• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Koplja će zauvek da se lome oko filma, ali nema sumnje da je reč o nečemu autentičnom, snimljenom u uslovima gde mnoge filmske ekipe ni tad ni sad ne bi kročile.

OFC zbog distribucije u Aziji ubačen je Animal Violence (ko bi rekao) pa eto jedina stvar zbog koje se Filmu da zameriti nešto kao kranje nepotrebno.

Zanimljivo je da je Deodato pre svega pristupio Filmu kao jednoj REPORTAŽI koja je pošla kako ne treba i trudio se da to sve prikaže što autentičnije a Horor mu toliko i nije bio na pameti posebno tad gde su lajtmotivi Horora možda i najviše bile onostrane fantastične stvari a njega to konkretno nikad nije zanimalo.

Ogledao veceras M3gan i iskreno zapravo je pristojan film. Uvodni horror za klince i tinejdzere. Nema nikakvog gore , ni jedan kill se ne vidi, bas je pg13. Kratak je. Bukvalno napravljen hororcic za mladju publiku . U istom rangu je sa prvim Child's Play, mislim da je cak prvi Chucky bio vise gory od ovog.

Sinoć sam pogledao Communion (1989)...

Dok čitate:

Ah, gde početi. FIlm valjda želi biti horor, ili nešto između tog žanra i eksperimentalne psihodelije. Baziran je na "istinitoj" priči sci-fi horror pisca Whitley Strieber-a koji je u suštini pokrenuo modernu subkulturu verovanja u vanzemaljce otimače. Ruku na srce, stvarno je bio originalan sa velikim crnim očima, hipnozom za prizivanje reprogramiranih sećanja, rečenicama kao "rekli su mi da sam ja izabrani" i analnim probama, što je sve postalo kliše u proteklih nekoliko decenija. Pošto u rekolekcijama ima i drugih ljudi koji prolaze kroz to što govori, pokušao sam da nađem njihova ispovedanja. Džabe, naravno, što ne znači da ne postoje. Kao priča je zapravo super, možda i pročitam knjigu.

No, sam film... Na momente je veoma dobro ordađen. Samo početak je kvalitetan, Christopher Walken je sjajan, ali ubrzo dolazi do problema, i to čim se pojave vanzemaljci. Ko god je bio zadužan za specijalne efekte, na žalost nije bio na nivou. Neke scene su toliko smešne da totalno upropaste film. Ubrzo se pokažu i druge mane: neke scene bukvalno gledamo dva puta. Ista scena samo drugi momenat. U većini filma je dialog pametno urađen pa se barem ne ponavlja previše, ali su mogli sve skratiti za pola sata. Gluma ostalih glumaca je veoma slaba na momente. Na kraju film opet primi na kvalitetu kada krene u eksperimentalne vode i događaji izgledaju kao iz nekog nadrogiranog sna. Scene postaju nebulozne, ali u njima leži možda najveći adut filma. Koliko kod nadrealne bile, ipak imaju zanimljive uglove za interpretaciju. Da je film bio jači u ostalim segmentima, ovo je moglo ispasti nešto specijalno. Režiser Philippe Mora (koliko sam uspeo da se informišem) nije baš sasvim verovao Whitley-u, barem ne da je ono što je video ono što tvrdi, pa je pokušao da nađe tananu nit između "verodostojnog" opisivanja događaja i raznih drugih mogućih interpretacija (u filmu se stalno vide neki predmeti koji bi mogli inspirisati opisane privide). Nije baš sasvim uspeo da pogodi tu nit. Whitley je inače odgovoran i za scenario. Muzika je odlična, donekle tipična za horore tog doba, ali Eric Clapton je ubacio jaku dozu originalnosti u uobičajenu synth napetost uz njegovu poznatu opuštajuću đitru.

Sve u svemu loš film. Podseća me mnogo na Hulk-a iz 2003 u smislu da se vidi se da su hteli nešto izuzetno dobro da stvore i ima tu po koji kvalitet, ali ne da su promašili nego je film ispao smeće. Ko želi da uči o subkulturi abdukcija ili vidi Walken-a kako paradira u smelim scenama prikazivanja kontakta, neka gleda uz razonodu (jer je film onaj tip lošosti kojem se može smejati).

1684229442565.png

Pogledao ovog novog Drakulu, jos jedan u nizu meh horora.

Ocigledno da vise nemogu da snime dobar horor. Jos dobre pocetke naprave, sredine znaju da budu OK, al zavrsnice uvek da zaspes od smora.

Kod ovog je najveca mana sto je scenarijo toliko los da sam izgubio sav interes, gluplje likove ni teen horori nemaju. Bukvalno su svi zasluzili da umru.

Meni je bio teška mehčina. Par jezivih scena, ostalo ispod proseka. Gluma mi deluje nekako preterano, ali nebitno to, sam film je poprilično dosadan i nekako zbrzan.
Da ne dužim - već je zaboravljen.

Meni se svideo Talk to Me, mislim da je sa glumacke strane odradjen skroz dobar posao, pogotov sto su vecina mladi glumci. Ima dobrih momenata, montaza je zanimljiva, mogla je malo jos da se razradi prica, ali ako nista, nije bilo bespotrebnog davljenja.
Dobar mi je utisak ostavio, nista vau, ali skroz korektno.

Cini mi se da sam procitao kako je vec spreman nastavak (ocekivano nakon sto se vidi uspeh na blagajnama).

Last edited:
Pogledah Knock at the Cabin. Nisam ochekivao neshto specijalno, ali je i dalje ispod mojih ochekivanja. Mislio sam da tje sama premisa biti jezivija, ali nishta od toga. Jedina svetla tachka je Batista - nisam ochekivao od kechera da odradi solidan glumachki posao, kad ono...
Ochekivao sam ipak neki twist s obzirom da je u pitanju Shyamalan film, ali ne bih mnogo da spoilujem.
Ukratko, ne bih preporuchio gubljenje vremena na ovaj film. Nije da je preterano losh, vetj jednostavno ne nudi nishta. Kako sam ga pogledao, tako sam ga zaboravio.

Meni se svideo Talk to Me, mislim da je sa glumacke strane odradjen skroz dobar posao, pogotov sto su vecina mladi glumci. Ima dobrih momenata, montaza je zanimljiva, mogla je malo jos da se razradi prica, ali ako nista, nije bilo bespotrebnog davljenja.
Dobar mi je utisak ostavio, nista vau, ali skroz korektno.

Cini mi se da sam procitao kako je vec spreman nastavak (ocekivano nakon sto se vidi uspeh na blagajnama).

Meni je ceo film kao neki studentski projekat, neki TV film koji ima dobre kamere :D. Ja sam lično očekivao malo više čitajući sve hvalospeve i prateći sav hajp koji se digao. Ali očigledno oni znaju kako rade društvene mreže, odavno su na yt-u. Tako da mi je sve jasno. :D Nisam video za drugi deo, ali mislim da može mnogo bolje da se uradi i podigne sve na nivo više.

Konacno sam pogledao par horora koje mogu da preporucim.

Prvi i najbolji

Odlicana varijacija na found footage zanr, super vajb svo vreme, odlicna gluma i vrhunski 80s horor efekti.

Drugo mesto

Odlicna zabava, super cast, gomila krvi, veoma zabavan za gledanje.

Trece mesto

Sam film nije nista posebno, average at best, ali ima toliko cool monster dizajn bas sam se prijatno iznenadio :)

Honorable mention

Sisata Sidni je OK bila, sam film je imao perspektivu da bude super, na kraju je mehcina ispao, al je barem kraj dobar :D Moze se pogledati, al nije a must see.

Pogledao sam po naredbi Grunta ovo:

Fino mi je legao, pogotovo jer sam davno gledao neki horror film sa paukovima. Nije ni malo horror. Nije mi bio napet, par jump scare-ova su bili meh, nisu me ni cimnuli, ali ne zhalim shto sam pogledao. Ima malo gorea i ume da izgleda kul, pa dobija prolaznu ocenu od mene.
Ima kul likova u filmu, ali me malchice iritira ton filma. Pochne malchice shashavo i komichno, ali posle uleti nekakva porodichna drama da upropasti zabavu.

Sve u svemu, ako vam se gleda predvivid horor sa velikim paukom, Sting je ok za pogledati.

Ponovo sam poslushao Grunta i odgledao Infested:

Francuski film o... paukovima. Nije nishta specijalno, ali je bilo par kul momenata kada je ogroman broj paukova na ekranu. Pored toga, sasvim prosechan film sa nekolicinom klishe momenata. Kao i u prethodnom filmu, porodichna drama je prisutna i smara.

Ako morate gledati jedan horror o paukovima, preporuchujem Sting. Infested mozhete preskochiti.

Gruntovi saveti part 3:

Premisa mi je budalasta, ali okej, gledao sam i gore. Grupa prijatelja uchestvuje u prizivanju duhova preko zooma. Film traje ispod sat vremena, shto je odlichno. Ima par jezivih momenata i previshe jump scare-ova, i to je to.
Nishta spektakularno, ali daleko od losheg, pogotovo ako se uzme u obzir budzhet.

Ako vam se gleda okej horor chisto kako biste ubili sat vremena, vredi overiti Host.

Pogledao sam Longlegs. Imao sam visoka očekivanja jer sam iz više pouzdanih izvora čuo da je jako dobro, i nigde nisam čuo da je loše.

Gori film davno nisam video, mrzi me čak i da ga dekonstruišem. Nula originalnosti, nula glume, nula verodostojnisti, nula straha, nula misterije, nula svega, apsolutna nula, fakin džizs krajst. Video sam par loših filmova u bioskopu već, i nikada nisam izašao usred projekcije, ali sam ovoga puta najbliže bio da prevaziđem tu inhibiciju.

Ja jedva čekam da ga pogledam, i stvarno se nadam da hajp neće ubiti film. Probaj od istog režisera:

Nije strašan ali odiše jezivom atmosferom i dobra je gluma. Mislim da ljudi moraju malo da razgraniče kod horora, da postoje oni klasični tupavi poput slešera i sa glupim "jump scare" momentima sa demonima alama i baucima, a sa druge postoje ovi ambijentalni i psihološki. Sada sve zavisi kojoj struji pripadaš.

Hvala, da ću mu šansu. Ima nečega u trejleru. Volim kada dobro odrade stare priče i slično. Koliko god se osramotio sada pred celim forumom, ali meni je onaj Brothers Grimm bio super.

Da, barem nije slešer, ovaj Longlegs. Možda ja očekujem previše. Sada ne bih da spolujem, ali samo zato jer film ima neke (i to veoma usiljene) odlike, to ga daleko ne čini dobrim. Nadam se da će se tebi ipak svideti, ukusi su različiti.

Back
Top Bottom