• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Fudbal (UEFA/FIFA takmičenja, reprezentacija, Liga šampiona, Premijer liga,...)

https://sportal.blic.rs/fudbal/repr...-o-nastupu-srbije-na-euro/2024071210563139039

Istakao bih na osnovu statistickih parametara kao i prikazane igre pogotovu u drugom delu utakmice da je ovaj poraz nezaslužen i da je nakon svega vidjenog i analiziranog neresen ishod bio najrealniji.

Game 1

Sama statistika govori da smo dominirali većim delom utakmice i da smo zaslužili više od jednog boda.

Game 2

Pokušali smo sa izuzetno ofanzivnom formacijom i velikim rizikom u igri da dođemo do gola i osvojimo neophodna tri boda, međutim kao i na predhodnim utakmicama realizacija je izostala.

Game 3

Kao odgovorna i savesna osoba, kao selektor i neko ko donosi odluke vezane za naš nacionalni tim u daljem tekstu želim da rezimiram učinak i da iznesem svoje mišljenje povodom nastupa naše selekcije na zavrsnom turniru u Nemačkoj. Pre ovog turnira istakao sam da je naš zajednički cilj da prođemo grupnu fazu, odnosno da se plasiramo u drugi krug takmičenja. Moram da istaknem da nisam zadovoljan rezultatom, odnosno krajnjim ishodom, ali isto tako želim da navedem nekoliko razloga i činjenica zašto ovo ne smatram neuspehom.

Summary

1) Nacionalni tim je uspeo da se plasirala na završni turnir pod okriljem UEFA posle 24 godine.
2) Posle dužeg vremena vezali smo dva velika takmicenja.
3) Ostvaren je kontinuitet igranja na velikim turnirima što donosi ogromne benefite kako Savezu, tako i kompletnom srpskom fudbalu.
4) Srbija se nalazi među 24 najbolje selekcije u Evropi. Ono što bih takođe istakao je da smo Srbiju predstavljali ponosno. Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum, odnosno i više od svojih mogućnosti, pogotovo ako u obzir uzmemo duge i iscrpljujuće sezone.

Iz analize i egzaktnih podataka dolazimo do zaključka da nas niko u nijednom segmentu igre nije nadigrao niti ponizio, već smo naprotiv mi bili ti koji su svoje protivnike naterali da se brane, a to je bio slučaj u sve tri utakmice grupne faze.

Mi smo bili ti koji su najskuplju selekciju i prvog favorita turnira Englesku naterali da se brani u svojih šesnaest metara više od 70 minuta

Pokazali smo se kao jedna kompetitivna ekipa spremna i sposobna da se takmiči i nadmeće sa najboljima selekcija sa starog kontinenta. Ponosan sam jer je ovaj tim pokazao da je karakteran, da ima nesalomiv timski duh i da se bez obzira na okolnosti i situaciju nikad ne predaje.

"Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum"

Sa ovim se potpuno slazem, nasi igraci su igrali na nivou njihovog kvaliteta, sta sto mi fantaziramo da su oni mnogo bolji, jbga ko nam kriv.

"Odgovorno tvrdim i stojim iza toga da su igrači dali svoj maksimum"

Sa ovim se potpuno slazem, nasi igraci su igrali na nivou njihovog kvaliteta, sta sto mi fantaziramo da su oni mnogo bolji, jbga ko nam kriv.
Da ali ocekujem barem pobedu od tima (Slovenija) koji ima svega jednog ili dva igraca koji igraju u "redovnim" ligama, Sesko npr..drugog njihovog ne znam. Kontam da svi ostali igraju u Mariboru ili negde u Bugarskoj ligi. Kad pogledam ovi nasi individualno gde sve igraju , pomislio bi covek ovako na papiru kad ih gleda i kad im vidi vrednost na transfermarktu , jbt pa ovi 100% dobro igraju i znaju da igraju ... kad realnost nesto drugo

Pa sad, najbolji je teska rec ali je kapiten i podrzavam coveka skroz. Nije steta kao kad su prosli kapiteni otisli u penziju ali jeste steta.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Ok, koji nas fudbaler je bolji od Tadica?
Tadic jedini ima dribling, prodor, asistencije i brzinu, nisam to video vise ni kod jednog naseg fudbalera.

Nije velika steta, ionako ce u penziju pre narednog velikog takmicenja

Sutra protiv svetskog prvaka - Spanije
Oni dolaze u najjacem sastavu, a nama fali gomila prvotimaca, sto zbog povreda, sto zbog povlacenja iz reprezentacije, bas se pitam sa koliko razlike cemo izgubiti...

Izvukosmo neki cudom 0:0 protiv Spanije.
Jovic sta je promasio, to je za nepoverovati, a imali smo jos odlicnih sansi, medjutim imali su i Spanci itekako, brojcano vise.
Posed lopte 70% - 30% u korist Spanije...
Birmancevic pokidao, bio fenomenalan i u napadu i u odrani, kao i Pavlovic.
Rajkovic je cudo sta je sve odbranio.
Standardno bili smo odlicni u prvom poluvremenu, a u drugom smo se totalno raspali, kao po obicaju... nismo imali energije.
Spanci, dal su nas potcenili ili nisu bili gladni posle svega zivog sto su osvojili, ne znam sta je, mislim da su obe stvari u pitanju zasto danas nisu otisli sa pobedom.
Odlican neresen rezultat za nas, protiv favorita u grupi.
Takodje zeleo sam da prokomentarisem nas sastav, plasio sam se ko ce nam igrati, medjutim kad sam video sastav, to su sve fenomenalni, mladi momci, borbeni, zeljni dokazivanja sa kvalitetom... odmah se po sastavu videlo da itekako imamo potencijal i da mozemo biti vrlo brzi, jer nisu tu bili spori panjevi poput Mitrovica, SMS-a, pa i Tadica koji ne igra odbranu... jednostavno ovi momci koji su igrali su buducnost Srbije i pokazali su ovim matorim zvezdama kako se to radi.
Nije sjajno sto smo igrali bunker celo drugo poluvreme, ali rezultat je tu, a i ne mozes mnogo da biras protiv najboljeg tima na svetu, koji su usput i jako prljavi, Karvahal me iznervirao za sve pare.
Ako smo zeleli da se iskupimo posle onakvog EP-a, rekao bih da jesmo u neku ruku, posle ovakve borbe zasluzili smo nereseno.

Pobedismo konacno Svajcarsku i to 2:0, ko bi reko...
Jeste da je prvi bio autogol, ali drugi Mitrovic konacno iz igre, ko drugi, ako je nesto dobio u SA, to je samopouzdanje.
Pavlovic kakav igrac, kako kida, samo kad bi ga neko naucio i da sutira, bio bi pravi ubica.
Mozda treba da se nastavi sa ovom praksom da igramo van Beograda, izgleda da nam donosi srecu, imali smo dosta srece, Svajcarci su propustili bar pet fenomenalnih sansi.

Odigrasmo nereseno sa svajcarcima, dadosmo gol onako kako su oni nama godinama iz kontre.
Ono kad smo dali gol, trci Vlahovic sa loptom, brze nego Mitrovic bez lopte.
Najjaci Terzic kad je hteo da proslavi gol kao Ronaldo, ali se razbio :D

Last edited:
Odigrasmo 0:0 sa Dancima, steta, jer smo odigrali odlicnu utakmicu, bili bolji, dominirali, imali gomilu sansi, ali neverovatno kako nijednu nismo iskoristili.
Fali nam koncetracije u zavrsnici, da izgledne sanse pretvaramo u golove i fali nam igrac za kreaciju, neko ko bi zamenio Tadica i SMS-a, ali ne znam koji bi to igrac mogao biti i dal imamo takvog igraca, Samardzic mi ne deluje za sad da moze da bude taj igrac.

Back
Top Bottom