• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Fighting Games

VF1

Member
Reaction score
23
Ako može jedna tema za sve fighting igre, da može da se prodiskutuje štogod. 😎

Koliko vas ima, šta igrate, postoje li neke aktivnosti u Srbiji (znam da imamo neku Tekken "reprezentaciju", ne znam dalje ništa), možda neki online ili regularni turnir...

Igra li neko GGXXAC+R? Videh da se s_hyperion pohvalio da igra...

Bleji li neko na Fightcade?

Dajte utiske o vašim omiljenim fajterima, vadite nešto opskurno da se igra na Fightcade ili dođite na AC+R da se odigra neka :D

Ja sam u životu igrao SF sve sem petice i trojke (trojku prvi put skoro na Fightcade, prelepa je), World Heroes serijal, stare Samurai Shodown, Fatal Fury, Tekken zaključno sa 6, MK sve sem 10ke i možda mi fali još neki, nisam siguran, nisam neki MK fan, poneki Virtua Fighter, Art of Fighting, Dead or Alive, King of Fighters, od X-Men: Children of the Atom sve zaključno sa MvC2 (čiji mi se button layout nije dopao), Battle Arena Toshiden, Zero Divide, Cyberbots, Darkstalkers, Guilty Gear serijal zaključno sa Xrd (najviše GGX i XX), Soulcalibur, to je otprilike to, u većini od ovih sam amater, najbolje se snalazim u GGXXAC+R trenutno, ali ni tu nisam preterano stručan. Mnoge od ovih nisam odavno i rado bih se podsetio malo, a imam i fetiš da produžavam ovaj spisak, ima mnogo dobrih koje nisam probao. 🤣

Ako ima ovde dovoljno ljudi, mogli bismo da organizujemo neki online turnir u Fightcade, maznuo bih od jmcrofts youtubera ideju da se organizuje Fightcade turnir pa da se random izvlači koja će igra da se igra, to bi bilo sjajno, pa da se lemamo i da učimo igru / podsećamo se lol

Pozdravljam entuzijazam, ali kad god se ovde kod nas pravio neki push za popularizacijom fightera, nije dugo trajao. 😅 Ja sam uvek voljan da se igra nešto, samo sam trenutno u stanu sa shit WiFi-em, tako da ne mogu da obećam dobre mečeve. Bilo bi kul da se npr. napravi neki turnir u igri koju niko ovde ne zna da igra, tipa Darkstalkers ili neki stariji KoF.

Ja sam 90% svog fighting game vremena bacio na Guilty Gear i BlazBlue, najviše #Reload i Accent Core, i BB do Continuum Shift Extenda, dalje mi se nije svideo pravac u kojem je išao serijal. Ostatak je otišao na Street Fighter i DB FighterZ, tako da nisam mnogo eksperimentisao. Probao malo MvC 3, KoF i Melty Blood, MK ne podnosim, a 3D fightere ne umem da igram.

Samo mi Mortal Kombat 9 pada na pamet, ali je povučen iz prodaje, pitanje da li su serveri uopšte i aktivni.

I Smash Bros Ultimate naravno, ako se uopšte može smatrati fighting igrom.

MK9 je poslednja igra za koju se sećam da je imala i to je bilo do jaja, ne znam zašto su svi izbacili to.

Mislim da postoji šansa da će SF 6 imati nešto slično jer su leakovale neke stvari kada su datamineovali betu, bio je neki tag team mod.

Bitno mi je da može 2vs2 i u smislu 2 na 2 igrača jer mi je do jaja da sa ortakom igram tako co op online. :)

Ubaciće valjda neka igra to.

Je l' postoji bilo koja igra iz žanra a da ima online 2 vs 2 mod?
Ako se ne varam Skullgirls 2nd Encore ima tu opciju preko tag team varijante. Čak i 3 vs 3, ali nisam igrao, samo se približno sećam iz nekih davnih rivjuova.

Sjajan članak!

Poznat i kao "Marvel vs Capcom 2 Lite" :D

Kapiram da je MvC2 vrhunac toga sto je sa tom igrom zapoceto (posle krenula kola niz ledinu malo, zar ne :D )

Ovo je meni omiljena VS igra, Capcom vs SNK 2; kada sam guglao za slike, prvih tipa 20 je roster - ima i smisla, jer to je i najveca snaga igre (ko voli, naravno); Patila je od neujednacenih sprajtova (neki super, neki bas upadljivo stari), po meni vrlina je odsustvo apsolutnog ludila iz neceg kao sto je MvC; a i postojale su nekakve groove varijacije, prakticno na koju igru zelis da ti najvise lici :D SNK small jumps, Parry iz SFIII itd

Nisam siguran oko toga je li imala kompetetivnih kvaliteta, meni je bila zabavna, uglavnom se protiv kompa mlatio

cvssnk2-1.jpg

Evo dobrog primera prematorog sprajta, Morrigan iz Darkstalkers

maxresdefault.jpg

e301b_r9Ntb1l.jpg
5870.jpg

Igra koju sam dosta igrao kao "klinac" (12-13 godina, ne bas skroz mali)

Last Bronx
Internet kaze da je na Windows dosla 98me, tu negde je i meni potpala saka, bog ce ga znati odakle mi... na Arkadama je od 1996te (godinu dana nakon Soul Edge). Vrlo je lako prepoznati slicnosti izmedju Soul Calibur serijala i ove igre - licno sam saznao za postojanje SC tek dugo nakon sto sam se izigrao sa Last Bronx

8 karaktera, svako sa hladnim oruzjem (nuncake, bodezi, palice i ostalo "urbano" oruzje), nekakva vizija Tokija pod vlascu ulicnih bandi; igra je bazirana na relativno kratkim nizovima udaraca (kraci nego Tekken, ne tako ekstremno kratki kao Soul Calibur), kretnja u prostoru nije toliko izrazena - ili joj ja ne bejah vican, jedno od to dvoje;

Odigrah je relativno skoro ponovo, dobro se drzi, animacija je fluidna i "profesionalno" je sklopljena (sve je "logicno" u pokretu, karakteri i udarci imaju dobru tezinu, nista iritantno ne iskace u mehanikama i interakcijama izmedju boraca); za igru staru 25 i kusur, super!

Kacim vam lika sa kojim sam najvise (jedino?) igrao; ako je nekome ovo poznato, javite da cujem misljenje!

Najavljen je KoF XIII: Global Match, updateovana verzija igre sa rollback net kodom... Ali samo za PS4 i Switch.

Zvuči mi malo aprililili, ali valjda nisu ludi da to urade uživo u sred EVO turnira.

Prva misao - neverovatno je koliko se razlikuju stari i novi stil dizajna karaktera.
Druga misao - Ovo deluje odlično za sada. Previše blještavo ali verujem da bi i na NEO-GEOu isto uradili da su mogli.
Treća misao - hmmm, da li će biti Marco Rodriguez ili Kunshood Butt

ne šalim se

Back
Top Bottom