Sutra je dodela Oskara, pa taman prilika da napisem listu omiljenih filmova iz prosle godine.
Sto se ocene prethodne filmske godine tice, za moj ukus rekao bih jedna sasvim dobra 8/10 godina.
Poceo bih od najslabijih:
Fountain of Youth - ako vec do sada nije, ovim filmom je apsolutno jasno koliko Ritchie ne zna gde udara. Stvarno je tuzno na sta ovo lici, toliko odradjeno preko one stvari, da to izbija iz bukvalno svake scene. Vise nisam siguran da uopste moze bar jos jedan dobar film da izbaci. Da li cu gledati novi film sto uskoro treba da izadje? Apsolutno
A House of Dynamite - prvih 20ak minuta je obecavalo, a onda je nezaustavljivo krenuo da pada, da se ponavlja, da postaje neinteresantan i naporan....i tako sve do kraja. Ocekivao sam mnogo vise od Kathryn. Meh.
Moze se pogledati, ako ne zelite necim drugim da ubijete vreme:
Companion
Eenie Meanie
The Gorge
Dovoljno gledljivo (i mozda malo iznad toga):
Caught Stealing - sto je vise prolazilo vremena od gledanja, to mi gori utisak bio. Vecinu vremena off, neuspesno menjanje tonova, nedovoljno zanimljiv.
Frankenstein - shvatio sam da je Guillermo poceo prilicno da me zamara, da l' taj njegov stil ili razvlacenje ili kombinacija svega. Vise sam se dosadjivao gledajuci, previse mi trom vecinu vremena bio. Ocekivao sam vise.
Thunderbolts*
The Fantastic 4: First Steps
Materialists
Okej, i to je manje-vise to:
The Long Walk
The Monkey
Ballerina - srecom ima odlicne akcione momente, ali ne mogu da se otmem utisku da mi nesto nije skroz stimalo kod Ane
The Smashing Machine
Wake Up Dead Man
Mickey 17 - nekako sam vise ocekivao od Bonga ovde (vec sam pisao)
Mission: Impossible – The Final Reckoning - samo preziveti prvih pola sata i malo progledati kroz prste, zasluzio je Toma.
Sta znam, dobro je to:
The Threesome - harizmaticni glumci, simpaticno, sladunjavo
The Wailing
F1
Nosferatu
Sinners
TOP 15:
Bugonia
Superman
28 Years Later
Weapons
Bring Her Back
Splitsville
Sentimental Value
Blue Moon
Sirat
Black Bag - neko je vec dobro opisao ovo kao najsesi film godine. Soderbergh ispostovao.
If I Had Legs I'd Kick you - Rose Byrne po ki da la
Eddington - steta sto se nije malo kontrolisao, jer je moglo ovde nekoliko stvari da se sece i vise zategne. Srecom, ima dobar broj jakih momenata.
Marty Supreme - od jacih utisaka mi je koliko je bukvalno svaki glumac odlican u svojoj ulozi, cak i najmanja moguca uloga. P.S. Abel Ferrara prejak

Btw, kome se nije svideo
Uncut Gems, mislim da su prilicno male sanse da ce mu ovo leci.
No Other Choice - gospodin Park Chan Wook nije razocarao.
One Battle After Another - najbolje bioskopsko iskustvo prosle godine. Nisam ni osetio trajanje, prilicno me nasmejao i zabavio.