Igrao sam u poslednjih nekoliko dana GTA III i nisam baš očekivao da će utisci ovako da budu loši kada se skinu ružičaste naočari nostalgije
Misije - U sećanju mi je ostalo da su misije znatno duže trajale, ali igra ima 30 misija ukupno i većina tih misija traje do 3 minuta maksimalno. Težina nekih misija je na izuzetno visokom nivou - nije teško napucavanje, nije teška jurnjava, teške su misije koje imaju timer, a poklonjeno vam je oko 15ak sekundi za bilo kakav prostor za grešku tokom vožnje do cilja. Sve to iziskuje neverovatnu preciznost tokom suludo brze vožnje, a uzmimo u obzir da AI NPCjeva je ovde previše smešan. Opet, ne mogu da se setim da su se ovoliko manijakalno zaletali kolima na raskrsnicama, ali odaje loš sveopšti utisak
Priča - Razumem da je sve ovo bilo step up naspram GTA 2 i da je u pitanju 2001. godina, ali priča ne postoji, likovi koji daju misije mutavom Claude-u su još nejasniji, da sam preskakao "uvodne" delove svake misije isto bi mi bilo što se tiče priče. Nikakav motiv, nikakvo spajanje priče na kraju, objašnjenja... Sve je nabacano i eto tako nasumično postavljeno u neki gang wars setting
Zvuk - Obožavao sam tada radio stanice, uživao sam i sada da slušam muziku, a naročito da slušam talk shows na Chatterbox FM. Ovaj deo je stvarno fantastično odrađen i naravno da se emisije ponavljaju, ali za 10h igranja (koliko mi je i trebalo da pređem igru) samo jednom mi se ponovila talk show emisija. Pesama na svim radijima ima sasvim dovoljno i to nikada nije bio problem.
Grad - Svidelo mi se kako sam mnoge ulice prepoznao i posle toliko godina i kako sam se fino snalazio bez navigacije za prve misije na početnom delu grada. Na žalost, u drugom i trećem delu grada se ne provodi toliko puno vremena kao na početku pa su oni nešto malo manje ostali u sećanju (to najviše važi za treći deo koji se otvara na samom kraju igre).
Za mene iz sadašnje perspektive GTA III je prosek igra koja ni ne mora da se igra ponovo, ništa se ne propušta i bolje je da ostane u lepom sećanju