• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igre iz davnina (YouTube kanal)

Nezaborav

Well-known member
Reaction score
2,107
Лик из Новог Сада, нешто као домаћи AVGN. Специфичан је по томе што се бави само са Famiclone играма, неријетко сам нашао идентична искуства код њега, са својима док сам пичио ENDING MAN TERMINATOR и сличне скарабуџевине из пакла. Има специфичану атмосферу канал и гледам га када желим да се наложим на NES игре. Није лоше подржати га са праћењем, коментаром.

Иначе сконтао сам преко њега да Кинези код нас и даље продају те конзоле и кетриџе, хаха. Некадашња несрећа (лако су цркавале) је данашњи куриозитет!

И моја! 🥲 Имам га овдје негдје у кући са све комплетном кутијом и додацима, само што не могу да нађем никако, баш сам некидан ровио. Мораће се избунарити.

Bogme, bio sam car komšiluka u doba terminatora. Svi me cimali kad nisu mogli neku igru da predju. Definitivno od svih kopija NESa, najbolja konzola po dizajnu i joypadima. Samo je kopija Famicoma bila bolja zbog mehanike vađenja igara. Ima par igara koje vise nikad nisam nasao. Kao neki nindza klinac, sa orlom koji mu sluzi jao oruzje ili za fetch, pa kad naletis na bossa, krece card battle ugra. Sve na japanskom bilo, jednom je igrao u gostima kod nekog i više je nikad nisam video.

Koliko je razlicitih ,,temrminatora,, ,,Rambo" ili kako su se zvali postojalo kod nas?
Secam se da sam imao 2 razlicita i na jednom je bio kultni River Raid na primer.
To je verovatno bio Atari 2600 inside a na drugom neka Galaga.

Koliko je razlicitih ,,temrminatora,, ,,Rambo" ili kako su se zvali postojalo kod nas?
Secam se da sam imao 2 razlicita i na jednom je bio kultni River Raid na primer.
To je verovatno bio Atari 2600 inside a na drugom neka Galaga.
U Baru su kružili Terminator i lažna Sega. Poslije se pojavio Nes klon koji je vizuelno podsjećao na PSX. Neko nam je govorio da je u falš Segu (Nes klon) stavio pravi SMD2 ketridž i da je radio. Povjerovao sam mu :) Da sam imao falš Segu vjerovatno bih probao, lol.

Ja sam imao ovaj Poljski Famiclon Pegasus koji ispostaviće se podseća na SNES... ofc po povratku u Bg opekao sam se kupovinom Fejk Mega Drajva na buvljaku misleći da sam kupio pravi hehe.

H6vus7R.png

Medjutim poenta je da sam Pegasus baš igrao brda, imao je kontru i gomilu drugih zanimljivih Famicom Naslova tipa Robotek, Fist of the North Star, Ajs Klajmber, Tenkiće, Balun Fajt, Popaja, Bombermena, onog nekog Pingvina što pegla pravo preskače rupe itd

Nažalost dao sam ga komšiji kad sam dobio N64, zbog zanimljivh naslova stalno su me smarali da ga pozajmljuju na kraju sam izgubio evidenciju kod koga je uopšte...

Rambo je kopija atarija, imam ga jos uvek :D
Sto se NES-a tice, prvi klon sto sam imao je bio kopija famicom-a, a drugi je bio kopija japanskog mega drive 2, njega ima jos uvek. Neki ljudi su imali terminator varijantu, za pegasus sa cuo samo, nisam ga nikad video, a kasnije sam na pijacama video sve moguce oblike tih nes klonova. I kao PS one i neke sa tastaturama....

Igra gde igras kao pljackas u nekom trznom centru dok te juri pandur sa pendrekom i preskaces razne prepreke.
Skrolujuci ekran i vise spratova jw bilo u igri.
Bila je na Rambu,seca li se neko te igre mozda?

mislim da sam samo igrao frogera na rambu, sve dok mu nije eksplodirao strujni adapter.

Mislim da je ovo do Terminatora prava SMD2 a ne onaj Nes klon.

Bilo je i veoma dobrih Sega klonova (ne NES klonova), koje su pakovali u to japansko MD2 kuciste.
Bez otvaranja konzole se ne moze sa sigurnoscu znati da li je klon ili ne.

Back
Top Bottom