• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Napajanje je najmanje efikasno kad je neoptereceno. 1000w za tu masinu i 80-90% desktopa nema smisla.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Pored kvalitete, gledaš da je pri opterećenju ventilator i dalje neaktivan (obično oko 40% opterećenja) i nema frke.

Uzmi 1000w.uvek uzmi vise nego sto ti treba..ja sam imao staru grafu i stari pc i 750w ili 800 staro napajanje nije bilo dovoljno za r9 290 i ako graficka zahteva 600w.sto se tice ssd uzmi koji zelis jer neces videti razliku u radu.oba su kvalitetne marke i pouzdane
Naravno da ne, ovo je potpuno pogrešan savet za kupovinu napajanja, kao što je @darkado rekao. Treba imati rezervu snage ali bez preterivanja.

Taj novi i5 i 5800X ali su tu negdje kad je potrošnja struje u pitanju, slična efikasnost.
Ako su dobre ploče dostupne onda je bolja kupovina od 5800X.

Znam imao sam taj monitor do ove godine, taj problem mi se desavao na samom launchu Freesynca za Nvidia karte nakon toga vremenom se dosta smanjio ne secam se da sam ga recimo u zadnjih godinu i po koriscenja resetovao puno.

Kako si resavao onaj problem, ako ti je graficka povezana preko hdmi sa tv-om, onda meni ne radi FPS 1 mod na kompu, a FPS, RTS i Custom rade normalno... ali taj FPS 1 mod ne baca sliku uopste, dok ne iskljucis taj HDMI koji ide u TV.
Isto tako kad se bootuje komp, nemam uopste nista na ekranu dok ne udje u windows, s tim sto slika dok se butuje ide na TV-u...

Citao sam da je to zato sto komp uvek kao primarno gleda HDMI kabl, pa tek onda DisplayPort, i kako god da ja ubodem kablove, isti problem ostaje...
Jel si i ti imao taj problem, posto si imao isti model monitora i dal ima nekog resenja, osim tog da iskljucim HDMI kabl iz TV-a i onda FPS 1 mod, radi kako treba.

Kako si resavao onaj problem, ako ti je graficka povezana preko hdmi sa tv-om, onda meni ne radi FPS 1 mod na kompu, a FPS, RTS i Custom rade normalno... ali taj FPS 1 mod ne baca sliku uopste, dok ne iskljucis taj HDMI koji ide u TV.
Isto tako kad se bootuje komp, nemam uopste nista na ekranu dok ne udje u windows, s tim sto slika dok se butuje ide na TV-u...

Citao sam da je to zato sto komp uvek kao primarno gleda HDMI kabl, pa tek onda DisplayPort, i kako god da ja ubodem kablove, isti problem ostaje...
Jel si i ti imao taj problem, posto si imao isti model monitora i dal ima nekog resenja, osim tog da iskljucim HDMI kabl iz TV-a i onda FPS 1 mod, radi kako treba.
Pojma nemam nisam nikad kacio tv i monitor u isto vreme, koristio sam tv kao monitor par meseci svega dok nisam uzeo taj UW monitor.

imam problema sa potplayer-om. crashuje kada pustim veci 4k rip, stari media player ga uredno pusta, nije do 4k x265-a jer manje 4k ripove pusta normalno...? neko resenje. pokusao sam da iskljucim hw akseleraciju i opet isto (barem milsim da sam iskljucio)

VtyQ4cS.png

Ima fajlova koje pot ne voli. Cela galaktika u hevcu kao pusti se epizoda i posle par minuta zabode slika zvuk nastavi, nikad nisam resio. Koristio mpc za te fajlove.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

sad jbg ne bi da izbrisem sva podesavanja...video renderer sam menjao nista, mislio sam da je ffdshow-posto njega ne vidim da radi u starom media player-u, kada ga iskljucim isto, mada bilo bi bezveze da ga drzim iskljucenog posto koristim noise filter preko njega...nema veze sa sada, nije kao da no time to die nema drugih ripova.

sad jbg ne bi da izbrisem sva podesavanja...video renderer sam menjao nista, mislio sam da je ffdshow-posto njega ne vidim da radi u starom media player-u, kada ga iskljucim isto, mada bilo bi bezveze da ga drzim iskljucenog posto koristim noise filter preko njega...nema veze sa sada, nije kao da no time to die nema drugih ripova.
mislim da možeš da sačuvaš podešavanja, pa da ih ponovo importuješ...

nije kao da no time to die nema drugih ripova.

Probaj jos ovo. Da video i audio iz tog fajla samo prebacis u novi .mkv kontejner (bez ikakvog konvertovanja).
To mozes uraditi za minut pomocu MKVToolNix.

Back
Top Bottom