• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Ovaj gore što si postavio je jako dobar samo da se raspita oko RAM-a ukoliko tih 10K više nije problem.

I ja imam sličan zahtev a baš sam out of the loop. Sestrići bi digraju igriсe, a budžet im je do 70-80k, poželjno niže.

Hoće li Ryzen 1600/4XXXG i 1650 biti dovoljno za novije igre?
Eventualno 1050Ti? Pošto vidim da je ima u dosta konfiguracija.

Za ove pare vidim da je većina sa 8GB (negde i 16) RAM-a i 500GB SSD. I naravno neko krš napajanje :)

Nešto ovako? Pod uslovom da ima na stanju :D

Ili ovo? Ako može neki dogovor za SSD od 500GB

Jedino diskretna GT1030 nije bolja od novijih IGP-ova, sve iznad toga ima značajno bolje performanse. Ja bih iskreno išao na B550 ploči, Ryzen 5600G i 2x8GB memorije pa nekad kasnije kupio grafičku.

I ja imam sličan zahtev a baš sam out of the loop. Sestrići bi digraju igriсe, a budžet im je do 70-80k, poželjno niže.

Xbox Series S, a za ostatak bilo kakav komp...cisto da ga imaju "za skolu".

Fali im preduzetnickog duha.
Da se neki nas zemljak docepao ovoga vec vidim KP oglas.
Mega konfa uvoz iz nemacke za EU u trziste a svi znamo da je to najbolji kvalitet. Nemam kabal za napajanje ali verovatno radi. bez garancije. 🤣

Posle regularnog gasenja kompjutera, ne mogu vise da ga upalim.
Samo krene cuje se klik i ugasi se.

Desilo mi se pre koji mesec nesto slicno, ali sam mislio da je do kablova posto sam sam povadio i vratio i proradilo je.

Ne vidim da nisam mogao da ne opteretim kompjuter u tom periodu i nikakvih problema nije bilo.

Povadio sam sve, ostavio bare minimum i i dalje isto.

4790k, ranger, v750

Neka ideja?
Da li je vreme za nesto novo?

Ja kad sam imao sličan problem ispalo je da mi se jedan memorijski modul pokvario.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Probao sam i bez memorije i isto je.
Probao sam i pojedinacne memorije i druge slotove.

Imam jos jedan i7 8xxx, ali to napajanje nema sve konektore ko ovo drugo, da li mogu da probam sa tim?
Mogu i jace napajanje da probam sa drugim kompom, mada to nece dokazati da napajanje radi, vec samo da radi na slabijoj masini.

U nedoumici sam da li da menjam ceo komp(ili bar delove), i ako ga menjam da li da uzmem gaming laptop ili desktop.
Samo za development mi treba. Imam i M1 Pro, ali to mi je cool office masina, ne mogu sa ovim da radim koliko god hteo.
+ W11

Da li gaming laptopovi podrzavaju 3 externa displaya?

Last edited:
:-/

IMO napajanje ili cpu/ploca.

Sent from my OnePlus 8T using Tapatalk

Nema sta drugo da bude, ako si sve sto nije neophodno raskacio i izvrteo mem module po slotovima, da je nesto drugo bar bi ti malo zavrtelo ventilatore ili zaglavilo kasnije u boot procesu. Probaj eto jos bios reset ako nisi vec.

Imam jos jedan i7 8xxx, ali to napajanje nema sve konektore ko ovo drugo, da li mogu da probam sa tim?
Mogu i jace napajanje da probam sa drugim kompom, mada to nece dokazati da napajanje radi, vec samo da radi na slabijoj masini.

Koji konektor nema? Potrebno ti je samo da spojiš ono najosnovnije da vidiš da li će sa njim da upali normalno.

CPU uglavnom može raditi i sa 4-pinskim konektorom (na stock klokovima).

Maticna izbaci 00 kod na integrisanom display-u.
PSU sam proverio na aparatu (mada ne pod opterecenjem) i radi.
Odnecu sve djuture, pa cemo videti...

CPU/Motherboard - da li se to sada uzima ovde ili iz HU?

Kad nisam mogao da priustim nov komp, imao sam mnogo veci entuzijazam.

Majstor mi rece da je ipak do napajanja.
Sta da uzmem da mogu da nadjem kod nas ili hu u razumnom roku?
@DieH@rd mi rece rm750x?

Back
Top Bottom