• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2026)

Mr. Wolf

🤡
Reaction score
4,040
nrW6DsP.jpeg

art by @Spidey
Nova godina, nova tema.
Kao i uvek, ova tema nije samo za filmove iz godine u naslovu, već služi prosto za nastavak diskusije. Ovde slobodno može da se piše o filmovima iz skorašnjih godina.

E sad, šta nam to donosi 2026. godina? Neki od filmova koji su najavljeni:

Dune: Part Three, Digger, The Odyssey, Zlatni rez 42 (Djeca Kozare), Ruka pravde, 28 Years Later: The Bone Temple, Resident Evil, Spider-Man: Brand New Day, Project Hail Mary, Werwulf, Disclosure Day, Wuthering Heights, Supergirl, The Bride!, Narnia: The Magician's Nephew, Street Fighter, Peaky Blinders: The Immortal Man, Scream 7, Madden, Avengers: Doomsday, The Drama, The Hunger Games: Sunrise on the Reaping, Mother Mary, Toy Story 5, Michael, Star Wars: The Mandalorian and Grogu, Send Help, The Moment, I Want Your Sex, Ready or Not 2: Here I Come, Clayface, Flowervale Street, How to Make a Killing, The Super Mario Galaxy Movie, Scary Movie, In the Grey, Cliffhanger, Moana....

Nadajmo se što kvalitetnijoj filmskoj godini!
Ko želi, može u narednom periodu da podeli liste (ne)omiljenih filmova iz prethodne godine, baci koji komentar o njima, neki utisak generalno o prošloj filmskoj godini, itd...

Marty Supreme (2025)

Ko ne ode da gleda novi filmski rad Džoša Safdija, propustiće najelektričnije iskustvo koje je moguće zamisliti. Ovo je Uncut Gems 2, dosta gradacijski stvari idu na gore, i gore, i taman kada pomislite da ne može gore od svega, može, može! Svi likovi su maksimalno nedopadljivi i kurčeviti, ali u tome leži čitava draž, jer samo na momente vidite njihovu ljudskost koja sramežljivo isplivava. Daniel Lopatin je uradio ponovo fantastičan OST koji će vas omađijati i dati neke od najneočekivanijih semplova i to u scenama gde se ponajmanje nadate. Dijalozi su nabrijani, i jesam rekao da je kurčevito baš sve? Bioskopski film, koji se mora gledati zbog kostimografije, fotografije, muzike, glume i svega ostalog. Sada je jasno ko je talentovaniji od Braće Safdi.

Marty Supreme (2025)

Ko ne ode da gleda novi filmski rad Džoša Safdija, propustiće najelektričnije iskustvo koje je moguće zamisliti. Ovo je Uncut Gems 2, dosta gradacijski stvari idu na gore, i gore, i taman kada pomislite da ne može gore od svega, može, može! Svi likovi su maksimalno nedopadljivi i kurčeviti, ali u tome leži čitava draž, jer samo na momente vidite njihovu ljudskost koja sramežljivo isplivava. Daniel Lopatin je uradio ponovo fantastičan OST koji će vas omađijati i dati neke od najneočekivanijih semplova i to u scenama gde se ponajmanje nadate. Dijalozi su nabrijani, i jesam rekao da je kurčevito baš sve? Bioskopski film, koji se mora gledati zbog kostimografije, fotografije, muzike, glume i svega ostalog. Sada je jasno ko je talentovaniji od Braće Safdi.
Upravo pogledao, sa ovim filmom stavljam tacku na 2025. godinu. Objavicu ovih dana i top listu filmova i serija.

Nazalost, ne delim utiske sa @VoivodBG , ali moram da kazem da meni ni Uncut Gems nije toliko dobro legao. Pre svega zbog tih ultra brzih rezova i nekih čudnih uglova, koji su prisutni i ovde.

Ono sta Marty Supreme ima je vrhunska kamera (sočiva, kako je snimljeno, gradacija boja i stil), bas je dobro filmsko iskustvo - ne znam sta su koristili, ali ispraticu sada klipove koje ste kacili ovde ovih dana u vezi sa filmom (mislim da sam video u drugoj temi neku analizu/esej).

Zvuk je dobar, mada soundtrack nije za svakoga. Recimo Challengers iz 2024. godine mi je bio katarzičan, a ovo je mnogo blaza varijanta toga.

Moj najveci problem u vezi sa ovim filmom je što je ovo film bez duše, film koji ima glavnog lika bez ikakvog razvoja maltene, scene koje su nabacene nasumično samo da bi se dešavale neke stvari, ne zna se ko pije ko plaća.

Prelepo snimljeno, ali nažalost, izuzetno sterilno filmsko iskustvo. Takođe, Timoti me niije "kupio" glumom, mislim da nije toliko "namazan" za ovu ulogu.

Ocena 7.2/10

Last edited:
Šalim se ofc za ocenu, u suštini, Oppenhaimer mi je izmedju 7 i 7.5, svakako bih kada bih preporučivao, pre bih preporučio Oppenheimera nego Martyja.
Ako vam se dopao Uncut Gems, verujem da ćete biti oduševljeni ovim filmom. E sad, da li bih preporučio odlazak u bioskop? Recimo da ako niste baš zaljubljeni u to kako fimovi izgledaju - slobodno preskočite. Iako super izgleda u bioskopu, mislim da će i u kućnim uslovima biti odličan (nije Avatar pa da toliko toga izgubi).

Moj najveci problem u vezi sa ovim filmom je što je ovo film bez duše, film koji ima glavnog lika bez ikakvog razvoja maltene, scene koje su nabacene nasumično samo da bi se dešavale neke stvari, ne zna se ko pije ko plaća.

Prelepo snimljeno, ali nažalost, izuzetno sterilno filmsko iskustvo. Takođe, Timoti me niije "kupio" glumom, mislim da nije toliko "namazan" za ovu ulogu.
Sterilno je pogrešna reč u slučaju Martija. Nikad bolja režija, koja je tako razigrana i ne zna se odakle može da se počne. Da li sami dijalozi koji su toliko prirodni i da čak i kada su povremeno statični, jednostavno kuca pritisak na vrata, kako i Martiju tako i nama kao gledaocima. Ili kako neočekivano gradi situaciju za situacijom i uz sve to odlično meša fizički i verbalni humor.

Mogu ljudi da kažu, ne dopada mi se Timoti Šalame, i to razumem donekle, nije baš simpatičan pošto se baš nakurčio kao i sam lik da uzme statuu i pomalo je smorio u promociji. Ali reći da nije dobar baš u ovoj ulozi, gde je odigrao najodvratnijeg, najdrčnijeg lika koji ima samo jedan cilj, a to je da bude najbolji. Ovo je njemu uloga života. I odličan kasting.

Martijev lik se razvija tokom filma, i to se poentira u dve krucijalne scene. Obe su pri samom kraju, i ne može da bude jasnije od toga. To jedino može da promakne nekome ko se umorio od previše napadnih scena pa hoće malo da predahne pri kraju kad se spusti ludački tempo.

Film inače odiše autentičnim izgledom i duhom pedesetih, to se da videti iz odabira sporednih likova koji su toliko autentični da sam mislio da je uzeo vremensku mašinu i doveo ih u sadašnjost. Lokacije su sve snimane u stvarnim ulicama gde su uređivali da izgledaju što realističnije i približnije tom razdoblju. I to nazivaš sterilnim, a većina današnjih filmova se snima iza green screena, i ne da izgledaju loše, nemaju ni pošten dizajn kostimografije, niti autentičnost kada pokušaju da urade film o nekoj prošloj deceniji,

Lopatin je napravio muziku koja ide u skladu sa našim junakom, i nije bezveze odabir Tears for Fears na početku i na kraju filma, iako deluje da bi leglo nešto bolje iz samih pedesetih. Obe pesme se uklapaju se sa čitemama ambicije i sazrevanja.

A za Uncut Gems, ne znam šta da kažem, mogu da shvatim da se taj film nekome ne dopadne jer je glavni lik odvratan, i što je tamo tenzija toliko jaka da može nekom lako da popusti čuka. Klasik jednostavno, i Marti će ići tim stopama.

U suštini ne slažem se sa preko 90% stvari koje si napisao 😅 Što bi rekao Piter Grifin: "It insists upon itself". 😂

Kada stignem, obrazložiću i detaljnije. Ono šta sada mogu da kažem je, ako vam se svideo Uncut Gems, svideće vam se verovatno i ovaj film. Istog su kvaliteta po meni.

Šalim se ofc za ocenu, u suštini, Oppenhaimer mi je izmedju 7 i 7.5, svakako bih kada bih preporučivao, pre bih preporučio Oppenheimera nego Martyja.
Ako vam se dopao Uncut Gems, verujem da ćete biti oduševljeni ovim filmom. E sad, da li bih preporučio odlazak u bioskop? Recimo da ako niste baš zaljubljeni u to kako fimovi izgledaju - slobodno preskočite. Iako super izgleda u bioskopu, mislim da će i u kućnim uslovima biti odličan (nije Avatar pa da toliko toga izgubi).
Ma ja se zezam na konto toga što je voivod dao openhajmeru 3/10, zaslepljen mržnjom ka Nolanu gospodinu.

Back
Top Bottom