• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

EPSKI OKRŠAJ - Elden Ring vs God of War: Ragnarok

Elden Ring vs GoW: Ragnarok

• Total voters
    37
  • Poll closed .

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
Tema inspirisana jednom malom diskusijom na diskordu, pa nam je palo na pamet da je proširimo i na forum, da vidimo koliko dobro prognozira Secret Level zajednica.

2022. godina je dobra godina za gaming. Dobili smo (i tek ćemo dobiti) nove igre od mnogih titana gaming industrije. Novi Horizon, Elden Ring, Xenoblade 3, Bayonetta 3, GoW: Ragnarok... Ali ovu borbu ćemo suziti na dva najveća rivala i, vrlo izvesno, dva najveća favorita za GotY nagrade.

YjhyOWy.png

Imamo tri pitanja:

Prvo se odnosi na metacritic score. Za Elden Ring uzimamo platformu koja je imala najviše recenzija, dakle Playstation, što je i prikladno jer će i Ragnarok za sada izaći samo na toj platformi (za sada).
Elden Ring je ostvario vrlo visokih 96, što je najviša ocena još od Red Dead Redemption 2, koji je izašao pre skoro tačno 4 godine. Ako Ragnarok misli da nadmaši ovaj rezultat, moraće da bude među 17 najbolje ocenjenih igara u poslednjih 25 godina. Prethodni God of War je ostvario 94.
Iako metacritic rangira igre koje imaju istu ocenu jer u pozadini imaju razne kalkulacije i težine koju daju publikacijama, u slučaju da Ragnarok dobije 96, rezultat ćemo smatrati nerešenim.

Drugo pitanje se odnosi na broj Game of the Year nagrada od strane kritike i igrača. Gamespot, Eurogamer, IGN, itd.
Za to ćemo se osloniti na sajt https://www.gameawards.net/ koji trenutno najažurnije vodi evidenciju o tome. Ragnaroku ide u prilog to što je njegov prethodnik 2018. godine uspeo da ponese ovu titulu i sa sigurnošću pobedi Red Dead Redeption 2, iako je imao manji metascore (94 prema 97).

Treće pitanje se odnosi na, za mnoge, najveću Game of the Year nagradu. Može se da reći da je The Game Awards u režiji Geoffa Keigleya gaming ekvivalent dodele oskara i tako ćemo ga i tretirati. Za igru godine glasaju najuticajniji gaming novinari iz celog sveta, kao i publika, u razmeri 9:1.
I ovde je tim iz Santa Monike zabeležio uspeh 2018. godine, kada je God of War, nasuprot mnogim očekivanjima, uspeo da pobedi favorizovani RDR 2. Ipak, ova nagrada nije strana ni From Softveru koji je 2019. godine dobio nagradu za sjajni Sekiro.

TLDR, ukratko:

1. Koja igra će imati veći metascore?
2. Koja igra će poneti najviše Game of the Year nagrada?
3. Koja igra će osvojiti The Game Awards GotY nagradu?

Mogući odgovori su podeljeni na tri grupe, u skladu sa pitanjima, tako da možete da glasate za najviše tri opcije. Imate fore da glasate narednih 40 sati, jer embargo za opise pada u četvrtak u 17h. Glasanje je javno, tako da će sramota zbog vaše pogrešne prognoze da vas prati do kraja života 😉

Last edited:
1. Elden Ring ce imati veci metascore ( pretpostavka za Ragnarok 90 max)
2. GoW Ragnarok definitivno.
3. Elden Ring naravno uzima Goty tako pravila nalazu, odma nakon toga ide reveal expanzije za Elden koju nakon sto se skinem go preorderujem odma.

Denise, nisi razumeo drugo pitanje. Mislim na broj nagrada od svih publikacija i reader's choice nagrada, tipa IGN, Gamespot, itd, ne na broj nagrada koje će osvojiti na Game Awards showu.

Denise, nisi razumeo drugo pitanje. Mislim na broj nagrada od svih publikacija i reader's choice nagrada, tipa IGN, Gamespot, itd, ne na broj nagrada koje će osvojiti na Game Awards showu.

Editovo sam jbga ruke brze od mozga.

Nemam iskreno pojma , kontam da ce prosecnom casual gejmeru bolji biti God of War. Imam dosta primera iz okruzenja .

Sto se tice pitanja
1. God of war ima istu ocenu ili malo manju.
2. God of War
3. Elden Ring jer mora Jeff da vrati uslugu za trailer.

Ovo me podseti da moram da kupim Elden Ring i zaboravio sam da je izasao.

Daj neki predlog.
Glad you asked:

Anato Finnstark je već poznat umetni-ica, nisam siguran za pol i dalje, koji radi dosta Dark Souls, Bloodborne, Elden Ring radova i koji su urađeni sa ukusom i stilom, ima i printove koji su možda malo skuplji ali to ne bi bila loša nagrada za nekog ko voli Elden Ringa više nego leba da jede.

Druga nagrada recimo da bude Berserk od Darkwooda svi brojevi koji su izasli, usko je povezan taj Berserk sa From Software igrama, pa cak i jebeni God Of War ima nekih primesa pa spojiti lepo i korisno.

Elden Ring ili prethodni GOW, cd keys gde je jeftinije da se uzme kao glavna nagrada.

Ovo sam iznedrio iz glave, budznasto, ali ako vama pomogne da ubacite neke konkretnije stvari go for it.

Ili da se uzmu plojke sa ostovima iz igara, mislim znam da pucam previsoko, ali ne vidim da je to sputavalo forum da prethodno lepo pocasti svoje clanove. Just saying.

goreo je internet dosta meseci zbog Eldena...bez napora i pompe od strane cele industrije
niko se nije ustrucavao sa superlativima ni novinari ni gameri nit su se pokajali zbog toga

necu susim GOW bzvze verujem da ce biti lepa igra, bolje sudbine od Horizona zbog vremenske distance:) i kvaliteta same igre

utisak koji je Elden ostavio na celokupnu gaming zajednicu bilo kakvo VS poredjenje cini izlisnim...verovatno ko zna jos koliko godina il zelda 2 /shrug
mislim da ce se to preneti i na vecinu odgovornih za dodelu tih nagrada...ma kolko god da je jak gow shill

1. Marketing je ogroman ali mislim da "reciklaža" settinga u God Of War-u uticaće da ukupno ima nižu ocenu od Elden Ringa, jer neće biti "wow" faktor kao u prvom delu, imaće jednaku ili čak nižu i od prvog dela
2. Uzeće više nagrada Ragnarok
3. Elden Ring uzima za igru godine

ali mislim da "reciklaža"

Reciklaža i Santa Monika ne idu u istu rečenicu kada su Ambijenti u pitanju. Ako si igrao prethodni GOW video si i taj deo će opet biti impresivan.

Sa druge strane FROM se bavi mnogo više reciklažom svojih ambijenata pa to nikome ne smeta nešto posebno, msm Dark Souls 3 je toliko imao sličnosti sa Bladbornom po pitanju nekih ambijenata Bossova etc. pa nisam video jednu recenziju gde je nekoga to sprečilo da krlja visoke ocene.

Mislim da će Elden Ring pobediti u sve tri kategorije, Elden Ring je imao taj wow faktor, novi IP (iako jeste spiritualan DS nastavak) i ogroman prelepo dizajniran svet, GoW: Ragnarok će biti vrhunska igra ali nastavak već viđene igre.

Metacritic glasanje prolazi očekivano, ali me iznenađuje broj hrabrih glasova za GotY nagrade. Svakako je opravdalo otvaranje ovog threada 😄

Ja, naravno, stavljam kuću i imanje na het trik za Eldena.

Ragnarok nije jos ni izasao.

Ali Elden Ring nema konkurenciju. My 2cents on it.

Back
Top Bottom