• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Igračke uz koje ste odrasli

Ashitaka

Well-known member
Reaction score
5,345
Kao klinac obozavao sam da se igram sa igrackama. Sa bratom od tetke koji je stariji godinu dana od mene, a i sa celim komsilukom bilo nas je bas dosta u ulici. Okacicu slike nekih mojih omiljenih igracaka, slike su naravno sa neta. Bilo je tu jos dosta igracaka koje sam obozavao poput burago autica, formula, "dzijadzoajca" itd. Cak sam saznao da je @jovcov imao isti famiclone(koji nisam tako cesto vidjao) i transformersa nosoroga xd Koje su vase omiljene igracke iz detinjstva? Bacite neki sliku ili dogodovstinu. 😅A80FBDFD-CBAE-4D25-A869-5DD137C5E645.jpeg428DBF46-4C49-4C54-9B04-577186A195C9.jpeg46F13AD5-ABBE-4398-A7F4-A2334CD3C9B9.jpegEB8DECCE-DEF3-4A6D-9BD0-4EF8DC72D4FA.jpegD57111A7-7830-4629-8279-683501FB0FC1.jpegF1553E22-A7C7-42EB-A51A-CE70786A8D8E.jpeg11B70037-F9BE-4E14-BD54-78E41CE38BD5.pngC01F728A-B9F2-4D8F-80EF-2AC514E6FE16.png2121E78D-2CC9-4B4C-AF9A-BFD416388823.pngNasao sam i ovu sliku omiljenog"Dzijadzojca" (G. I. Joe)914A0150-A519-41EE-A67C-4A232CCAC954.jpeg

Attachments

• A4B0E1E6-D4C3-4EF9-BFE4-224449E28DC9.jpeg
    A4B0E1E6-D4C3-4EF9-BFE4-224449E28DC9.jpeg
    14.7 KB · Views: 1
Last edited:
Ja sam svoje igračke sačuvao, tu su u kutijama u polici od televizora. Nisu svi preživeli, ali većina jesu. Evo nekih sa kojima sam najviše vremena provodio.

Najviše sam se igrao fudbala sa njima. Bili su podeljeni u ekipe (Arsenal, Manchester, Valencia...), lopta bila ping pong loptica, a golovi kutija od patika. Imao sam svesku u kojoj sam zapisivao rezultate i sve ostalo.

PTRjl6j.jpg

Gomamon i dalmatinac (zvao sam ga Pongo) su iz Meka, mislim da sam samo ta dva puta bio u Meku kad su ovi dolazili uz nešto. Džukac je mogao da laje kad ga stisneš. Sećam se da mi je jednom upao u baru pa jedno vreme otegnuto lajao. Moji plišani David Seaman i Thierry Henry :)
Ovaj desno od kera ne znam ko je, mislim da sam davno video da je neki animu u pitanju. Imam takvog i žutog. Imaju i kacige sa kojima su baš moćno izgledali, nešto kao strormtrooper kaciga, ali zaboravih da i to nađem.
Bejna sam zvao Bane (čitanje po Vuku, jelte) jer nisam imao pojma ko je a na kutiji pisalo Bane :D
Nindža mi je ostao još od brata, stariji od Boga tri dana.
Moćni rendžer je mogao da menja glave, da bude ova sa kacigom ili bez. Imam i crnog, ali je u dosta gorem stanju od ovoga. Ovaj pojas od gumice je da mu je spada desna noga, a kolena u gorem stanju nego Brandon Roy :)
Kornjača je došla neidentifikovana sa sva četiri oružja. Ja ga zvao Leonardo, zbog očiju a i tad mi je on bio omiljena kornjača. Sećam se da nisam hteo da pričam sa ujakom jer nije hteo da mi kupi (kakav sam mali govnar bio), ali je posle popustio. Ako se ne varam, tada je bilo negde oko 80 dinara.

Od autića ova tri sam najviše voleo. To su bile trke preko celih soba u kući ili po dvorištu.

vMWchtU.jpg

Sa figurama iz kinder jajeta sam takođe najviše igrao fudbal, Lopta bila kuglica od pištolja na kuglice, a golovi one kocke sa slovima. Ova dvojica su bili najbolji golgeteri. Vidim da i ti @Ashitaka si imao ovog lava.
Jedne godine je ćale u firmi umesto paketića dobio punu kesu kinder jaja. Brat i ja celu noć otvarali lootbox-ove.
AatxicC.jpg

Štos gejminga tiče, to već nije preživelo pa idu slike sa neta.

Imao sam ovaj "tetris".
brick-game-vintage-videogrica-poluispravna-slika-177268477.jpg

A prva konzola koju smo posedovali legendarni Terminator.
640px-Terminator2game.JPG

Posle kad je Terminator crko imali smo jedan klon koji izgleda kao PS1, SOCCER STAION.
maxresdefault.jpg

Last edited:
Ja sam svoje igračke sačuvao, tu su u kutijama u polici od televizora. Nisu svi preživeli, ali većina jesu. Evo nekih sa kojima sam najviše vremena provodio.

Najviše sam se igrao fudbala sa njima. Bili su podeljeni u ekipe (Arsenal, Manchester, Valencia...), lopta bila ping pong loptica, a golovi kutija od patika. Imao sam svesku u kojoj sam zapisivao rezultate i sve ostalo.

PTRjl6j.jpg

Gomamon i dalmatinac (zvao sam ga Pongo) su iz Meka, mislim da sam samo ta dva puta bio u Meku kad su ovi dolazili uz nešto. Džukac je mogao da laje kad ga stisneš. Sećam se da mi je jednom upao u baru pa jedno vreme otegnuto lajao. Moji plišani David Seaman i Thierry Henry :)
Ovaj desno od kera ne znam ko je, mislim da sam davno video da je neki animu u pitanju. Imam takvog i žutog. Imaju i kacige sa kojima su baš moćno izgledali, nešto kao strormtrooper kaciga, ali zaboravih da i to nađem.
Bejna sam zvao Bane (čitanje po Vuku, jelte) jer nisam imao pojma ko je a na kutiji pisalo Bane :D
Moćni rendžer je mogao da menja glave, da bude ova sa kacigom ili bez. Imam i crnog, ali je u dosta gorem stanju od ovoga. Ovaj pojas od gumice je da mu je spada desna noga, a kolena u gorem stanju nego Brandon Roy :)
Kornjača je došla neidentifikovana sa sva četiri oružja. Ja ga zvao Leonardo, zbog očiju a i tad mi je on bio omiljena kornjača. Sećam se da nisam hteo da pričam sa ujakom jer nije hteo da mi kupi (kakav sam mali govnar bio), ali je posle popustio. Ako se ne varam, tada je bilo negde oko 80 dinara.

Od autića ova tri sam najviše voleo. To su bile trke preko celih soba u kući ili po dvorištu.

vMWchtU.jpg

Sa figurama iz kinder jajeta sam takođe najviše igrao fudbal, Lopta bila kuglica od pištolja na kuglice, a golovi one kocke sa slovima. Ova dvojica su bili najbolji golgeteri. Vidim da i ti @Ashitaka si imao ovog lava.
Jedne godine je ćale u firmi umesto paketića dobio punu kesu kinder jaja. Brat i ja celu noć otvarali lootbox-ove.
AatxicC.jpg

Imao sam ovaj "tetris".
s-l500.jpg

Posle kad je Terminator crko imali smo jedan klon koji izgleda kao PS1, SOCCER STAION.
maxresdefault.jpg
Takav tetris sam imao i ja ali mslim a je bio 8 in 1 ili 9 in 1 i nije imao gornji taster jer te igre nisu zahtevale 😅 A soccer station je imao komsija pa smo picili za bombardovanje u podrumu. Mislim da je cak dobio neki poster svetskog uz nju gde smo upisivali rezultate sa World Cup 98 iako je vec bilo zavrseno prethodne godine 😅 Sto se tice kinder jaja imao sam sve lavice,a bilo si ti i zabe, delfini, nilski konji itd 😅

I ovaj moj je isto 8 in 1, sa tri dugmeta. Sad sam našao adekvatnu sliku pa ažurirao post :)
Dobar je bio Soccer Staion. Sećam se imao dosta "ugraviranih" igara. Bio neki dobar fudbal.

I ovaj moj je isto 8 in 1, sa tri dugmeta. Sad sam našao adekvatnu sliku pa ažurirao post :)
Dobar je bio Soccer Staion. Sećam se imao dosta "ugraviranih" igara. Bio neki baš dobar fudbal.
Imao je taito kosarku, warpman, onaj fudbal iz pticije perspektive sto se gleda ako si na taj mislio. Bilo je i dosta igara za zapper.

Jeste, taj je. Sad sam proverio i Taito košarku. Odmah kad sam čuo ono zviždanje u meniju sam prepoznao.
Čudi me da se nikad nisam setio da potražim koje su to igre bile.

Jeste, taj je. Sad sam proverio i Taito košarku. Odmah kad sam čuo ono zviždanje u meniju sam prepoznao.
Čudi me da se nikad nisam setio da potražim koje su to igre bile.
Ne mogu da se setim sta je sve bilo ali siguran sam pored navedenih da je bio SMB, Battle city itd xd

Samo 2 kertridza su mi ostala za klon nesa
Rambo igracka i shadow su orginalne stare igracke ,nesto malo novije su spawn burned i ona cicika ali nisu orginalne
Zatim bili i jin double dragon braca i onaj indijac is sf2 u skali kao dzi aj dzo
Jugo autic i orginalni gameboj i tetris.
Inace prvo isklustvo mi je bilo igranje na atariju 2600 imam i njega sa sve kertridzima ali ga nisam slikao i stavio jer ga nisam posedovao nego tek kasnije naknadno nabavio pa stoga ne bi bilo to to verovatno,ovo sve je izvorni materijal.
Inace gameboj sam dobio od tetke iz italije (radila je u italiji i svercovala cigarete usput devedcesetih )

Attachments

• IMG_20230122_143201_699.jpg
    IMG_20230122_143201_699.jpg
    130.1 KB · Views: 13
  • IMG_20230122_142927_731.jpg
    IMG_20230122_142927_731.jpg
    149.2 KB · Views: 12
  • IMG_20230122_142907_366.jpg
    IMG_20230122_142907_366.jpg
    202.9 KB · Views: 12
  • IMG_20230122_142835_634.jpg
    IMG_20230122_142835_634.jpg
    147.4 KB · Views: 9
  • IMG_20230122_142827_932.jpg
    IMG_20230122_142827_932.jpg
    157.5 KB · Views: 10
  • IMG_20230122_142820_727.jpg
    IMG_20230122_142820_727.jpg
    195.8 KB · Views: 10
  • IMG_20230122_142701_661.jpg
    IMG_20230122_142701_661.jpg
    211.5 KB · Views: 14
Ne mogu da se setim sta je sve bilo ali siguran sam pored navedenih da je bio SMB, Battle city itd xd
Ja sam sve zaboravio sem onog fudbala. Ni one košarke se ne bih setio da nisi spomenuo.
Mario i tenkići su bili svugde, verovatno i tu.

PTRjl6j.jpg

vMWchtU.jpg

AatxicC.jpg

Imao sam ovaj "tetris".
brick-game-vintage-videogrica-poluispravna-slika-177268477.jpg

maxresdefault.jpg
Овог жутог Поршеа имам и ја. Ако будем успео да га нађем сликаћу неком приликом. 😀

Имам сачуваних и неколико ових медведића из Киндер јаја.

Овог жутог Поршеа имам и ја. Ако будем успео да га нађем сликаћу неком приликом. 😀

Имам сачуваних и неколико ових медведића из Киндер јаја.
У ствари то су лавови, али мени су увек личили на медведиће. 😀

Bilo je raznih igračaka sa kojima sam se igrao, "autići", razne igračke iz kinder jaja, "lukovi i strele", "kaubojci i indijanci" plastični vojnici, klikeri...ali najviše sam gotivio "masterse" (Masters Of The Universe by Mattel), koji su bili aktuelni krajem 80" i malo početkom 90".
Inače su bili baš skupi, sećam se da jedan masters tada koštao oko 100 maraka i uglavnom se kupovao po FreeShop-ovima na aerodromima u instranstvu,
ja sam svoje kupovao od drugara kojima su dosadili, jedine igračke koje sam sačuvao i ostavio čak i svojoj deci. :)

masters.jpg

Last edited:

Potegne se svako malo ova prica na discordu, a pricalo se i ranije na starom forumu. :D Potrefilo se da smo imali neke iste opskurne igracke :D Kao mali sam bas jako cuvao sve i naucio rano da popravljam sve sto se pokvari, pa su mi sve igracke trajale dok se ne bace ili ne poklone prakticno. Samo par stvari sam ostavio sebi od tad.

Ne secam se sta se desilo sa ovim famiclonom, ali ostala mi je kutija(posebno je bilo lozenje gledati slike na kutiji igara i zeleti ih) i jedan gamepad, koji smo drugar i ja modovali iz zezanja da ima duzi kabl :D Skupio sam i ostalih konzola i kertridza sto mojih sto svih ostalih kome nisu trebali. :D

Ak6Sfdi.jpg
LpKcKwS.jpg

Napravio sam neku zezanciju sa ovim robotom kako se transformise, samo smanjite zvuk kad pustate video preglasan je :D

Pored njega, sam imao jos jednog random transformersa, kojeg sam slucajno nasao neki dan bas na netu i video celu seriju.
Pcela ova je u pitanju. Dobio sam je od caleta u nekom momentu 90ih, iz rumunije ili tako nesto.

1674552703853.png 1674552738749.png

Dok sam trazio fotke, ne nadajuci se da cu ih uopste naci, jer sam kontao da je bila neka kineska random igracka za koju niko ni je cuo, na letim na ovaj forum post, gde su sve moguce informacije o ovim igrackama :D

Kinder igracki sam imao masu bas, vise stotina igracaka, koje su u nekom momentu moji samo spakovali i bacili, jer eto :D
Imao sam autica onih random metalnih i zelju za buragom haha, ostalo mi je 4 komada mozda od tad i klikera tonu, koje sam u nekom momentu podelio, a sebi ostavio 20ak najlepsih za uspomenu i fotkanje(koje nikako da se nakanim da uradim).

1674553590298.png

Na ovaj fazon nesto.

1674553721694.png1674553757432.png 1674553805456.png

obozavao sam robote kao klinac, imao sam dosta tih kao transformersa, skoro ceo set zelenih od kojih je mogao da se sklopi veliki robot..masu toga su mi kupovali na moru... drug je imao fensi robotech avion itd itd. nisam imao neke skupe igracke, to bi samo gledao po prodavnicama i emisijamam, gledao i balavio. takodje pocetkom 00s je bila pomama za pistoljima na dijabole, mitraljezi itd,, tu sam imao nekoliko kul pistolja.

ovoga se secam isto iz sve igracke sveta

Ja sam bio poprilichno siromashan kao klinac, tako da sam vetjinu igrachaka koje su bile popularne vidjao kod drugih. Nikakve Rambo serove nisam imao, fudbale, G I Joe, Heman, niti ishta slichno. Vidjao sam kod drugih to, bio sam svestan da to postoji. Tako da mene uglavnom rastuzhi kada vidim neke igrachke koje nisam imao, a druga deca jesu.
No, pored toga, roditelji su se cimali da imamo neshto, pa nije da nisam imao igrachke, neke sam nasledio od oca i dede, pa je bilo raznih limenih aviona ostalih sredstava za prevoz, takodje od nekakvog lima.

Setjam se ovog chuda:
1711283453314.png

Takodje sam imao ovo, tachno tog zelenog:

1711283600467.png

Imao sam i ovo, ali to sam nasledio:

1711283711394.png

Bilo je josh nekih igrachaka, ali Boga nema da mogu iskopati fotke na netu.

Back
Top Bottom