• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Forza Motorsport

Igra ne podržava DualSense ako se igra preko Game Pass-a... Sjajno. :rolleyes: I sad da bi isti radio treba da se instalira neki DualSenseX app, jer zašto da bude jednostavno kad može da se komplikuje? :cautious: Inače igra radi fino sa svim postavkama na ultra, uključujući i sve RT opcije takođe na ultra. Evo i dva videa koja sam snimio (igrao na tastaturi 😄).

@TwiSteR bogami kako vidim pada ti ovo i na 30-ak fps, a za voznju je to bas bas lose, mislim ja ispod 60 nema sile da igram voznje, sve se oseti i te kako ispod 60
Gasi bre taj nepotrebni RT :) Gledam bas i mislim se, sve mi se cini i da je 5600 nedovoljan za ovu igru, ova igra dosta kolje CPU

Ne kolje ga, u tome i jeste problem što ne koristi više jezgara.

Na r5 3600x i rtx3080 ne smem ni da probam 😀
Poslednja voznja koju sam trpeo na 30 fps je bio genijalni Drive Club na ps4.
Zato samo xsx verzija za sada.

rt sam iskučio i nije pala ispod 60fps. inače ms store igre uglavnom kriju fajlove pa biće malo problema da nađeš .exe i ubaciš u steam

Svi game fajlovi su ti sada dostupni, sve igre imaju svoj exe file, sada proverio 10/10

Ja sam probao sa ds4 i meni to dodavanje na Steam nije pomoglo za Forzu Horizon, morao sam ds4windows da koristim. Videću kako će ovde da prođe.

Pa mene plaši da ds4windows neće raditi.

Nisam svakako očekivao da radi out of the box.

@TwiSteR bogami kako vidim pada ti ovo i na 30-ak fps, a za voznju je to bas bas lose, mislim ja ispod 60 nema sile da igram voznje, sve se oseti i te kako ispod 60
Gasi bre taj nepotrebni RT :) Gledam bas i mislim se, sve mi se cini i da je 5600 nedovoljan za ovu igru, ova igra dosta kolje CPU
Jbg, kad RT i Radeon nisu bas u ljubavi, ali eto kome ne smeta 30-ak fps-a u vožnjama i baš želi RT gas na max, može da igra. Snimio sam još jedan video, ovog puta benchmark sa različitim RT podešavanjima. Npr. sa svim podešavanjima na Ultra, uključujući i full reflections + RTAO, ali sa RTAO na Auto umesto Ultra, benchmark pokazuje da je average fps 60. Sa tim podešavanjima ću i da igram, samo još da nateram gamepad da radi u igri. Nije pomoglo ubacivenje .exe fajla u Steam, moraću da probam sa DS4Windows i DualShock-om, a imam i X360 gamepad sa risiverom za PC, pa ću i tu opciju isprobati.

Jbg, kad RT i Radeon nisu bas u ljubavi, ali eto kome ne smeta 30-ak fps-a u vožnjama i baš želi RT gas na max, može da igra. Snimio sam još jedan video, ovog puta benchmark sa različitim RT podešavanjima. Npr. sa svim podešavanjima na Ultra, uključujući i full reflections + RTAO, ali sa RTAO na Auto umesto Ultra, benchmark pokazuje da je average fps 60. Sa tim podešavanjima ću i da igram, samo još da nateram gamepad da radi u igri. Nije pomoglo ubacivenje .exe fajla u Steam, moraću da probam sa DS4Windows i DualShock-om, a imam i X360 gamepad sa risiverom za PC, pa ću i tu opciju isprobati.

Aj javi da li radi DS4Windows, da znam da li da se cimam uopšte da aktiviram game pass. :)

Aj javi da li radi DS4Windows, da znam da li da se cimam uopšte da aktiviram game pass. :)
Probao danas, rade i DS4 i DualSense, ali se javlja double input problem zbog kog u igri ne može normalno da se skreće u krivini. Nisam stigao da se bavim rešavanjem istog, ali koliko vidim na sajtu DS4Win je objašnjeno kako može da se reši pomoću HidHide-a koji se instalira zajedno sa DS4Win-om. Treba u opcijama istog da se sakrije pravi kontroler koji se koristi i omogući da se vidi samo virtuelni. Sutra ću i to da isprobam, ali svakako treba da kupim Xbox gamepad. DualSense za silne PS5 ekskluzive kad stignu na PC, a Xbox za sve ostale. :giggle:

Back
Top Bottom