• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE Final Fantasy XV

cipak

Let's see...
Co-founder
Reaction score
2,049
1621764903808.png
PC metascore 85 userscore 8.0 PS4 metascore 81 userscore 7.6 Xbox One metascore 83 userscore 7.7
  • PlayStation 4, Xbox One
  • November 29, 2016
  • Windows
  • March 6, 2018
Presao samo glavnu pricu kada je igra izasla cisto da udarim recku za jos jednu predjenu FF igru. Tada se jos nisam pomirio sa cinjenicom da je akcioni borbeni sistem postao dominantan u vecini igara iz ovog zanra. Ostala mi je u secanju kao dobra igra ali ipak ispod visokih standarda ovog vrhunskog serijala.

Skoro sam presao FFVIIR gde mi je borbeni sistem lepo legao pa sam odlucio da dam petnaestici jos jednu sansu. Ovoga puta sam krenuo lagano poceo da cistim i sav side content. U prvih par sati sam hteo da batalim nista mi nije odgovaralo pogotovo mi se nije svideo open world deo, koristio sam fast travel kada god je to bilo moguce. Ali mi je u jednom trenutku igra kliknula pa sam na kraju uzeo platinu posle nekih 60 sati igranja. Trofeje vec godinama ne jurim ali sam skoro uzeo platinu u Days Gone pa sam se ponovo napalio.

Kampanja nije predugacka prica je prosek ali zato ima milion sporednih stvari koje mozes odraditi. Borba mi je malo bolje legla nego prosli put. Problem je sto sam radeci dosta sporednih stvari toliko ojacao da nisam poginuo ni jednom u igri iako sam igrao na najvecoj tezini koja je mogla da se izabere. I posle uzete platine mi je ostalo dosta side misija i huntova ali to cu mozda igrati kasnije kada se uzelim malo FF-a. Ima tu jos contenta za jedno 10-15 sati igranja. Opsti utisak o igri mi se dosta popravio mada je i dalje ne mogu staviti u isti kos sa najboljim igrama iz serijala.

Posle ovog prelaska zeljno se ceka sledeci nastavak iako nisam odusevljen sa ovim sto sam do sada video. Previse mi lici na WRPG igre. U svakom slucaju nadam se najboljem.

Meni jedna od najboljih FF igara generalno. Odigrao sam nedugo nakon izlaska i baš uživao u igri.

Odlična atmosfera, likovi i način roamovanja po svetu. Jako mi se svideo ceo roadtrip fazon.

Plus moram da pohvalim stvarno ludačke postgame dungeone, prešao sam 2-3 najzanimljivija pošto su prilično HC.

E da posto imam day one disk verziju nisam igrao DLC-ove. Morace i to da se overi nekada.

Probao igru kad je izašao PC port i brzo batalio jer mi je skoro sve smetalo, likovi iritantni, vožnja smara, svaki sporedni kvest je fetch... Sad rešio da joj dam drugu šansu i mišljenje mi je skroz drugačije.
Likovi su zapravo zanimljivi i simpatični, a pre su mi bili iritantni animu pederluk :D
Ne znam otkud Altairova uniforma u igri, al' baš dobro leži Noctisu. Zanimljiv detalj je što se odeća prlja, tačno znam da sam imao produktivan dan kad uveče dođem u kamp a prljav od glave do pete. :)
Vožnja me ubijala u pojam, a sad mi baš opuštajuće da se vozim ili jašem one ptičurine. Sad sam otključao onu monster truck Regaliu i baš je zabavno. Plus, svet je jako lepo urađen, pogotovo močvarni predeo.
U početku mi se nije svidela smena dana i noći jer je dan prekratak, odradim par kvestova i već krene da se smrkava pa moram da tražim konačište. No, vremenom mi i to postalo zanimljivo.
Sporedni kvestovi jesu repetativni fetch ali iz nekog razloga sad mi ne smetaju i ne pada mi teško da idem tamo-amo po mapi samo da bih pokupio žabu, dragi kamen, ogrlicu...
Grafika i muzika odlični.

Back
Top Bottom