• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Gaming related videos thread

3D pozicioniranje zvuka uz pojednostavljen raytracing nije nista novo, samo sto se na PC-u nije nikad probilo jer niko nemoze naterati developere da krenu da koriste jedan middleware. AMD je pokusao pre par decenija sa TrueAudio, i svega par igara ga je koristilo.

3D Tempest na PS5 odlicno radi. U dosta navrata me je 3D audio spasao u Returnal-u, bas odlican osecaj kada se tako nesto desi.

Ne znam dal bih sam mogao opisati ovo sto je covek u video klipu od 20ak minuta :)
Zlatno doba gejminga bez obzira sto je hardver u sustini bio krsh,mislim da nikada necmo dobiti vise igara ifransiza nego u 7 generaciji bez sumnje :)

Ako ikada butede obašnjavali zšto je konzistentnost vremena rendera frejmova bitna samo mu pokažite ovaj video. 40+ frejmova u sekundi nikada nije izgledalo ovako ogavno

Gomila cool info-a, nerealno koliko igara izlazi, prosle godine 70 jebenih igara na dan ahahaha Samo 2% recimo ima preko 10 hiljada opisa.

Ovo je takodje zanimljiv chart :D

@Yuka Sakazaki ce biti happy da je njegov Bloons u vrhu :D

vGUgT56.jpeg

Gomila cool info-a, nerealno koliko igara izlazi, prosle godine 70 jebenih igara na dan ahahaha Samo 2% recimo ima preko 10 hiljada opisa.

Ovo je takodje zanimljiv chart :D

@Yuka Sakazaki ce biti happy da je njegov Bloons u vrhu :D

vGUgT56.jpeg

Terraria zasluzeno na vrhu. Devovi su preko 10 godina radili na igri, budzili je, ispravljali bagove, ubacivali nov sadrzaj i balansirali je. Lepo je videti da im igraci uzvracaju.

Jako mnogo simova najgore vrste na toj listi, ali ovo ostalo jeste chefs kiss

Odgledao sam ovaj snimak o cRPG, i koliko mi se svideo prvi deo tamo hronološki do 2000s, toliko mi je veliki sunovrat u drugom gde pocinje jedva prikriveno i neprestano kukanje o pojednostavljivanju usled konzola i masovnosti zanra. Zaista odlican deo snimka do modernih 3D naslova je obuhvatio i sažeo baš lepo istorijat, evoluciju i mehanike zanra i savetovao bih da se tu negde prekine sa gledanjem jer autor je neki purista koji ne može da ne ugura subjektivni stav kako je "pravi" rpg taj starinski DnD diceroll excel simulator, i da eto trebali bi tako i dalje da dizajniramo samo sa modernom tehnikom, kuka dobra dva sata o manjku kompleksnosti, takticke dubine, uproscavanja dizajna, i da eto iako su najuspesniji moderni RPGovi iz genre fusion categorije, ipak "nije to to". Malo okrene ploču na kraju ali prekasno, imao sam utisak da slušam nekog rpg Elvira zaglavljenog u nekoj proslosti starijoj i od njegovog rodjenja.

Meni to nije ni najmanje smetalo. Čovek je veoma lepo izložio prvo povećanje kompleksnosti a onda i uprošćavanje. Otprilike ista količina vremena je posvećena za oba fenoemna. I da, to je stvarno naljutilo a često i razbesnilo najokoreliju publiku koja je prolsavila žanr. Ne zato što je omiljena serija bila upošćena već zato što nije bilo igara koje bi zadovoljile tu potrebu. Postoji razlog zašto je Avernum serijal sa svim svojim ogromnim problemima postao hit u tim krugovima. Na kraju krajeva ništa što je on rekao nije ni preterivanje a kamoli neistina.

Ti vidiš to kao uguravanje njegove perspektive, ja vidim kao veoma objektivno navođenje promena kroz vreme. Lično mislim da je trebao više vremena da posveti tome što su drugi žanrovi postali sposobni da ispričaju duboku i zanimljivu priču kao i to da su usvojili sitem konstantnog doziranja seratonina novim dostignućima poput novog nivoa ili jače opreme koji je dobrim delom zaslužan sa uspon RPG žanra u početku. Ali ceo video je koliko-toliko detaljna istorija žanra kroz njegove oči.

Last edited:
Back
Top Bottom