• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Final Fantasy XIV: Endwalker

DJukor

Active member
Reaction score
31
Final Fantasy XIV: Endwalker is the fourth expansion for Final Fantasy XIV. It was announced in February 2021, is set to release in Fall of the same year. The expansion takes players to Radz-at-Han, Garlemald and the remaining Moon of Hydaelyn, and deals with the second coming of the end of days.

Jel neko osim mene isčekuje ovu expanziju.
Znam da mnogi od vas verovatno nisu zainteresovani za igru jer je MMO.
Ali iskreno ja kao neko ko dropuje sve MMO igre koje je igrao posle menje od 30 sati sam uložio vec preko 1000 sati u igri za manje od 6 meseci.

Igra ima odličnu priču i likove.
Jako dobre boss bitke što su manje više higlight FF serijala.
Najbolja muzika u FF igri u zadnjih 20 godina.
Možeš da igras bilo koju klasu sa jednim karakterom. TJ. nisi forsiran da praviš novog lika i ponovo prelazis igru za nove klase.
Grind je minimalan osim ako ko ja nisi manijak i odlučiš da oćeš da igras sve kalse.
Igrao sam free trial koji je cela base igra i prva expanzija nekih 400 sati i onda sam uzeo full igru i Shadowbringers (uz koji dolazi i havensward)
Jedina losa stvar koju mogu da kažem je da je priča u base igri generick i bland doduše JOB priče za kalse su dovoljno interesantne da to nadoknade.
Medjutim već u prvoj Expanziji počinje odlična priča. I toliko me privukla da me lično više interesuje Endwalker nego FFXVI

Last edited:
Nisam zainteresovan jer je MMO.

But I wish them all the luck.

Ja sam probao u jednom momentu posto je @grunt igrao dosta, pa kao aj zajedno, maxa i ja uleteli. Mislim da sam odigrao samo onaj prvi mesec, nije mi delovalo lose, ali nisam nikad nastavio posle. Kontam da u nekom momentu hocu kad se oslobodi vreme za to, ali meni kul deluje igra. Jako mi se svidja taj job sistem u njihovim igrama generalno, ovde je kul jer sa jednim likom mozes sve iskusiti. Ko voli FF svidece mu se.

Jedini MMORPG ikada koji mi se svideo i da sam ga ozbiljnije igrao, verovatno baš zbog toga što zapravo ima OK priču i odličan atmosferičan dizajn sveta.

Batalio sam nažalost nakon prelaska osnovne igre jer su između kraja igre i prvog DLC-a ubacili jedno 20ak sati obaveznih filler main questova koje nisam mogao da izdržim.
Šteta s obzirom da kažu da su DLC-ovi još bolji što se tiče priče.

Svakako velika preporuka za igru generalno. Pogotovo ko bi da proba barem jedan MMO u životu.

Ja sam probao u jednom momentu posto je @grunt igrao dosta, pa kao aj zajedno, maxa i ja uleteli. Mislim da sam odigrao samo onaj prvi mesec, nije mi delovalo lose, ali nisam nikad nastavio posle. Kontam da u nekom momentu hocu kad se oslobodi vreme za to, ali meni kul deluje igra. Jako mi se svidja taj job sistem u njihovim igrama generalno, ovde je kul jer sa jednim likom mozes sve iskusiti. Ko voli FF svidece mu se.
yep, zanimljiva je igra, ali nije mmo za mene, jednostavno ne mogu. jedino što mogu da kažem je da sam ovaj mmo najduže igrao od svih :D

Meni je jedan od loshijih MMO-ova koje sam igrao. Dogurao sam tamo negde do vishih levela, ali mi je sve bilo dosadno. Plus sam prichu preskakao sve u shesnaest, iako mi je Grunt govorio da je odlichna. Jednostavno ne mogu da svarim da FF igre mogu imati odlichnu prichu :D

Ne igram MMO igre nikada. Ovo sam razmisljao da probam kada su jovcov i maksa igrali ali sam ipak na kraju odustao. Mozda jednog dana i probam ali tesko da cu se zadrzati. Nemam ja vremena da se posvetim nekoj MMO igri.

Last edited:
Ne igram MMO igre nikada. Ovo sam razmisljao da probam kada su jovcov i maksa igrali ali sam ipak na kraju odustao. Mozda jednog dana i probam ali tesko da cu se zadrzati. Nemam ja vremena da se posvetim nekoj MMo igri.
Shto se MMO igara tiche, imam jedan moto: nikada ne pochinjati.
WoW me tome nauchio.

Ne igram MMO igre nikada. Ovo sam razmisljao da probam kada su jovcov i maksa igrali ali sam ipak na kraju odustao. Mozda jednog dana i probam ali tesko da cu se zadrzati. Nemam ja vremena da se posvetim nekoj MMO igri.
Imas free trial. Koji kazem je cela base igra i expanzija.
Igra uopste nema grind osim ako si se bas odlucio da igras sve kalse u igri ili oces da igras najnoviji najaktuelniji savage/extreme dificulty content.
A cak i onda ako igras samo jednu ili 2 klase napraviti najbolji gear u igri da nije od najtezih raidova nije puno posla.
Ako igras igru kao bilo koji drugi SP FF mozes skoro sav story content main i side jedne expanzije da odigras za 2 nedelje.
Cak i svi raidovi u igri imaju normal dificulty verzije cisto ako te interesuje story.
Iskreno jedina astvar koja je mene drzala u igri kad sam presao ceo story je kao sto kazem bilo moje ludilo da igram sve clase u igri.
Mada jeste fun upaliti igru jednom dnevno da uradis par weakly ili daily izazova koji obicno netraju duze od sat do 2 dnevno.
Dodu[e wekaly stuff koji je ujedno i najbitniji mozes uraditi za 2 dana i onda nepliti ponovo igru. Mada da kontam mnogi ljudi kad uplate pretplatu igraju igru ko manijaci da iscede svaki cent iz vrednosti pretplate.
Ja sam zbog kovida za 5 meseci efektvino odigrao sav nomral/hard difuclty content i po koji hardest difuclty content.
Jedini razlog yasto ne igram igru trenutno je jer sam sve isporbao pa cekam content patch 13 aprila.
Iskreno i kad sam se zaposlio palio sam igru 1-2 sata dnevno.

Last edited:
Kontam koristis free log in periode za novi content.
Imam druga koji se uloguje jednom tih 4 dana svkih 2-3 meseca i odradi dav novi story content.
Nope.nisam igru igrao od 2017 :) ali posto sam veliki MMO MMORPG igrac(sad manje nego ranije jer i nema nekih dobrih)onda reko vreme je da nastavim posto je ova igra odlicna :)

Back
Top Bottom