• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Retro and Emulation tema (Vesti, saveti, kupovina,)

• Love
Reactions: Ace
Doom 3 na Windowsu 98 (qemu-3dfx)

Igra radi i na Windows NT 4.0. Pored toga i WineD3D radi na starom Windows NT 4.0. Testirao sam 3DMark 2000:

Score je 21422 (Qemu-3dfx i Wined3d). Poređenja radi na retro mašini GeForce 4 Ti-4600 128MB & Pentium III-S 1400, score je 12200 u 1024x768 rezoluciji.

kidalica. čudi me da nightdive još nije uzeo da radi.

Mangmi zvanično najavio novu konzolu. Ovaj chipset na ovakav ekran, rez, osveženje veličina i kvalitet mi baš ne ide u glavu, ali baš premium izgleda. Možda bude savršena mašina za streaming, jer je portable, ima ogromnu bateriju, ekran je dovoljno veliki. Jedino je cenam alo... steep.... ali videćemo.

Nije vest al vredi pogledati. Lep spisak konzola gde mi je rangiranje nebitno vecsam saznao za mnoge za koje nisam znao.

Ajde malo da flejmujemo :P

Ne znam u kojoj dimenziji moze prvi Xbox da bude ispred Dreamcasta, ali dobro xD

Nazalost najbolja kolekcija starih igara ide dole uskoro, no bullshit sajt, bas sam ga cesto koristio, anyways imate fore do kraja marta da skinete stvari. Nadam se da nije frka da postujem link za ljude koji mozda ne znaju za ovaj gold mine :D

@Yuka Sakazaki Obrisi post ako mislis da nije OK.

Last edited by a moderator:
htedoh ja da pišem o tome i na Discordu… ali 300tb je velika cela arhiva, ko će to sačuvati, ako iko, pitanje je

1772908301214.webp

Još ja planiram već duže vreme da poskidam grdilo stvari koje me zanimaju sa Myrient... reko opušteno, kad stignem... neće nigde...

Dosta toga sa Myrient-a može da se nađe na Internet Archive. Sve su to i onako nezavisne kolekcije, No-Intro, Redump, TOSEC, TDC, eXo... Vidim da se na Reddit-u organizuje kampanja za spas Myrient-a... makar da se sadržaj arhive spasi negde pa će hosting da se nađe.

UPDATE:

Last edited:
View attachment 20242

Još ja planiram već duže vreme da poskidam grdilo stvari koje me zanimaju sa Myrient... reko opušteno, kad stignem... neće nigde...

Dosta toga sa Myrient-a može da se nađe na Internet Archive. Sve su to i onako nezavisne kolekcije, No-Intro, Redump, TOSEC, TDC, eXo... Vidim da se na Reddit-u organizuje kampanja za spas Myrient-a... makar da se sadržaj arhive spasi negde pa će hosting da se nađe.

pa u osnovi ne treba oni ništa da ulažu više da održe to, samo da nastave da se plaćaju serveri i toliko. nije kao da će kupovati nove HDD-ove i više rama.

nego taj lik, dva koliko ih je već, nemaju ništa od toga, a ovako makar mogu da prodaju sada kada su cene skočile sve te servere lepo

Mislim da trivijalizuješ stvari. Myrient arhiva raste konstantno, tj. rasla je do sada. To zahteva konstantno ulaganje u storage prostor. Da ne pominjem da HDD-ovi/SSD-ovi i RAM crkavaju redovno pa zahtevaju zamenu. Mrežni saobraćaj im je isto rastao godinama unazad. Sve to košta i zahteva ulaganja čak i kada sediš skrštenih ruku i ne radiš ništa.

Od prodaje hardvera slaba vajda. Mator hardver niko neće. Ni u ovom ludilu od cena, ne može dobro da se zaradi.

treba skidati samo egzotiku, umd filmove,ps3 teme i slicne stvari.
Romsetova ima gde hoces.

Mislim da trivijalizuješ stvari. Myrient arhiva raste konstantno, tj. rasla je do sada. To zahteva konstantno ulaganje u storage prostor. Da ne pominjem da HDD-ovi/SSD-ovi i RAM crkavaju redovno pa zahtevaju zamenu. Mrežni saobraćaj im je isto rastao godinama unazad. Sve to košta i zahteva ulaganja čak i kada sediš skrštenih ruku i ne radiš ništa.

Od prodaje hardvera slaba vajda. Mator hardver niko neće. Ni u ovom ludilu od cena, ne može dobro da se zaradi.

Počeli su BD filmove da sakupljaju, što po opisu toga nije bilo. Mislim, kontam ako sakupiš 80% igara i ne možeš više da ćeš krenuti sa nečim drugim, ali ponovo, kolekcija retro igara ne može da raste, jer sve šta postoji već postoji, ne pravi se novo.

Back
Top Bottom