu kojem je ovo CETVRTA igra na istu foru, sve 3 prethodne su im totalno mrtve, good stuff :D

1Y3nG70.png

A bas su docekali kome ce da daju :D Timu kojem je ovo CETVRTA igra na istu foru, sve 3 prethodne su im totalno mrtve, good stuff :D

1Y3nG70.png

Pa nije na istu foru. Igra je baš drugačija od svih tih koje si naveo, a ima i dosta boljih fora od Dead by Daylight.

To što je asimetrični multiplayer ne znači da je na istu foru. Call of Duty je isto Arena shooter kao i Halo pa nije na istu foru.

1Y3nG70.png
Zar nije Friday the 13th bila ekstra igra, ali su ih zezali za prava i time je ubili?

Offtopic malo, nikad nisam cuo da neko Halo, a pogotovu CoD nazovu arena shooterima. Arena shooter je Quake 3 i Unreal Tournament, Halo je 20x sporija od njih ali ajde i mogu da razumem, ali CoD?

Offtopic malo, nikad nisam cuo da neko Halo, a pogotovu CoD nazovu arena shooterima. Arena shooter je Quake 3 i Unreal Tournament, Halo je 20x sporija od njih ali ajde i mogu da razumem, ali CoD?

Zajebavaš me je l da :D

Ne zove se arena shooter jer podseća na arenu ili zbog quake 3 arena, već zato što je zatvorena mapa, sa fixnim brojem igrača u svakom timu, sa respawnovanjem, i svim modovima koji je čine arena shooterom, capture the flag, team deathmatch, deathmatch i tako dalje i tako bliže.

Evo, poslednji primer Arena Shootera ti je XDefiant. Što je faktički matori COD

Back
Top Bottom