• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

E da ljudovi, je l' dovoljno 250 - 1350rpm? Kapiram da nece trebati vise. Ili da idem na 200 - 1800rpm ventilator?
najbitnije je da je fan namenjen hlađenju kućišta. takav i sa 1200rpm radi i više nego dobar posao.

moj izbor bi bilo ovo

ofc, znam da ne bi da se isprsiš za noctuu, ali gledaj da uzmeš takaf fan da ima slična peraja, jer je ovaj baš namenjen za airflow u kućištu.

Matična ploča LGA775 iz 2007. ispušta dušu. Taj računar služi za MS Office 2003, gmail koji se otvara preko Firefoxa ili Chrome i Zoom konferencije (broj učesnika od 10 do 40, varira).

Ja već imam DDR3 memoriju Kingston HyperX Fury HX3161010FB/4 (dva sticka sto dodje 8 GB).

Razmišljao sam da uzmem ovo:

U pitanju je matična ploča sa integrisanim procesorom i cijena joj je povoljna. SSD je Samsung 840 Evo 250 GB i na njega bih instalirao Windows 10 LTSC koji je bio do sada na toj LGA775 ploči. Vidim da je procesor slabašni dual core ali ja već imam na jednom laptopu dual core ispod 2 Ghz i vjerovali ili ne taj laptop je zmaj za ove dosadne kancelarijske poslove.

Dakle imam RAM samo je pitanje da li je kompatibilan sa matičnom. Nema ga na QVL listi ali zato na QVL listi je model Kingston HyperX HX316C10F/8. I ovaj model i moj model rade na 1600 Mhz ali se na ovoj ploči takva memorija downclockuje na 1333 Mhz.

Da li mislite da je, s obzirom na opisanu situaciju, dobra ideja da uzmem ovu matičnu ploču?

Zavisi od cene, mozda ako je placas 500-1000din.

...s obzirom da se polovan 1155 komplet (Celeron/Pentium/i3 + neka ploca) moze naci vec za 2500-4000din.

Zavisi od cene, mozda ako je placas 500-1000din.

...s obzirom da se polovan 1155 komplet (Celeron/Pentium/i3 + neka ploca) moze naci vec za 2500-4000din.
Ti zaboravljaš da ja živim u CG i da nemamo KP nego tržište koje je jadnije od srpskog. A preprodavci su posebna priča. Među njima je pun kufer fukara.

Ah da... Ali opet isplativije ti da ovo nekako dovuces dole, pa makar i platio povratnu kartu do nas samo da to licno preuzmes. :D Nego da te u CG deru.

Uh, ne bih se upuštao u takvu avanturu za vrijeme Omikron korone. Još ne znaš kome ni u Srbiji da vjeruješ.
Al ako odlučim da uzmem onu AMD matičnu, da li će raditi u kombinaciji sa ova moja dva RAM sticka. Na kraju ja na tu matičnu dobijam garanciju što mi znači. Kad god mijenjam računar za kancelarijske poslove, radim to zato što mu crkava matična.

Anyway, savršena ilustracija trenutnog CG tržišta:
krokodila.png

Šta mislite o ovim SSD-ovima:

Apacer 240GB AS340X SSD SATA 3

Patriot P210 256GB 2.5" SATA III (P210S256G25) SSD

Koliko su bolji ili lošiji od čuvenog Kingston A400?

Da li je neki od navedenih SSD-ova posebno loš i treba ga izbjegavati?

SSD će da služi da se na njemu instalira Windows 10. Trenutno se na računarima (H81) koristi Windows 7 na običnom HDD-u.

Proizvođač manje-više, zavisi sve koji je kontroler unutra i tip flash memorije.

Čitam reviewe na amazonu i drugim sajtovima. Kažu da je Intenso njemački brend i da je zbog toga relativno nepoznat. Uglavnom dobre ili ok ocjene. Kažu da je odličan za tu nisku cijenu. 120 GB za 23 eura. Za Windows 10 i obične kancelarijske poslove bi trebalo da je skroz ok. Ako treba dodatni prostor tu je već postojeći HDD.

Koliko je dobar ovaj UPS?

Da li je dobra ideja nabaviti jedan? Koliko dobro štiti od toga da ne dođe do neke katastrofe (da strada neka komponenta ili ne daj boze dodje do nekog požara)?

EDIT:

Šta mislite o ovom gamepadu? Vrijedi li? https://hori.co.uk/horipad-pro-designed-for-xbox-series-x-s-xbox-one/

E jbg ja taj Elite nigdje ne vidim u ponudi. Nema cak ni standardnog Xbox gamepada. Samo ovaj.

Čitam reviewe na amazonu i drugim sajtovima. Kažu da je Intenso njemački brend i da je zbog toga relativno nepoznat. Uglavnom dobre ili ok ocjene. Kažu da je odličan za tu nisku cijenu. 120 GB za 23 eura. Za Windows 10 i obične kancelarijske poslove bi trebalo da je skroz ok. Ako treba dodatni prostor tu je već postojeći HDD.
Ja pre neki dan uzeo Gigabyte 120gb za 2300din i Kingston A400 za 2.900 din...mislim da ispod nema .. da ne reklamiram ovde firmu ne znam jer dozvoljeno, ako ti treba pisi mi na PM

Back
Top Bottom