• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Final Fantasy XVI

Odigrao sam demo do kraja i popravilo mi se misljenje o kvalitetu porta, mozda i zbog toga sto je fps stabilniji posle poslednjih Nvidia drajvera.
Sve na max, 4k/dlss balanced radi u oko 70fps, tj. u skoro pa locked 90 kada se upali FG (stutteri koji se povremeno desavaju su verovatno posledica ucitavanja).
Druga zona izgleda drasticno bolje na pcu, taj deo je bio nenormalno muljav na ps5.
Poslednja bitka izgleda fenomenalno i sada mi je bas drago sto nisam hteo da igram, ne bas kvalitetnu, konzolnu verziju.

Postoji mod koji sredjuje cutscenes i ultrawide https://github.com/Lyall/FFXVIFix .

Po svemu sudeci, uzecu ovo na GMG-u dok jos moze kupon da se iskoristi (full verzija izadje oko 54e).

Last edited:
"An update has been released for the FINAL FANTASY XVI PC demo, introducing a number of improvements and adjustments to the game.

Improvements have been made to DLSS, FSR, and XeSS quality.
This should help to alleviate various graphcial issues such as blurring (DLSS/XeSS) and pixelation (FSR).

The following issues have also been addressed:

Dynamic Resolution being locked on the lowest setting.
Enemies not appearing properly in certain battle content.
Graphics not displaying properly on certain stages.
Graphical tearing in certain instances when using borderless screen mode.
SFX not playing properly under certain conditions.
UI not displaying properly under certain conditions.
Screen resolution changing under certain conditions.
Rare instances of GPU crashes.
Other minor issues.

We are currently aware of instances of stuttering on certain PC environments, and are investigating the issue."

Ni demoe više ne treba igrati u prvih 7 dana.
Da nije bilo demoa nista od ovoga ne bi bilo reseno do izlaska igre.
Square je video zamerke i prilicno brzo resio neke probleme.
A pc FF16 demo ni day 1 nije bio u toliko losem stanju kao demo (i igra) na ps5.

Steta sto su FF7R ostavili sve ove godine sa shader compilation problemom na PC-u, to verovatno nece nikad popraviti.

Obozavam ove igre gde sve na min dobijes 20% vise fps nego sve na max podesavanjima :D A najjace mi je sto 2070S u 360p render rezoluciji ima gpu dropove na 40tak fps, damn son lol Japosi kad ga oprave :D

meni radi savršeno :D , već sam 10 sati u igri.
isto tako i izgleda, baš šteta što nema RT...
Ugasi DLSS pa da vidis savrsenstvo ;)
Jezivo mi je da ova igra ne radi u rasteru 4k u 60fps na 4090... ne izgleda uopste toliko dobro da bude ovoliko zahtevno

uvek sam mislio da dlss/fsr isl daje nešto boosta slabijim karticama, a da se na 4090 ipak ide native

Brate ja kad sam video kako radi DLSS palio sam ga i samo da GPU bude manje opterećen. Ponavljam, po meni veći gamechanger nego RT.

I to je bilo pre godinu dana, sada je kapiram to još napredovalo.

Back
Top Bottom