• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2026)

Jel neko gledao?
Nisam ni znao da je film najavljen a kamo li da je uopste izasao u bioskopima?

Pogledao sam juce i mrzim sto sam to uradio sebi. Tesko smece, bas onako djubre od filma, nista ga ne izvlaci, cak ni muzika iz igre (koju cesto koriste u pogresnim momentima). Zaobici, bukvalno sam besan na sebe sto sam se naterao da pogledam to.

Sadista si Gile. Da te zovemo jednom u podcast da pričaš svoja najgora filmska iskustva.

Petak, 13. mart 19h

📍 Cineplexx Galerija : IMAX

Premijera novog SF hita Projekat Očajnički Pokušaj (sa Rajanom Goslingom).

Pre filma panel diskusija od 19.15h:
„Sinergija nauke, knjige i filma“

Gosti:
Astrofizičarka Tijana Prodanović
@drcosmicray @naukaukadru

Branko Simonović, rukovodilac planetarijuma u Palati nauke
@palatanauke

Kroz panel diskusiju vodiću razgovor sa gostima.

Hvala @jucer.srb na pozivu i saradnji.

Vidimo se u IMAX-u! 🚀

Ako ste u prolazu, svratite.

Jedva čekam da gledam film, po meni, najveća misterija mi je kako će napraviti Rocky-ja. Ne volim da gledam trejlere pa nisam gledao ništa šta je izašlo, ali u knjizi je jedan od najsimaptičnijih i najzabavnijih likova ikada. Ako naprave to uspešno, verujem da će imati hit i klasik. Da sam ja neko, doveo bih ljude koji su dizajnirali Baby Yodu i BB-8.

Martian recimo mi nikad nije bio toliko zabavan kao knjiga, kao film ništa spektakularno (ali vredno gledanja), dok je knjiga klasik i preporučio bih svima.
Ready Player One takođe knjiga je bila vrhunska, a film dosta obećavao, ali na kraju se nije prenela ta magija.

Želim da verujem da će napraviti odličan film za Project Hail Mary. Rajan Gosling je ultra harizmatičan i super je odabran za ulogu, samo me brine Rocky i ta njihova dinamika na ekranu.

"I am happy. You no die. Let's save planets!"

Last edited:
Project Hail Mary, imamo prvi odličan blokbaster u 2026. Gosling je još jednom pokazao koliki raspon ima i stvoren je za ulogu Rajlanda Grejsa. Greg Frejžer je snimio još lepši film od Dina i Betmena. Zaista ćete imati osećaj da ste u svemiru i oduvaće vas detalji scenografije sa veoma minimalnim vizualnim animiranim efektima. Fil Lord i Kristofer Miler su dva tipa koja su shvatili srž knjige, uradili su određene izmene, jer da je film bio sa unutrašnjim monolozima glavnog lika, pa smorili bi se i trajao bi 6 sati verovatno. Ubacili su neke nove likove, i izbacili neke druge koji su imali sporedne uloge, ali to ne urušava adaptaciju. I tonalitetno film balansira između komedije (i knjiga ima dosta Baster Kiton slepstika u svemiru, a to Goslingu leži) i emotivnih i dirljivih momenata. Najveća komponenta je drugarstvo sa znate već kim. Tu me je i film najviše oduševio, jer sam želeo da vidim kako će taj momenat i drugog lika preneti na veliko platno. Naspram većine holivudskih filmova koje sam gledao od početka godine, ovo je jedan kompletan film, za široke narodne mase, za ljubitelje fantastike i nauke, i za decu i starije. I biće novi generacijski klasik. Što bi reko onaj Skorseze meme: Absolute Gosling Cinema! Jazz hands!

Fil Lord i Kristofer Miler su dva tipa koja su shvatili srž knjige, uradili su određene izmene, jer da je film bio sa unutrašnjim monolozima glavnog lika, pa smorili bi se i trajao bi 6 sati verovatno. Ubacili su neke nove likove, i izbacili neke druge koji su imali sporedne uloge, ali to ne urušava adaptaciju
Za sve to bih ipak vise pohvalio scenario Drew Goddard-a koji je uradio adaptaciju knjige.

Jeste Dru napisao, ali tačno se vidi zapravo koliko su režiseri, improvizovali sa Goslingom, a nisu dobili kredita za te scene, a sve štrči od njihovi trejdmark momenata iz prethodnih filmova, samo mnogo umerenije i tempirano da dođe na određenim mestima. Kada ideš u bioskop da ga gledaš?

Kada ideš u bioskop da ga gledaš?
Tesko cu moci, mozda ove godine samo Dinu. Smor je kada do najblizeg bioskopa imam sat vremena voznje [a BG je na 2].

Kao i za 99.9% filmova, cekam home release.

Tesko cu moci, mozda ove godine samo Dinu. Smor je kada do najblizeg bioskopa imam sat vremena voznje [a BG je na 2].

Kao i za 99.9% filmova, cekam home release.
Znam da je ealeko, ali ako si fan knjige i iscekivao si adaptaciju, ovaj film zaista vredi videti u IMAXu.

Sutra je dodela Oskara, pa taman prilika da napisem listu omiljenih filmova iz prosle godine.

Sto se ocene prethodne filmske godine tice, za moj ukus rekao bih jedna sasvim dobra 8/10 godina.
Poceo bih od najslabijih:

Fountain of Youth - ako vec do sada nije, ovim filmom je apsolutno jasno koliko Ritchie ne zna gde udara. Stvarno je tuzno na sta ovo lici, toliko odradjeno preko one stvari, da to izbija iz bukvalno svake scene. Vise nisam siguran da uopste moze bar jos jedan dobar film da izbaci. Da li cu gledati novi film sto uskoro treba da izadje? Apsolutno :)
A House of Dynamite - prvih 20ak minuta je obecavalo, a onda je nezaustavljivo krenuo da pada, da se ponavlja, da postaje neinteresantan i naporan....i tako sve do kraja. Ocekivao sam mnogo vise od Kathryn. Meh.

Moze se pogledati, ako ne zelite necim drugim da ubijete vreme:
Companion
Eenie Meanie
The Gorge

Dovoljno gledljivo (i mozda malo iznad toga):
Caught Stealing - sto je vise prolazilo vremena od gledanja, to mi gori utisak bio. Vecinu vremena off, neuspesno menjanje tonova, nedovoljno zanimljiv.
Frankenstein - shvatio sam da je Guillermo poceo prilicno da me zamara, da l' taj njegov stil ili razvlacenje ili kombinacija svega. Vise sam se dosadjivao gledajuci, previse mi trom vecinu vremena bio. Ocekivao sam vise.
Thunderbolts*
The Fantastic 4: First Steps
Materialists

Okej, i to je manje-vise to:
The Long Walk
The Monkey
Ballerina - srecom ima odlicne akcione momente, ali ne mogu da se otmem utisku da mi nesto nije skroz stimalo kod Ane
The Smashing Machine
Wake Up Dead Man
Mickey 17
- nekako sam vise ocekivao od Bonga ovde (vec sam pisao)
Mission: Impossible – The Final Reckoning - samo preziveti prvih pola sata i malo progledati kroz prste, zasluzio je Toma.

Sta znam, dobro je to:
The Threesome - harizmaticni glumci, simpaticno, sladunjavo
The Wailing
F1
Nosferatu
Sinners

TOP 15:
Bugonia
Superman
28 Years Later
Weapons
Bring Her Back
Splitsville
Sentimental Value
Blue Moon
Sirat
Black Bag
- neko je vec dobro opisao ovo kao najsesi film godine. Soderbergh ispostovao.
If I Had Legs I'd Kick you - Rose Byrne po ki da la
Eddington - steta sto se nije malo kontrolisao, jer je moglo ovde nekoliko stvari da se sece i vise zategne. Srecom, ima dobar broj jakih momenata.
Marty Supreme - od jacih utisaka mi je koliko je bukvalno svaki glumac odlican u svojoj ulozi, cak i najmanja moguca uloga. P.S. Abel Ferrara prejak😄 Btw, kome se nije svideo Uncut Gems, mislim da su prilicno male sanse da ce mu ovo leci.
No Other Choice - gospodin Park Chan Wook nije razocarao.
One Battle After Another - najbolje bioskopsko iskustvo prosle godine. Nisam ni osetio trajanje, prilicno me nasmejao i zabavio.

Last edited:
Back
Top Bottom