Pogledao sam sinoc
Bring Her Back. Pozitivno me iznenadio film, jedan od boljih horora koji sam gledao u poslednje vreme. Najbolje mi je sto su SVI glumci odradili odlican, ili veoma dobar posao.
Zena koja glumi Lauru je odglumila odlicno! Kad god je na ekranu imam osecaj da je u pitanju prava osoba u veoma losem mentalnom stanju. Prikazala je more emocija, a ni jedna mi nije delovala lazno, svaka joj cast. Nacin na koji manipulise je odvratan, ali veoma uverljiv.
Piper je preslatka i neverovatno mi je da nema glumackog iskustva. Od samog pocetka sam navijao za nju i njenog brata i osecao sam empatiju ka oboje. Andy mi je bio najslabiji, ali to je samo jer mi je gluma ponekad delovala usiljeno, uglavnom u momentima kad pokazuje bes i agresiju, ali daleko od toga da je bio los. Oliver je bio sablasan, svaka cast malom kako je odradio svoju ulogu. Momenti kada se samopovredjuje i koprca su na momente teski za gledanje, a krici koje ispusta su jezivi.
Dopada mi se i taj okultni momenat u prici, samo mi je zao sto nije dublje istrazen. Okej mi je sto su prikazani odredjeni delovi rituala, ali voleo bih da znam malo vise o tom delu price. Iako mi je misterija cesto kul i volim u svojoj glavi da interpretiram neke detalje, mislim da bih u ovom slucaju voleo znati vise o ritualu.
Gore je pun pogodak! Nema mnogo nasilja i krvi, ali kada ima - odlicno je! Bila je jedna scena koja me propisno najezila
ono grickanje noza . Atmosfera je takodje odlicna. Nije mi smetalo sto film polako zakuvava i postepeno uvodi ludilo. Obicno me to smara u hororima jer me ostali delovi filma ne vuku dovoljno da predjem preko sporog pocetka, ali ovde se i te kako isplatilo. U filmu ima samo jedan jump scare, ako se dobro secam, sto je veoma pohvalno. Taj jedan me fino iscimao, iako nije nista spektakularno u pitanju, jednostavno me iznenadilo i iscimalo.
Bring Her Back je jedan od onih horora koji me nisu preterano uplasili, nije kao da je to jedina poenta horora, vec me emotivno iscrpeo i deprimirao, sto je uvek pozitivno u hororima (meni barem). Naterao me da saosecam sa glavnim likovima i stavim sebe u njihove uloge. Kraj je depresivan, uz blagu notu olaksanja. Da, ima par momenata koji mi nisu logicni i koji malko kvare pozitivnu sliku o filmu, ali ja volim povremeno da zazmurim na jedno oko i dozvolim logici da se povuce, ako ce to doprineti mom uzivanju.
Sve u svemu, hvala na preporuci Grunt, ovo je definitivno medju najboljim hororima koje sam gledao u poslednjih par godina. Iskrene preporuke.