Nisam baš dobar u fighting igrama, veoma sam loš, ali volim da igram, najviše 2D,
mortal kombat je smeće
.
Omiljena mi je Melty Blood, a nakon nje Arcana Heart 3, a onda Guilty Gear. Marvel VS Capcom mi se jako dopada, ali smrdim u toj igri, ista priča sa KoF. U fighting igrama mi je najbitnije da mi se dopadaju likovi i da imam osećaj da se akcija brzo odvija.
Na žalost, od igara koje volim imam samo Guilty Gear XX Accent Core Plus R, ali ga nisam igrao. Imam i Arcana Heart 3 LOVEMAX SIXSTARS!!!!!! EXTEND, i to bih voleo da igram s nekim, ako je neko zainteresovan da me lomi. Mogao bih instalirati i GG, ali sam manje naložen to da igram.
Arcana Heart 3 volim jer su svi likovi anime cure, ali i Homing mehanika koja je bukvalno letenje po ekranu. Možete raditi homing po zemlji, u vazduhu u svim pravcima, neutral homing, itd. Daleko je kompleksnije no što ja objašnjavam, ali ne bih da davim. Pored likova imate i Arcanas - bića koja vam proširuju moveset i imaju pasivne efekte. Pored toga, Arcanas imaju i ATTACK i DEFENSE - Attack određuje koliko dodaješ ili oduzimaš ukupnog healtha protivniku NE tvoj damage, a Defense određuje koliko healtha oduzimaš ili dodaješ sebi, NE smanjuje damage koji ti protivnik radi.
Pored svega toga tu je i Extend Force. Kada se iskoristi, potroši vam se jedna skala koja se posle polako puni, ali vaši udarci su brži. Ista skala se troši kada radite Extend Force Cancel, kojim se vraćate u neutral ali i odbijate protivnika od vas. Pored toga imate i Arcana Eclipse i Arcana Blaze - specijalni potezi koje možete raditi samo za vreme Extend Force.
Na kraju, tu je i Arcana skala koja je podeljena na tri dela i puni se kad udarate i blokirate, ali i vremenom. Poprilično brzo se puni i koristi se za super poteze, homing cancele, guard cancele i Arcana super poteze.
Imajte na umu da veoma površno razumem igru i da sam sigurno propustio spomenuti mnoge detalje. No, likovi su jako slatki i imaju kul poteze. Skoro svaka cura je zabavna za igranje, osim par koje su mi preteške za igranje.
Igra je oko 3 evrića na sajtovima koji se bave prodajom igara, nije mnogo. E da, igra ima i story mode koji ume biti presmešan i simpatičan, ali potrebno je da retko osećate sramotu.