• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igre iz davnina (YouTube kanal)

Може промјена имена теме у FamicLone & co. diskusija? :)

Почетком 2000-их, NES клонови су постојали и у овом обличју. 😀

Знам једно мјесто овдје гдје могу да их купим и даље, хаха! Можда одем да марнем један.
kasnije sam na pijacama video sve moguce oblike tih nes klonova. I kao PS one i neke sa tastaturama....
Еј, играо сам се и на таквом, позајмио од комшије футавца и пичио на њему Adventure Island и то на неком прастаром црно-бијелом, портабл тв-у. То је било почетком 2000-их, баш оно гејминг из каменог доба. Сјећам се да ми је друг из средње донио пуну кесу жутих кетрижа које сам исто пичио на некој од тих фамиклон конзола, сјећам се да сам играо највише Tom & Jerry за NES, као и Bucky o' Hare, за исту конзолу. Прешао сам и јебени Alladin 3, игру коју су склепали Кинези излгеда, официјелно није постојала. Игре из давнина имају видео о њој.

Znaci originalno je igra sa a2600?
Izgleda da je bila bas dobra konzola.
+
Ako se ja pitam, postojala je fina kolichina odlichnih video igara na njemu. Nikada nisam imao original Atari, ali Rambo se furao.
У Америци је имао култни статус, нарочито почетком 80-их је био значајан. Имам овде један Xbox Classic, 1 TB HDD са тоном емулатора и ромова на њему, има и Atari 2600, чини ми се и 2800, тако неке варијанте касније и све игре које су изашле за њега, па би се могло опрљити. Сјећам се да сам код комшије-друга пичио мало тај Rambo и игре су ми изгледале стварно чудесно и некако мистично, као неки други свијет.
mislim da sam samo igrao frogera na rambu, sve dok mu nije eksplodirao strujni adapter.
На овој теми са старог форума има једна интересанта причица о Рамбу, на том трагу:

i ja sam imao tog Ramba, to mi je bila prva konzola.
Secam se svih tih igra sto ste kacili i secam se koliko je odvratan bio zvuk u njima :D
Najomiljenija igra, ovako iz secanja mi je, spustas se niz planinu sa skijama i izbegavas drvece.
Sega mislim da je bila najkvalitetnija konzola tog doba, nju nikad nisam imao, samo sam je iznajmljivao ili igrao u igraonici.

To su bila vremena... koliko si tad sa odusevljenjem igrao i koliko ti je bilo slatko, a koliko sad nije ni 10% od toga...

Nije bezveze ona poslovica, detinjstvo je najlepsi period zivota... bezbriznost, sve ti je novo i zanimljivo, mastas o tome sta ces biti kad porastes i kakav ce ti biti zivot, ta neizvesnost mi je bila najlepsa... a ne sad ova dosadna izvesnost i rutina...

Jedini klon koji sam igrao je bio Rambo koga sam igrao par puta kod burazera od strica, njegovi su mu kupili to na pijaci da bi prestao da kuka da mu kupe Amigu koju je igrao kod mene, bili su u fazonu to ti je isto. Sećam se da smo igrali neki fliper gde loptica (tj kockica) ide sama po ekranu, uopšte ne moraš ni da je udariš.

Evo nađoh ga, gameplay više podseća na Arkanoid nego na fliper 😀

Ovaj ketridž na slici za Pitfall mi izgleda kao da je za SMD2. Zato sam i pomislio da je ono možda pravi SMD2.
Nisam ni primetio kertridzh (⁠✿⁠^⁠‿⁠^⁠)

zabe sto love muve su mi u dobrom secanju :D
Mati je lomila dzhojstike sa zhabama i tenisom :ROFLMAO:

PolyStation je mrtav, a njegov naslednik je...
IMG_20221213_131407.jpgIMG_20221213_131011.jpg
Pitam se da li ima slot za zute ketridze ispod poklopca? Nisam htio sada da provjeravam jer cijena nije bas smijesna, 17,5 €.

Лик из Новог Сада, нешто као домаћи AVGN. Специфичан је по томе што се бави само са Famiclone играма, неријетко сам нашао идентична искуства код њега, са својима док сам пичио ENDING MAN TERMINATOR и сличне скарабуџевине из пакла. Има специфичану атмосферу канал и гледам га када желим да се наложим на NES игре. Није лоше подржати га са праћењем, коментаром.

Иначе сконтао сам преко њега да Кинези код нас и даље продају те конзоле и кетриџе, хаха. Некадашња несрећа (лако су цркавале) је данашњи куриозитет!

Inace decko bas sa mnom radio u NS, programer; jedan od retkih koji nije kukao kad treba nesto zajebano da se napravi (kod ostalih je uglavnom bilo... daj radovane zasto nas maltretiras, daj da iskopiramo nesto, koga boli kurac)

Secam se da je sedeo do 10 uvece par dana, da upogoni AI za kreaturu u ovom pazlu:

Dobar je on lik, znam ga licno. Tamburao je i bass koliko znam. Jeste li vi u Epixu ili MadHead Games bili ili nesto trece? Dobro je da se neko kod nas bavi Famiklonovima.

PolyStation je mrtav, a njegov naslednik je...
View attachment 6946View attachment 6947
Pitam se da li ima slot za zute ketridze ispod poklopca? Nisam htio sada da provjeravam jer cijena nije bas smijesna, 17,5 €.
A vidi pakovanje kao da ćeš dobiti sajberpunk bundle sa konzolom [emoji16]kod za šolifonu muziku iz igre [emoji847]

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Back
Top Bottom