• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Hardware saveti i rešavanje problema

Jako dugo nisam kupovao napajanje pa da pitam šta je sada preporuka za nešto kvalitetnije u rangu 650-700W, obavezno modularno. Sećam se da je Seasonic važio za proverenu varijantu.

Imam glupi problem - izgleda da raspored kablova i generalno elektronike oko televizora kvari signal chromecastu koji je uboden u njega. Gubi wifi signal, bez obzira na to što je na metar od rutera, nešto ga baš maltretira, i bluetooth signal sa kontrolera jedva stiže, lag je jeziv.
Da li neko ima za preporuku neki jeftin USB c hub, koji ima PD, LAN i makar jedan USB Aport, da mogu da ubodem u njega struju internet i 8bitdo adapter, pa da me više ne maltretira na sitno svaki dan?
U pitanju je chromecast sa android tv-om, 4k verzija.

Probaj za početak da uzmeš produžni USB kabl, pa u njega ubodi chromecast da bi ga odaljio od usb porta pa vidi kako će raditi jer i sami usb portovi zrače i prave smetnje, pogotovo ako su usb 3.0.

Pa meni hromkast vuče struju iz štekera, ne iz TV-a. Čak sam čitao da ima veze i da li je taj kabl za struju spojen uz druge kablove, kao ako je u druge kablove slabiji je signal. Kad sam ga izvukao iz cable managementa osetio se boljitak, ali i dalje zajebava. Nije mi palo na pamet da uzmem produžni HDMI kabl, ne znam da li bi to nešto pomoglo.

Buce da je preblizu ruteru, "prelece" ga signal. Posebno ako je neki onaj bez antena koje mozes da usmeris. Bt mora uvek napred ili neki ovakav: 20240311_211746.jpg

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Jako dugo nisam kupovao napajanje pa da pitam šta je sada preporuka za nešto kvalitetnije u rangu 650-700W, obavezno modularno. Sećam se da je Seasonic važio za proverenu varijantu.

Ja sam baš skoro tražio neko kvalitetno 600-700W a da bude ispod 100e, i uzeo ovo

Buce da je preblizu ruteru, "prelece" ga signal. Posebno ako je neki onaj bez antena koje mozes da usmeris. Bt mora uvek napred ili neki ovakav:

Pa, ubo sam u njega usb c hub, u hub ubo nintendo wii lan adapter koji sam uzeo od twistera, i zamisli sve fercera super. Bem ti wireless signal, ne mož to bez kabla izgleda.
Inače, sad imam drugi problem, možda neko već ima iskustva. Ja koristim surround sistem na pcu bez zadnjih satelita, znači centar, levi desni i wufer. To je sve radilo super, ali sad nešto youtube opasno baguje - koristi samo levi i desni zvučnik. Probao sam u Edge i Chrome, oba prave problem. ovaj sajt ispravno detektuje sve kanale. Dal' je neko imao već ovakav sličan problem pa da ga je rešio?

Tako je oduvek. Isti setup imam, ne znam da je ikad ista osim sterea radilo na yt.

Jel mogu usb ( u mom slucaju eksterni hard od 2tb ) koji sam napravio kao boot za windows 10 da vratim na prethodno stanje ili sam zeznuo stvar? Skoro sam uzeo taj hdd i prebacio i sortirao sve sto mi je vazno na njega i onda uradim ovo....
Bilo je sigurno preko 250gb na njemu, kapiram da nije obrisano kad se napravi ovaj fat32 file.

GetDataBack je najbolji program za to. E sada šta će moći iskopati je druga stvar. Takođe nije baš "user friendly" i traži mnogo vremena.

Razmišljam da li uzeti običan 4080, ali jak brend sa ozbiljnim kulerom, koji je tih, poput Asus TUF, ili uzeti 4080 Super, ali neki budžetni model tipa Gigabajt windforce, sa običnim kulerom koji je verovatno i donekle bučan i veće temp...

Razmišljam da li uzeti običan 4080, ali jak brend sa ozbiljnim kulerom, koji je tih, poput Asus TUF, ili uzeti 4080 Super, ali neki budžetni model tipa Gigabajt windforce, sa običnim kulerom koji je verovatno i donekle bučan i veće temp...
4080ke nemaju problem sa hladjenjem i temp zato sto imaju skoro isto hladjenje kao i 4090ke.

Neki najjeftiniji Super model.

tenor.gif

edit: Undenis objasnio 🤙

Neko slusa ovog lika ozbiljno :D Lik pusti da test ide do kraja na prvom podesavanju (ceka da se popne temp), pa posle promeni na njegovo, i ne pusti test do kraja, pa onda kaze eto sad imamo 200mhz manji klok al manje temperature (no shit), al kao mozemo to da popravimo i na kraju ne uradi to i ne pokaze test ahaha

Al svakako ne bi trebala default podesavanja da budu veca nego preporuka Intel-a, jeste da su ovako vise performanse na ustrb temperature, al to treba da bude pod drugim profilom ne bios default for sure. Tako da se stim slazem snjim, ali video mu je smesan kao i ceo kanal uglavnom :D

Lik nema veze o kompjuterima, vidi se da je regular Joe, koji usput uči, podseća me na mene dok sam bio u srednjoj školi...

Back
Top Bottom