• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Switch PC Hollow Knight & Silksong

Hunter's march zaobilazite u ranoj fazi igre, barem dok ne otključate još koji movement ability (dash barem). Pravac dolje Deep Docks.

Ja budala išao glavom kroz zid. Prvo onaj veliki crveni mrav na ulazu u područje, ali ajd riješi se njega nekako... No dionica nakon toga, platformiranje po crvenim cvijetovima, još nabrijanih crvenih mrava i konačno prostorija s valovima neprijatelja koja je brutalna za tako ranu fazu igre unatoč NPC-ju koji ti dođe pomoći. Baš kaos bude 🥲 No najgore je što od klupe ni traga ni glasa i svaki put kad umreš moraš ponovno platformirati po tim glupim crvenim cvjetovima da bi došao nazad do prostorije s hrpom neprijatelja. A nije da sam se privikao na dijagonalni pogo jump :D Šlag za kraj: nakon što napokon nađeš klupu... 💀💀💀

Juce stigao do Greymoor-a bez velikih problema, a danas sam oko sat i po samo igrao bossa te zone. Bas mi nije islo.

Koji apsurd, sada drugi developeri kukaju kako su ovi smeli da tek tako na bum izbace tako blizu release date i da je lose za industriju sto daju igru za tako male pare XD. Jbt ne znam dal sam video ovaj nivo ljubomore od BG3. Sad ozbiljno razmishljam uzmem i ja Silksong iako nije moj tip igre, samo u inat ovim hejterima sto kazu nije dobro dati kvalitetnu igru za ispod $40. F UUUUUUUUU.

Da je 10-15$ a ne 20$...
A ovi gore sot sam okacio video indijevci kukaju kako je silksong previse jeftin jer sada ima naviknu ljude da svi mora izbacuju indy za te pare XD Ja sam se lepo pozabavio torentima oba dela :P

Da, iznenadio sam se $15 a za Silksong vec imas cd keys za $17. A pricamo o 8 godina staroj igri.
Do Silksong-a su koštali $2-4, radije ću onda kupiti direktno na Steam-u sve. Vidim sad postoji i no-vignette mod, baš mi je smetao taj efekat.

Pojavio se mod za enemy health bars
oNQM6Zy.png

+ teleport mod gde korisnik sam moze da snimi 5 pozicija na koje moze da se vrati [plus, opcija da se vrati na zadnji koriscen bench].

Pitanje za one koji su igrali i jedno i drugo: da li je prvi deo bolji od najboljih 2D Metroida i Castlevania iz istog žanra u nekom od ova 3 segmenta: gameplay, atmosfera, priča?

Pitanje za one koji su igrali i jedno i drugo: da li je prvi deo bolji od najboljih 2D Metroida i Castlevania iz istog žanra u nekom od ova 3 segmenta: gameplay, atmosfera, priča?

Jako subjektivno pitanje. Lično meni Hollow Knight je prevazišao u svakom pogledu Super Metroid i Symphony of the Night. Al opet moram da gledam kroz prizmu kad su te dve igre izašle a to je sredina 90tih. Obe su vrhunske , često im se vraćam i dalje su fantastične i veoma zabavne. Pogotovo su impresivne kad se igraju na pravom hardwaru + crt televizoru.

Medjutim Hollow Knight koji u suštini ne donosi ništa novo u "metroidvania" zarnu ipak dostiže veći nivo po meni.
Atmosfera , muzika , combat , priča i sama veličina igre je neverovatna. Pogotovo za indie studio od troje ljudi.

Priča kad je je staviš na papir u osnovnim crtama je "Drevno zlo se budi , vreme je da ga vratimo na mesto". Ali isto tako može da se kaže i za Symphony of the Night "Dracula se budi posle 100 godina , vreme je da ga vratimo na večna lovišta do sledećih 100 godina". Naravno nije tako jednostavno , zato sve ostalo čine detalji i sama atmosfera. World building je ono što čini Hollow Knight mnogo bliže Super Metroidu. Naletis na neke stvari u igru koje su tu jednostavno da čine svet zanimljivijim , motivi raznih karaktera , price u okolini igre. Sve ima svoj razlog šta i kako.

Što se samog gampleja i combata tiče,
Glavna zamerka ljudi je mapa tj. nedostatak mape na početku i nedostatak "para" za kupovanje stvari. Takodje "kazna" gubljenja "para" kad umreš je za neke previše iako realno to je samo bitno na samom početku igre. Za bilo koga ko je igrao bilo koju metroidvaniu i donekle je upoznat kako funkcionišu Souls igre to apsolutno neće predstavljati nikakav problem.
Combat ko kombat je jako precizan i dinamičan. Standardno izbegavanje , magije , upgradi i sve to što dolazi uz dobru igru.

Težina je isto dosta subjektivna , rekao bi glavni put i osnovni kraj igre nije težak uopšte , naravno na par mesta ume da bude izazovno. Ključna reč izazovno gde te igra testira šta si naučio i savladao. Težina Hollow Knighta uglavnom dolazi iz DLC dela igre.

Tldr;
Mnogo serem , sve u svemu meni lično je Hollow Knight zlatni standard dobre metroidvanije.

Evo posle jako mnogo sati provedenih u igri, da iznesem svoje "cenjeno" misljenje i mini recenziju. Dugoooo ocekivani Silksong. koji u medjuvremenu postade meme. Spoiler free.

Predjoh glavnu igru ali nastavicu jos da igram jer nisam otkljucao sve. Namerno sam cekao da zavrsim igru, da bi se utisci slegli.
Prvi deo sam presao sve sto se moglo preci.

U odnosu na prvi deo, ovo je meni, dosta teza igra ali i bolja igra. Mape su ok, borbe i fluidnost, mehanike nove su fenomenalne.
Prica po meni bolja i mracnija malo, ali ne bih to komentarisao, subjektivno je. U svakom smislu upgrade i mnogo veca igra u odnosu na prvi deo, koliko me secanje sluzi.

Igra te vuce da igras i da mislis gde si stao. Retkost kod igara.
Pre ovoga sam uzivao u novom Ninja Gaiden-u i Novom Shinobiju (zavrsio Shinobi 100%, obe fenomenalne igre). Obe pomenute igre su lake u odnosu na Silksong i nemaju tu "udicu" da te iznerviraju i teraju da znas tacno gde si stao.

Igra zahteva fokus i da si konstantno spreman za igru, sto uvek nije slucaj sa mnom, vec sam omatorio ali sam dark souls i metroidvania veteran i dalje.
Morao bih ponekad da kazem, e evo srljam, nemam fokus umoran sam i savet je da se tada prestane sa igrom. DS iskustvo.

Bosseva ima fenomenomenalnih do dobrih, losih nema. Provali se pattern brzo, ali treba vremena za egzekuciju.
Muzika je fenomenalna i kako je fokus na notama/muzici, podseca me na lepe dane Zelda Ocarina of Time i Windwaker. Jako pametno implementirano.

Meni su veci problem i teze mi bile, gank jebene sekcije i 500 talasa neprijatelja. To ume bas da umara i ne testira me uopste, vec smara.
Zamerke su mi, novi crestovi. Ako igra vec nudi nove nacine borbe, daj da ih menjam "on the fly" ili kad ih dobijem, nemoj da mi equip-ujes odmah novi crest jebeni, a klupice nema nidje. No dobro.
Za neke boss-eve, doci do njih, nije zabavno i ne doprinosi iskustvu. Naucis da speedrun-ujes do boss-a ili deonice, DS style, ali bilo je par slucajeva kad uopste nije bilo zabavno. Backtracking ponekad nije bio zabavan, ali tu ni Metroid Dread nije bolji.

Sve u svemu u par navrata sam ispizdeo na igru ali kad se slegli utisci, nista strasno.
Igra je vizuelno prelepa i stvarno niko ne moze ovako da uradi igru kao Team Cherry. Veliki fan metroida sam i mislim da standarde ipak postavlja ta igra (zna se ko je deda, ili u ovom slucaju baba), ali mnogi ljudi kazu da ih je tek Hollow Knight navukao da igraju metroidvanije uopste, poput Fightingcowboy-a, tako da razumem zasto je za mnoge zlatni standard.

9/10 Must Play ===Jebeno fenomenalna igra===
Ceka se DLC.

Back
Top Bottom