• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Kako je moguce da mi bez kabla na PC-u ne rade najnoviji S|X kontroleri??

evo ga skrinshot za blutut experte

194027029_519178669087720_6683787016114218326_n.jpg

ja sam imao Asus BT 4.0 i radilo je bez greske.kupio kod kineza BT "5 0"i nije radilo isti problemi ko sto ih ti imas(samo vidi a ne moze connect)skoro kupio Asus BT 5.0 isto radi bez greske.Probaj da nadjes jos neki driver za BT ali moj savet batali i kupi provereni BT tj od proverenog proizvodjaca

Sinoć mi radio normalno komp, a danas neće da se uključi, krene par sekundi da vrti ventilatore i odmah se ugasi, posle par sekundi pokuša ponovo i tako u nedogled, dok ga ne ugasim.
Overklokovan je od ranije, možda sad na ove vrućine ne može da digne taj klok, da pokušam clear CMOS, da izvadim bateriju da ga vrati na default klok?
Kako se to beše radi, jel izvadim skroz bateriju da nema kontakt ili podignem samo jednu stranu, a ostavim je da leži u ležištu i koliko dugo sme da bude baterija van matične?

Sinoć mi radio normalno komp, a danas neće da se uključi, krene par sekundi da vrti ventilatore i odmah se ugasi, posle par sekundi pokuša ponovo i tako u nedogled, dok ga ne ugasim.
Overklokovan je od ranije, možda sad na ove vrućine ne može da digne taj klok, da pokušam clear CMOS, da izvadim bateriju da ga vrati na default klok?
Kako se to beše radi, jel izvadim skroz bateriju da nema kontakt ili podignem samo jednu stranu, a ostavim je da leži u ležištu i koliko dugo sme da bude baterija van matične?
Izvadi bateriju na par minuta pa je ponovo vrati i to je to.

Pa sad, overclockovano i jos po ovim vrucinama... Nedo bog da prostorija nije klimatizovana.

Overklokovano stoji već godinama, nije bilo problema... Klimu nemam, imam dosta prašine, očistio sam komp, ali nije pomoglo...
Napajanje nemam pristup da lepo očistim, mnogo je posla i zezanja... Probaću ovo sa baterijom, pa ako ne uspe, nosim ga sutra u servis.

1. Kreni od najjednostavnijeg, isključi komp skroz iz struje, drži power dugme pritisnuto par sekundi da bi skroz ispraznio kondenzatore, ostavi ga posle toga još 5-10 min pa ga opet uključi u struju i probaj da upališ.

2. Izvuci pa opet ubodi kablove za napajanje i cpu na ploči, možda je neki kontakt oksidirao.

3. Moguće da ti je crkao ram. Odradi standardno testiranje - otkači sve sa napajanja (hdd, ssd, dvd...), ostavi samo ploču, grafiku i memoriju pa probaj da ga upališ. Ako i dalje zeza onda povadi i memoriju i ostavi samo jedan štap u jednom slotu, ako ne radi, onda ga probaj u sledećem slotu. Ako ne proradi, uzmi drugi štap rama pa odradi isto i tako dalje. Tako ćeš izolovati da li je problem u ramu ili je crkao slot za ram.

Odradio sam već te neke osnovne stvari, probao sam i sa vađenjem baterije, nije pomoglo. Sad vrti ventilatore, ne staju, ali ne baca sliku, na grafičkoj ventilatori trzaju, krenu malko i odmah stanu.
Tako da je možda grafička ili je napajanje oslabilo, pa ne može da povuče.
Nemam više živaca da se zezam, nosim sutra u servis, radije ću da platim nego da se zezam oko ovoga, jer mi je veoma stresno kad mi komp ne radi.

Napajanje imam garanciju 10 godina, odneo sam u servis, valjda sutra jave šta je.

Grafička je evga gtx 1070, nisam igrao skoro ništa zadnjih godinu dana, ne verujem da je ona, sijaju joj lampice, moguće da je problem do matične.

Javili su mi se iz servisa, kod njih kućište radi... Tako da je ili do mog monitora ili nekog kabla, produžnog, strujne utičnice...
Ne verujem da je monitor jer uredno mu izlazi interfejs.

Javili su mi se iz servisa, kod njih kućište radi... Tako da je ili do mog monitora ili nekog kabla, produžnog, strujne utičnice...
Ne verujem da je monitor jer uredno mu izlazi interfejs.
Mozda ti je caknula struja pa je ostetila neki utikac ili nesto slicno.

Da, imao sam dva kuršlusa pre par dana kad je padao osigurač... Radilo je normalno par dana posle toga, ali možda je nešto oslabilo, pa ću da menjam i isprobam druge kablove i utikače.

Evo samo da javim da sam uzeo kuciste iz servisa i ovde kod mene sad radi sve normalno, i monitor i kablovi, produzni, sve kao sto je i bilo.
Dzabe sam ga nosio u servis, kad sam izvadio bateriju da se vrati default klok, verovatno sam trebao jos jednom da ga restartujem, jer kod njih je odma radio.
Tako da mislim da je bio problem taj klok i vrucina u mojoj sobi, dok je leto furacu default klok.

Dal zna neko gde bih mogao da nadjem kod nas:
Ear Pads za Sennheiser HD 558 i mouse feet za Logitech G305, (mogu i hyperglides)?
Trazio sam na KP, nisam uspeo da nadjem, ako neko zna gde ima ili ima predloge gde da pitam...

Back
Top Bottom