• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi 2021

Status
Not open for further replies.
gentlemen je bas bio return to form za ritchia.

Prenaduvan zaplet i bio mi je posve dosadan i neinteresantan, i konstantno pojavljivanje i ubacivanje pere, mike i žike svako malo i skakajući sa jedne radnje na drugu, podsetilo me na ADHD poremećaj. Daleko je to od zlatnih dana kada je umeo da pravi zabavne filmove.

Najbolji deo tog filma mi je bio Hugh Grant, leži mu otkako je omatorio da igra te ljigave i namazane karaktere.

Sve ostalo brzo ispari i zaboravi se, ko će koga, i ko je tu čemu.

Iskren da budem, meni je njegov poslednji dobar film bio The Man from U.N.C.L.E., solidna zabavna akciona komedija, ali je baš slabo prošla kod gledalaca.

Verovatno jer nije bilo spektakla sa eksplozijama poput Mission Impossible ili Bayhem-a sve vreme.

Those Who Wish Me Dead - Posebno me boli kad tip filma koji ja volim i u koji se kunem ode u materinu. Sve ono što Šeridan (Scenarista, Reditelj) pa malo je reći besprekorno postavlja u prvoj polovini filma izgori posle simbolično do temelja sa sve šumom.

Sad bi tu moglo da se kuca do detalja šta sve ne valja i da to bude beskrajno zabavno al ukratko - Šeridan hoće da završi nešto što bi u 90im velikani finalizirali spektakularnom akcijom sa - spektakularnom dramom. Otud ni drame ni akcije. Najveća drama je to što je doveo Andjelinu koja umesto da jebe kevu glumi ucveljenu ženu koja plače stalno, batrga se, kuka, čak i kad se pobije nema dovoljno snage... ovo je neko ko je glumio Laru Croft back in the days i bio bad ass...Iskusan reditelj bi makar bacio nod u tom smeru ali Šeridan hoće pre svega svoju mediocore dramu za Pink Film u 2 ujutru pa eto mu...

Ono što je isto čudno, trejler je sugerisao da će požar po uzoru recimo na poplave u Hard Rain da bude okosnica sukoba. Medjutim požar je kao i sve u ovom filmu tretiran kao sporedna stvar i na kraju tu ništa prosto nije glavno i još jednom je dokaz da Šeridan treba da nastavi da kuca te svoje scenarije i pusti posle iskusnije da izlaze na kraj sa tim....Nešto gori utisak mi je ostavio i njegov Wind River koji je dosta ljudi hvalilo iz meni nejasnih razloga ali mislim da tu ekipu ovo tek ne zanima pa nema frke...

Film izgleda vrhunski kao i par scena napucavanja u kojima sam uživao ali previše toga je promašeno da bi mogao da ikako ovo da pravdam, šteta....

Wrath of Man - U suštini ovo je Gaj Riči kojeg je zaposednuo duh Kristofera Nolana da odradi jedan revenge/heist/drama miks bez kompleksa što ga nije začinio sa nekim saj faj elementom kao što je upadanje u snove ili kretanje unazad.

Dakle ovo je film koji startuje izuzetno bejzik, onda se to preseče sa jednim DLC koji traje pa se posle toga ubaci još jedan DLC koji takodje traje. U tom procesu vidimo ključnu scenu iz tri varijante iako je ona odmah jasna ali je bitno da se pojača i podeblja. Nakon toga se ponovo nastavlja film koji je do kraja vanserijski Heist Movie Carnage kakav nisam video od Den of Thieves koji me je naterao da urliknem više puta i da zaboravim da sam u COVID Unsafe prostoriji sa pet plus osoba.

Takodje film obiluje detaljima koje Riči , Nolanovski preskače po sistemu - ovaj film je veći od toga zajebi logiku. Statam maltene nije ni čovek, ja sam se pitao da li je ovo neki tajni origin story za novog Betmena i kad će da izvuče plašt. Redjaju se leševi, krv lipti, niko se nije nasmejao, atmosfera je svo vreme kao horor. Muzika dronuje i sve ide ka istom onom kraju koji je obećavao taj bejzik početak ali je gledalac provučen kroz jedan blender i veruje da je gledao nešto daleko veće od toga.

Jebiga Gaj Riči me je prevario i to je skil, Svaka čast ovo jebe kevu.

EDIT : Kada Statam upuca Post Malonea u glavu je nešto najbolje otkako je Adam Sendler iznabadao Vikenda u klubu (Uncut Gems)

Last edited:
baš i ja odgledao pre pola sata :D

dobar, nekarakterističan gaj riči.

Ponoviću ga u nekom trenutku, i tada ću shvatiti da nije toliko dobar ali neka traje euforija do tada

I ja upravo završio, meni odličan. Imao sam niska očekivanja, možda zbog toga.
Moram da ovrrim original nekad.

Nema original veze sa ovim. početak tu i tamo posle skroz druga priča. Ali svakako overi solidan franc. film iz tog perioda

onda mozda pogledam taj novi. mislio sam da ne gledam posto sam gledao francuski. tamo je gluma bila nekako mlaka, pa nisu bas preneli najbolje muku i osecaj glavnog lika (osim scene kad je sam u kupatilu).

Last edited:
Warth of Man, odličan.

Nisam ni video da ga komentarišete, nisam mogao da spavam pa uzeo da odgledam. Baš mi se sviđa naracija iz tri varijante, baš je dobar i brutalan. Bilo mi je krivo kada je došao kraj, ili još bolje, što sredina filma nije bila duza.

Odličan film. Nisam imao veze o čemu se radi, samo video da Guy Ritchie režira, pa sam morao da odgledam.

Najjača fora što sam ja očekivao kao, osmeh, ovo ono, pogotovo na početku, kao čekam da odvali nešto ili da neka scena bude komična, jbg uzevši u obzir sve njegove filmove, a ono kurac, samo brutalno od početka do kraja.

Statham je mamojebač jeste da je nelogično ali okej, ono je škorpion, trza pa jebe kevu, još pogotovo ako se puca jednom rukom.

Last edited:
tebra, nisu svi gledali film, prvi je vikend kako je izašao :D
daj mu ga malo po spoiler tagu :)

Uh ne znam sta, nista nije odavalo bilo koju scenu, a i ovo na kraju sto sam napisao ne moze izvaliti neko ko nije odgledao film.

Ali sori svakako, imao sam utisak da su svi gledali haha :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odlican je Wrath of Man, bas dobro odradjen, cista akcija, dovoljno jednostavan plot da ne moras da lupas glavu.
Ima rupa (koji film ovog tipa nema) ali je zadovoljavajuce iskustvo od pocetka do kraja, ko voli ovaj zanr.
Kako prezivi na kraju paljbu iz heklera je nejasno, samo se od jednom pojavljuje kod lika u sobi bez kapljice krvi

Army of the Dead - Okrnjen Zombi Spektakl. Vrhunski prizori i zombi masakri. Nespretan Zombi lore kao i baratanje sa likovima, dosta toga je previše random i tu je da bude kul. Da smo u 90im to niko ne bi zamerao ali danas sa toliko plus 30 stručnjaka za Zombi Vrste - to je no no.
Batista glumi u nekom svom mnogo boljem filmu ali oseća se emocija, on je bio dobar izbor baš.
Generalno iznenadio sam se koliko film forsira dramu, neke odnose medju likovima, small talk, neuspeli humor jer nikome nije do zezanja.
Snajder je bio i direktor fotografije i oseća se kako juri okolo snima iz sve snage ali ujedno i vodi računa da se malo stane i popriča otvori duša jedno drugom, ipak bože moj ljudi smo....
Takodje Tigar je Zlato, ko je voleo kako Medved delje Di Kaprija voleće i Tigra....

Army of the Dead me je veoma zabavio iako mi je ujedno trebalo dosta strpljenja za njega ali to nekako postaje norma modernog blokbastera i to neće nigde. Tu su da traju i da kraj bude 20 do pola sata kasnije nakon što je trebalo. Mislim da je tu Snajder donekle i pošten, prosto posle epiloga pusti post credits šaljivu scenu jer zašto bi čekali credits lol, daj je odmah. Slično je uradio i na kraju Dzastis Lig mada to ne kažem kao dobru stvar al tu smo gde smo....

Napomena da se ovo gleda u 4k ko može, slika sabija, ti objektivi koje je koristio baš daju neki dobar feel i izgled filma. Takodje iako je snimano gerilski, nema 00s drmanja i treskanja, vidi se sve što treba. BTW u par scena sam primetio te mrtve piksele od objektiva koji su uznemirli gledaoce Netfliksa da im crkavaju televizori lol, dobar momenat. (pred kraj filma, Batistin nos recimo)

Koga zanima Time-Loop teorija staviću u spojler link

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom