• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

General Retro and Emulation tema (Vesti, saveti, kupovina,)

Video sam taj oglas. Vec sam izlicitirao jedan na YahooAuctions...

Nedavno sam otkrio da je Final Fight moguce igrati u troje zahvaljujuci hakovanom romu. Ova verzija se zove Final Fight 30th Anniversary. Takodje je moguce da sva tri igraca odaberu istog lika (npr Haggara).

Ovaj hakovani rom se pojavio 2019 godine. Evo trejlera:

Odlično.

Meni inače ne bi bilo jasno šta zapravo radi ovaj slider. Je l' više % zapravo veći ili manji broj piksela koji se renderuju?

Taj slajder nije vezan za FSR piksele, nego za klasicni Contrast Adaptive Sharpening.

Jedino zajednicko je sto i FSR i CAS pripadaju FidelityFX skupu alata/efekata. Verovatno su ih zbog toga tako i grupisali u RPCS3.

Stoji mi SNES već neko vreme nakačen i kao ne znam šta ću ajde malo DKC da opeglam pošto prvi deo palim isključivo na SNES Classic otkako ga imam...

Dakle ovo je ne znam posle koliko da sam kec igrao na og hardveru i fazon drugi svet sam zgazio bez jedne smrti dok na classicu uvek ginem po nekoliko puta na svakom....Posebno mi je ludilo da sam iz prve prešao kolica u rudniku, on i off krokodile gde sam previše puta u mikro milimetar najprecizniji izbegao smrt...

Posle sam fasovao game over u trećem svetu jer se toliko brzo vrte oni burići u šumi da bkv nisam mogao da natempiram...Ludački dobro radi igra i sumanuto je koliko te neke nijanse znače u odnosu na emulaciju na Classic verziji za koju sam verovao da je baš dobra...bkv ću sutra opet da probam na Classicu dok mi je sveže da uporedim...

Posle malo upalio GC jer nisam 100 godina i stavim Zelda kompilaciju disk (Zelda 1 , Adventures of Link, Ocarina, Majora Mask).

NES Zelde su jako dobro emulirali sa čistom slikom (imam neki custom rgb kabl) dok je kod N64 Zeldi malo drugaija situacija. Ocarina radi full što znam od pre medjutim kad se upali Majora piše upozorenje da postoje bagovi sa zvukom koji nisu problem konzole već do igre...Jedan od razloga što mimo ovog diska koji je ako se ne varam bio promo Majora nije bila dostupna komercijalno za GC. Medjutim nije samo to. Kako je prošao intro i ušao sam u grad frejm-dropovi su sumanuti tako da dzaba veća rez i čistija slika kad se igra raspada odmah na početku. Dovoljno sam puta igrao N64 verziju da znam kako radi ta deonica i ovo je baš baš loše i nikako nije način da se igra OG Majora. Ocarina verzija je doduše top of the line rekao bi da radi identično kao N64 verzija uz čistiju sliku. Ovu sam verziju jednom igrao preko RGB na PVM i prosto je bilo izuvanje koliko je sve šarp.

Same kontrole su meni lično malooo preciznije na N64, tipa u GC verziji mi se stalno dešava da padam kad se krećem po užim uzvišenjima (Recimo oni mostovi koji povezuju kuće u Kokiri Šumi, ili unutrašnjost Vetrenjače u Kakariko selu, tu uvek padnem kad hoću da uzmem deo srca...) ali uz malo pažnje taj problem je minimalan...ako ovome ovde nije mesto može delete, hshshs

Dakle ovo je ne znam posle koliko da sam kec igrao na og hardveru i fazon drugi svet sam zgazio bez jedne smrti dok na classicu uvek ginem po nekoliko puta na svakom
Subjektivno od svih mini konzola SNES zapravo ima najmanji lag. Nisam nažalost probao PCE ali NES i Mega Drive su katastrofa po tom pitanju (stock OS).

Ja sam igrao malo NES, konkretno Bros 3 i izbegavao sam dobro ono sunce smaračko u drugom svetu gotovo isto ko na originalu.

Nije mi nikada smetao SNES Classic baš sam dosta igara prešao koje su date uz njega, tako da me danas baš iznenadika ta razlika u DKC al ono nije da sve igre traže baš toliku preciznost. Zanimljivo bi bilo kad bi probao DKC 2 i 3 koje uvek igram og

Nisam znao za ovo. Izgleda da postoji PS4 emulator koji pokreće neke indie naslove. Skoro je dobio update

Back
Top Bottom