• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Horror Film Thread

Pogledah Deadstream. Mišljenja su bila podeljena i jasno mi je i zašto. Žanr je mešavina found footage i "Evil Dead-like" horora i komedije. Definitivno vredno pogledati ako nekome to zagolica interes. Počinje veoma jako, gluma je odlična, ali prema kraju drugog akta se malo raspadne film. Do tada mi je bio istinski creepy, nakon toga (kada skoči kroz prozor) mi je malo dosadan i neverovatan. Način propovedanja priče je relativno originalan, ili je barem originalno sklopljen kliše, dok je sama radnja, na žalost, veoma predvidiva. No, možda je i cilj da se zbog predivdivih klišea, klasičnih poduhvata live stream i horor poduhvata, te silnih lateks monstruma zapitamo da li je zapravo ceo stream fejk? Sve u svemu više me je zabavio nego obrnuto.

Stavio par ovih na listu gledanja. Od navedenog sam samo gledao A Dark Song i iako ga ne bih nazvao naročito strašnim filmom, meni se svideo. Originalan, sasim zanimljiv i super su likovi. Niski budžet, ali jak pristup prizivanju. Suprotnost tipičnom "saću ja uz par rečenica da izvršim ritual i prodam dušu đavlu"!

Od navedenog sam samo gledao A Dark Song i iako ga ne bih nazvao naročito strašnim filmom, meni se svideo. Originalan, sasim zanimljiv i super su likovi. Niski budžet, ali jak pristup prizivanju. Suprotnost tipičnom "saću ja uz par rečenica da izvršim ritual i prodam dušu đavlu"!
Meni je super taj film, pogotovo kraj.
Mogao bih ga ponovo gledati.

Stavio par ovih na listu gledanja. Od navedenog sam samo gledao A Dark Song i iako ga ne bih nazvao naročito strašnim filmom, meni se svideo. Originalan, sasim zanimljiv i super su likovi. Niski budžet, ali jak pristup prizivanju. Suprotnost tipičnom "saću ja uz par rečenica da izvršim ritual i prodam dušu đavlu"!
I ja sam par sačuvao pa možda pogledam ono što ja znam je :

In Fabric - veoma bizarno i istripovano, meni se svideo mada nije film za one koji će tražiti logiku u njemu mogli bi da se iznerviraju

Dark Song sam zaboravio i da postoji i o čemu se radi znam samo da mi je bio sranje...

Get Out mi se ništa nije svideo ali otvoreno je za reprizu nekada jer sam od US pa nadalje baš zavoleo Pelea

Overlord znam šta je ofc al nije to moj fazon

Meni je super taj film, pogotovo kraj.
Mogao bih ga ponovo gledati.

Da, kul je kraj. Izvuče onih par minuta malo nategnutog haosa što ga pretiču.

I ja sam par sačuvao pa možda pogledam ono što ja znam je :

In Fabric - veoma bizarno i istripovano, meni se svideo mada nije film za one koji će tražiti logiku u njemu mogli bi da se iznerviraju

Dark Song sam zaboravio i da postoji i o čemu se radi znam samo da mi je bio sranje...

Get Out mi se ništa nije svideo ali otvoreno je za reprizu nekada jer sam od US pa nadalje baš zavoleo Pelea

Overlord znam šta je ofc al nije to moj fazon

A da, gledao sam i Get Out. Okej je i kontam zašto se ljudima sviđa, ali mene je razbesneo sa nekim glupostima. Možda nisam bio u fazonu. "Us" mi je bio malo bolji, iako je otkačen do jaja, možda mi se zato svideo. Ovaj Nope još nisam gledao.

Overlord imam isti feel. Kontam da bi vredelo pogledati i jednom se možda nateram.

Pogledah Deadstream. Mišljenja su bila podeljena i jasno mi je i zašto. Žanr je mešavina found footage i "Evil Dead-like" horora i komedije. Definitivno vredno pogledati ako nekome to zagolica interes. Počinje veoma jako, gluma je odlična, ali prema kraju drugog akta se malo raspadne film. Do tada mi je bio istinski creepy, nakon toga (kada skoči kroz prozor) mi je malo dosadan i neverovatan. Način propovedanja priče je relativno originalan, ili je barem originalno sklopljen kliše, dok je sama radnja, na žalost, veoma predvidiva. No, možda je i cilj da se zbog predivdivih klišea, klasičnih poduhvata live stream i horor poduhvata, te silnih lateks monstruma zapitamo da li je zapravo ceo stream fejk? Sve u svemu više me je zabavio nego obrnuto.
Ok je možda da je bio pre deo nekog omnibusa tipa kao VHS Serijal (reditel je vidim učestvovao na VHS 99 koji još nisam gled)

Baš dobar miks humora i horora u smislu svaki put sam se isekao i to ozbiljnooo, jedino eto, razvlačenje se def oseća slabo je bilo sadržaja za 90 min film, al ko voli found fottage treba da se čekira. Podsetio me malo i na Grave Encounters 1 i 2, mada tu nije baš humor u ovolikoj meri zastupljen jedino što je ekipa koja se snima kao deo nekog tv show prenoćimo na jezivom mestu itd.

Izvrištao sam na one komentare koji iskaču u toku lajv strima to sam gledao svaki da pročitam mnogo je dobrooo.

h77qXQE.png

i ovo što se lik zove SleeplessinSerbia hahahha

yJumifT.png

Pored toga pogledah i Christmas Blody Christmas. Najpoznatiji Deda Mraz Slešer je svakako Silent Night, Deadly Night serijal a ovo je jedan mali refreš na zadatu temu ofc prepakovan u ceo new retro wave fazon, dakle sve puca od neona i loženja na taj 80s horor trip. Ovo je više nego skroman slešer ali uradjen sa dosta ljubavi i meni je bio skroz kul posebno je finale zakucalo i generalno mi podiglo utisak i malo više nego što sam očekivao, ok zabava

HOLY FUCK!!! Došao konačno na red VHS 94 što mu dodje 4. po redu u ovom serijalu VHS Found Fottage Omnibusa (Imamo VHS, VHS 2 i VHS Viral)

Kao i uvek koncept je isti, imamo osnovni zaplet gde akteri nailaze na razne snimke koji su onda zasebne priče. Ovaj put naslov sugeriše da je po sredi uvek 94a godina što je uglavnom tu zbog strašnijeg efekta same slike mada ima povremeno lepih detalja najviše u prvoj priči ali generalno sem šuma slike 94 ne igra neku bitniju ulogu.

Ako izuzmem centralnu priču koja je potpuno nebitna opet i sama završnica nikad gluplja (što mi je donekle pokvarilo utisak) pojedinačne su IZUVANJE i meni je ovo do sad najbolji deo u serijalu.

Storm Drain - za ovu je zaslužna Kloe Okuno, imala je ove godine vrlo solidan horor debi The Watcher koji preporučujem. Storm Drain je najviše 90s jer su uglavljene tu i dnevne vesti kao i reklame a sve je jedna reportaža gone wrong. Rasplet sadrži baš bizarne scene a iako je zbrzan ofc epilog deliveruje def. i posle ovoga sam znao odmah da će kidati vhs 94.

The Empty Wake - Najslabija od svih def ali i sasvim efetkna na momente, meni se svidela. Za ovu je zadužen Simon Baret koji je uglavnom bio scenarista priča u prva dva filma, jbg možda bolje da su doveli nekog drugog ali again meni je ovo bila sasvim korektna LIVING DEAD epizoda.

The Subiject - e ovo je Star of the Show iako i po samoj slici i zapletu ovo odskače od ostatka ponude i ovo je više da se dešava u nekoj budućnosti haha al ja sam se tripovao da je u 1994oj pa mi bilo još ludje. Za Epizodu je zadužen Timo Tjahanto koji je takodje odrao najbolju epizodu u VHS 2 sa onom sektom a imao je i odličan Netfliks Raid Klon pre par godina The Night Comes for Us. Tako da očekivanja su bila velika i nadmašena su,ne bi dalje dužio, ovakvo ludilo nisam skoro video.

The Terror - Ovu je radio Ryan Prows koji ima neki Low Life iz 2017e deluje kul ali nisam gledao. Teror je više nego dobro zatvaranje sa White Supremacy operacijom gde se planira bombaški napad uz pomoć neke VAMPIRSKE KRVI koju nabavljaju tako što nekog lika svaki dan po jednom u glavu overe hahaha ludilo. The Teror se izdvaja od ostale VHS ponude i po tome što ima sasvim lep uvod pre nego što krene sranje jer većina ovih epizoda nas odmah ubaci u ludilo i gazi nas do kraja pošto je malo vremena. Svakako više nego solidno zatvaranje omnibusa

Voleo bi da je bilo mesta za još jednu epizodu ili da je priča koja ih povezuje bila bolje zatvorena i to su mi jedine zamerke. Takodje 94 je možda malo gimik u naslovu konkretno sa trećom pričom nema veze 1994 al opet da se ne filozifira previše VHS 94 mi deliveruje u svakom smislu i medju boljim mi je Found Futidz naslovima koje sam gledaooo

Ne preporučujem gledanje trejlera, ja sam pustio bez ikakvog znanja o čemu su epizode al nisu svi u tom fazonu

Last edited:
Nisam ni znao da VHS 99 postoji na torrentima probao juče bzvz i izleteo mi...jbg mora da se kuca odvojeno v h s to uvek zaboravim i kad sam skidao viral i 94...

Ovaj put ne postoji centralna radnja koja povezuje sve segmente iliti epizode što je dobro to sam kritikovao već. Dakle ovde je to sve kao nasnimljeno preko jedne kasete izmedju ide neki stop motion sa figurama vojnika kul zajebancija. Ovaj put je tema 99a i to su slično ispoštovali ko i za 94 tu i tamo ima nekih detalja iz epohe tipa ribi dostavlja kurir onaj providni mekintoš, klinci u nekom momentu igraju RE2 al to je to...Što se tiče epizoda raznovrsno je baš...

Shredding - verovatno jedna od bezveznijih epizoda u serijalu generalno, ne izgleda loše, maske su dobre al prosto nema nikakvu svrhu, da je bila malo kraća kao intro pa i ajde, loš početak.

Suicide Bid - ovo je moglo da bude dobro, ima gnusne momente, glumice u par navrata baš rade zajebane stvari al opet nekako sve brzo sklizne u haos, dzamp skerovi su jeftini i kraj je isto bezveze, slaba epizoda mada svakako bolja od prethodne. Inače radio reditelj onog otužnog Resident Evil Ributa, oh well.

Ozzys Dungeon - nzm ko je Flying Lotus koji je ovo radio al meni lagano posle THE SUBJECT možda najjača epizoda u VHS serijalu. Počinje sa nekim 80s dečijim programom ako sam dobro shvatio gde se devojčica u sred emisije osakati i onda navataju voditelja godinama kasnije da...nebitno. Za kratko trajanje Ozijeva Tamnica promeni par horor podžanrova i uglavnom je veoma bizarno i čudno iskustvo pre nego strašno, bilo mi je teško kad se završila, love this.

The Gawkers - Staple VHS Epizoda baš, brza jednostavna sa puno duha čisto da popuni sadržaj i malo da se odmori mozak od prethodne, ok.

To Hell and back - ovo je prvi found footage u paklu?? Verovatno jeste inače od autora koji su radili i Deadstream komentarisan par postova iznad. Ima i ovde tog humora i super ludih maski mada je ovo nešto drugačije hhaha. Na momente me je podsetilo na onu Igru Agony ali ovde je ipak humor otpaljen do kraja za svoje kratko trajanje, vrištao sam. Primedbe na super jeftin kostim i treš izvedbu mogu kroz prozor komotno jer kome to smeta sigurno ne gleda peti deo VHS Serijala poz.

VHS 99 mi je možda i najdraži posle 94, samo jbg kvoliti baš oscilira i tu ga def jebe VHS 2. Ali kad je dobar ide više u smeru nekog bizarnog humora koji čini da se lepo istakne u odnosu na ostale delove.

Last edited:
Odgledao Barbarian i ne znam šta da mislim :LOL: Film je obećavao na početku, a onda je od poslednje trećine postao previše apsurdan i prenaglašen u svakom smislu. Nisam zadovoljan, 5/10 samo zbog početka, inače bih dao i niže

Meni je taj početak bio zabrinjavajuće loš i nezanimljiv al zbog preporuka odlučio da ne gasim i odgledam do kraja , no ništa me nije moglo spremiti za drugu polovinu da...posebno je sramotna ona credits pesma kao u njoj je skriveno značenje filma tu vidiš kakav je moron u stvari iza svega...

RIP Ruggero Deodato, Autor pre svega jednog od najšokantnijih pa samim tim i najčuvenijih Horor Filmova ikada Cannibal Holocaust. Iako ima još Horora u svom opusu podjednako je bio uspešan i u drugim nekim žanrovima popularnim u Italiji tad meni manje zanimljivim jbg.

Nekako se potrefilo da je zadnjih nekoliko Horora o kojima sam kucao ovde Found Footage a može se reći da je Deodato Ćale tog Fazona (Inspirisan Mondo Dokumentarcima ofc) uz Naravno Vešticu dosta kasnije.

Njegovo ime svakako stoji pored Argenta, Fulčija, L. Bave, Damata, Soavija, i ostalih Legendi Italo Horora iz TOG Perioda

Mimo Horor Krugova, svoja priznanja je slabo pokupio sem što je svojevremeno morao na Sud da dokazuje da ubistva u Cannibal Holocaust nisu REAL ali imao je Super kul Kameo u Hostel 2 i bavio se do kraja onim što mu je posao a to je Režija. Slava.

nmA3RCL.jpg

Last edited:
Poslednji pozdravi kralju, hvala mu za svaki sleaze, horor, i italijansko ludilo koje je širio, to se zove CINEMA!

Gledao sam samo Cannibal Holocaust. Mislim da sam bio preterano hajpovan, jer film nije ostavio poseban utisak na mene. Verovatno bih drugachije reagovao da sam gledao nespreman.

ja sam ga gledao baš baš nespreman i bilo mi je mučno gledati ga. posle mnogo godina kada sam ga drugi put upalio, bio mi je mnjeh, jer naravno da nisam imao taj šok efekat kao prvi put

Back
Top Bottom